Ljusdal - Selånger 23-1 (11-1)

Falken är duktig på att ta fram det positiva! Falken är duktig på att ta fram det positiva!

Stordäng i Ljusdal! Nej, mot ett LBK som har välgrundade elitserieambitioner räckte vi inte till den här gången. 

Whizzkid kunde inte vara med laget den här helgen, så nu är det vår förnämliga ass. coach Sebastian Falk vi ringer till. 

Hur var matchen?
- En lektion. En lektion i hur stort deltagande och noggrannhet kan slå ett igelkottaförsvar. Vi var bra utifrån våra förutsättningar. Vi försvarar oss så gott vi kan. Men de behöver bara ett par decimeters öppningar för att kunna slå sina passningar. 

Ja, LBK är ganska bra nu, va?
- De är riktigt bra. När jag såg de mot Peace and Love för ett par veckor sedan var de inte i närheten av det här. Och det är inte bara Svechnikov. Även Marcus Wikman, Jens Hermansson, Olle Sundin [där har vi en SSK:are!] , Jonas Pettersson, Samuel Nyberg... Och Berglund där bak är bra. Det är många inblandade. 

Vår insats då?
- Vi blir straffade på det vi visar även på träning att vi har svårt för. Vårt passningsspel har för låg procent. När vi väl får bollen ger vi oftast bort den. Men sedan gör vi bra saker också. Vi lyfte en del problem i paus, som vi löste bättre i andra. Då fick vi i och för sig andra problem, men vi hade i alla fall löst det vi pratade om. Så det var ju bra. 

- Och alla jobbade på bra. Vi vek inte in kepsen utan fortsatte att öva matchen ut. Det är uppenbart vad vi behöver bli bättre på och jag tror faktiskt att vi blivit taggade av det här. Nu vet vi att vi måste träna. Spelarna upptäcker saker: Jag kanske inte orkar. Jag kanske inte har den passningsfärdighet jag behöver. Jag kanske inte åker skridskor som jag måste... Nu förstår vi förhoppningsvis att vi verkligen måste träna när vi tränar och inte bara vara på träningarna. 

- Det var också bra atmosfär i laget. Vi hade en helt annan och bättre inställning till den här matchen än tidigare matcher i år. 

Så var det med det. Vår serie har haft premiär idag också! Division 1 övre Norrland har ett märkligt spelschema. Selångers premiär är inte förrän om två veckor, men idag har Nyborg slagit Haparanda  i en målmässigt jämn match, 6-7, och Karlsborg har tvålat dit Kalix U med 10-5. Där var fader Alexander Mardakin i KBK snäppet värre än sonen Viktor i Kalix. 4-3 till fadern i poängskörd.

Nästa match: Söråker borta 20/11. Seriepremiär!

Ljusdals BK - Selånger SK Bandy 23-1 (11-1)
Matchfakta: http://www.bandyrapport.nu/report?gameid=16755

P.H.

Kommentera:

Tidigare matcher

Senaste kommentarer

Senaste matcherna