HaparandaTornio - Selånger 19-1 (10-1)

Foto: Alexandra Eriksson Foto: Alexandra Eriksson

Sett till de senaste säsongernas avslutande matcher så är SSK tidernas svänggäng. 
24 februari 2014: Örebro-SSK 21-3
22 februari 2015: Östersund-SSK 1-16
10 mars 2016: HT Bandy-SSK 19-1

Kvällens match ville ingen spela, varken vi eller Haparanda, men förbundet lät oss icke slippa undan. Så det var in i bussen vid niotiden i morse, en smal och inte på något sätt toppad trupp då vår avbytarbänk endast bestod av materialförvaltare Rönnken (som för övrigt gjort en klanderfri säsong!). Sedan ut och tampas på Gränsvallen, även känd som Arena Polarica.

Inte ens Whizzkid kunde langa fram ett spelsystem som hjälpte idag.

- De hade ett skapligt lag får man säga. Deras ordinarie mot vår skadeskjutna elva. Vi fick freda oss från minut ett. Det var ingen rolig match för någon. Men grabbarna som åkte upp till Haparanda för att spela en betydelselös match en torsdagkväll ska ha en stor eloge för att de ändå stod här med klubbmärket på bröstet.

Och du själv satt som reservkeeper?
- Hahaha. Ja, precis. Man måste ju ha en sån. Nu kan jag bocka av att jag har varit reservmålis i ett allsvenskt kval. Bara att duscha och åka hem igen. 

Precis. Hemma lagom till gryningen. Vilket helt plötsligt påminner rapportören om den ryska folksången Jag broderade till gryningen. Ett bra tips för våra nedtryckta spelare i bussen på vägen hem är att helt enkelt brodera till gryningen. (Eller bara vagga sig till sömns till den fina melodin - se nedan) 

Nåväl, Selångers representationslag har tagit de sista skären för denna säsong. I grundserien stod vi som vinnare i 16 av 18 matcher, men kvalets sex matcher resulterade bara i en enda pinne.

- Det är svårt att känna sig nöjd nu, säger Whizzkid, men jag tycker att vi har gjort en ganska bra säsong ändå. Grundserien i alla fall. Nu får utvärdera det här, fundera hur vi ska gå vidare och sedan samlas igen om ett tag och prata lite. 

Så får det bli. Som den gamla australiensar'n brukade säga: Vi kommer tillbaka. 

STORT TACK TILL ALLA SOM FÖLJT SELÅNGER OCH DESS A-LAG DENNA SÄSONG! Tack till alla som kommit på matcherna. Tack till alla läsare av dessa matchrapporter. Ha en härlig vår och sommar, så hörs vi igen till hösten!

HaparandaTornio - Selånger SK Bandy 19-1 (10-1)
Matchfakta: http://www.bandyrapport.nu/report?gameid=14208

P.H.

Kommentera:

Tidigare matcher

Senaste kommentarer

Senaste matcherna