Härnösand - Selånger 2-10 (1-2)

Öcke smekte fram en segersång.
Öcke smekte fram en segersång.

Visst är det fler än undertecknad som får tanken "vad (i helvete) håller jag på med" ibland? Som när man bränner iväg vid sextiden en fredagkväll, i hällregn och 0,5 plusgrader, passerar orter som Gökböle och Svarvarböle, längs en kolsvart E4, för att kolla på bandy i Härnösand. Utebandy alltså. Riktig bandy.

Men allt blir ju så mycket lättare när laget man håller på ror hem viktorian.

Det var alltså match i bohemernas näste, residensstaden Härnösand. Glenn Sjödin konstaterade att vi i vanlig ordning fick klaga på vädret på Högslätten. Är det inte storm, så är det snökaos och är det inte snökaos, så är det tydligen hällregn. Första halvlek var inte mycket att skriva hem om heller. Jo, Masken tog ett par skott och Gregster satte två. Dittills samma tongivande gamla garde som mot Söråker senast.

Faktum var att vid halvtidsvilan så hade Tobbe gjort 100 procent av Selångers mål denna säsong. "Gregster's on fire", var hans givna kommentar i paus. Varför frågade jag ens? Hade ju bara kunnat skriva det direkt.

Första halvan påminde på fler sätt om Söråkersmatchen. Vi såg ett Selånger som inte riktigt kom loss. Inte rätta frejdigheten. För mycket handbroms, för lite virvla och skjut. 

I mandarin-kranen Östen Sundins frånvaro fick det bli två riskakor i halvtid. Gräddfil och lök. Svante Palm och Royne Sjödin slog på stort och gick bort till serveringen. Svante hade spenderbyxorna på sig och ville bjuda Royne på korv, något som den gamla forwardsfriskusen tackade nej till. 

Det regnade fortfarande medan ismaskinerna hyvlade av banan, men när spelarna var på väg ut upphörde nederbörden och isen blev skapligt spelbar i andra. Dessutom hade Axel Froms blivit varm i kläderna. Han dök upp i mitten på första och behövde väl helt enkelt värma upp lite för i andra tog Hälsinge-Hunken tag i grejerna såsom vi vande oss vid förra säsongen. Vristbrytande riktningsförändringar och spelare som flög omkring honom. Plötsligt var han fri och skyfflade in 1-3. Välkommen in i spelet, Frommen!

Kort därefter lade Micke Norberg behärskat in 1-4 och HAIK tog timeout. Där och då kändes det som att säsongen hade startat för blåtröjorna. Det tog en och en halv match innan axlarna åkte ner och saker började flyta. Och det rann verkligen på i andra halvlek. Greger gjorde sitt tredje, Kalle satte en hörna och att André hängde en kasse var enkelt att förstå då han lät sitt målvrål ljuda över hela Brännan. 

Men det var Hunden som bokfördes för Garbas mål, vilket André fick reda på i omklädningsrummet efter matchen: 
- Men vad fan! Man kanske ska göra som Kalle - mejla till Elitrapport och be dom ändra!
- Har jag aldrig gjort, sa Smalle. 
(paus)
- Jo, det har jag. 
Följt av Karls svinnöjda leende. 

På läktaren klagade Royne på att han var hungrig. Svante förbyllad: "Du hade ju för fan chansen när jag bjöd på varmkorv!" Så kan det gå.

Matchen var avgjord. Nämnas bör anfallet där Willie spelade bort bollen från en trång situation till Teo som satte en genomskärare till en helt fri Smalle. 2-9. Denne Teo Stenshagen som idag fått veta att han är uttagen till landslagsläger för 01:or - i fotboll!

När klockan stod på 87.50 sa Royne: "Fem minuter kvar."
Svante: "Fem minuter? Hur fan får du ihop det?"
Royne: "Jo, men det har varit timeout."
Bodda (mest för sig själv): "Två timeout. Eller var det en kinamat och en thaimat?"

Fantastiskt.

Kul med seger! Kul med ordvits! Nu tar vi Umeå på söndag också!

Nästa match: Selånger - Umeå, sön 27 nov. 15.00 på Gärdehov. Välkomna!

Härnösands AIK - Selånger SK Bandy 2-10 (1-2)
Matchfakta: http://www.bandyrapport.nu/report?gameid=15510

P.H.

Kommentera:

  • Fransson • 26 november 2016 00:00:35
    Legendarisk artikel...

    Hysteriskt roligt...

    Boddas ordvits går hem här...
  • P.H. • 26 november 2016 15:00:19
    Tack. Går hem här också!

Tidigare matcher

Senaste kommentarer

Senaste matcherna