Söråker - Selånger 3-2 (2-2)

The Gregsters två kassar hjälpte inte. The Gregsters två kassar hjälpte inte.

Det trevligaste med den här kvällen var att Östen Sundin bjöd på en mandarin i pausen. 

Äntligen var det dags för seriepremiär! Efter att spelprogrammet i år har skevat iväg vår första match två veckor efter att Norrbottenslagen har fått trumma igång, så kändes det efterlängtat att få höra Hasse Ödmark blåsa klart för spel på Söråkers IP. 

Med uppehållsväder, ett par plusgrader och en ganska stillsam vind fanns just ingenting att klaga på vad gäller de yttre förutsättningarna. 

De inre förutsättningarna då? Vilka är dom egentligen? Man pratar sällan eller aldrig om de inre förutsättningarna. Vi hoppar över det nu också och går direkt på matchen. 

Lågt tempo och lite håglöst. Det är de första ord som kommer till mig när matchen ska sammanfattas. Då förstår ni att den där pausmandarinen stod sig väl i konkurrensen. Men Simon Ehrströms genomskärare till Gregers 1-0 efter bara några minuter var bra snygg den också. 

Men annars såg vi egentligen två lag som föll rätt lågt i defensiven och det passade Söråker bäst som gång på gång kunde ta sig långt ner på vänsterkanten (det är dit Filip Nyberg vill) och på ett eller annat sätt få med sig en hörna. Lötas sju första hörnor eller nåt sånt där var vänsterhörnor.

Dock gäller det att sätta dit dom också och det gjorde Tobbe Sjödin när han stramade dit en högerhörna som så många gånger förr. Han ser lite rappare ut i år också, gamle Greger!

Söråker fixade fram fler hörnor från vänster och med sådana skyttar som Jimpajen (nej, han är ju inte med oss längre!), Jocke Hedberg och Fille Nyberg så går det ju inte i längden. Innan halvleken var över var det kvitterat av Jimmen och Hedberg. 2-2.

Och då kom mandarinen.

Selångersupportrarna, som var hyfsat välrepresenterade bland dom 130, hoppades förstås på lite mer fjutt under rören i andra halvan och den började faktiskt lovande med ett par tjusiga anfall från gästerna, men inga mål. Matchen lunkade på. Var var derbynerven? Var var den friska premiärsatsningen?

Söråker fortsatte att skjuta närhelst tillfälle gavs. Comebackande Markus "Masken" Wiström gjorde ett par fenomenala räddningar, men det räckte inte den här gången.

Avgörandet kom efter att Sebbe Falk fipplat in bollen mellan skridskorna och ramlat ute vid sargen på egen planhalva. Bollen hamnade hos Jocke Hedberg, som visade klass när han krutade in 3-2 i vänstervinkel. 

Då återstod en kvart, men någon riktig Selångerdesperation var inte synlig förrän efter timeouten med fem minuter kvar. Ett par hörnor som gick i muren och ett Micke G-avslut som smet utanför var det närmaste SSK kom en pinne. 

SSK:s reservkeeper Muggen Wilsson fick pris som matchens lirare. Någon skarpsynt jäkel måste ha sett hur han felfritt langade vatten på bänken, tänkte vi. Men sedan ändrades det till Masken och det var välförtjänt. 

Välförtjänt var även Söråkers seger och vi får åka hem och träna! Redan på fredag borta mot Härnösand finns chans att visa bättring. Väl mött då!

Söråkers IF - Selånger SK Bandy 3-2 (2-2)
Matchfakta: http://www.bandyrapport.nu/report?gameid=15508

P.H.

Kommentera:

  • Fransson • 22 november 2016 15:49:59
    Sjukt tråkigt med förlust. Dock hysteriskt roligt skrivet av dig PH, som brukligt. Du är ett geni.

Tidigare matcher

Senaste kommentarer

Senaste matcherna