Selånger - Köping 4-5 (2-3)

Frommen blev utsedd till hemmalagets bästa spelare. Frommen blev utsedd till hemmalagets bästa spelare.

Den sista korven skulle kokas, den sista domarsiganlen skulle ljuda och de sista utvisningarna skulle tas. Säsongen skulle helt enkelt knytas ihop hemma på Gärdehov.

Köpings Idrottssällskap kom besök, det gulsvarta laget från sydvästra Västmanland, som sedan urminnes tider har pendlat mellan bandyns näst högsta och nästnäst högsta serie. Gud vad irriterande att bandyförbundet bytte namn på Allsvenskan till Elitserien och på divison 1 till Allsvenskan för några år sedan!!!) Mycket talade för en jämn match och det blev det. 

Simon Ehrström skadade sig på uppvärmningen och kunde tyvärr inte vara med idag när matchens inleddes med det perfekta bandyvädret - mulet, vindstilla och nollgradigt. 

Gamle Kvirre inledde målskyttet. Anders Kvist är hans rätta namn och på den här nivån är 35-åringen en målsnikare av rang. 0-1. Kvirre skulle faktiskt göra en säsong i Selånger en gång i tiden (99/00), men det var året då Selånger gick i konkurs och efter bara några månader i Sundsvall återvände han hemåt utan att det blev några matcher i rödblått.

Selångers svar till 1-1 kom efter snyggt spel där två bollen gick över centrallinjen två gånger tack vare fina diagonala pass. Willie till Froms till Blomman. Effektivt och bra. 

En period med stort bollinnehav för SSK, men till skillnad från hur 1-1-målet kom till var SSK:s spel inte effektivt. När Selånger till slut spelat fast sig efter många passningar kunde Köping ibland kontra. En kontring ledde till en hörna som nummer 9 Hampus Bergman stänkte in i taket.

Jimmen blev utvisad, men direkt därpå fumlade KIS med bollen och Kalle kunde slägga en myra till Hälsinge-Hunken Froms, som blev nedknuffad i straffområdet. Smalle sopade in straffen i närheten av vänsterkrysset. 

Köpings 2-3 liknade 1-2. Selånger hade bollen länge utan att det händer nåt och tappade då fart och energi. Nu var det Hårdrock Söderlind som tappade bollen och Köping kontrade snabbt. 

I pausen fick vinden för sig att börja blåsa och nederbörden började komma som snö och kanske lite regn. Lite mer svårbemästrade förhållanden under andra halvan alltså. Det kändes också som att båda lagen mattades rätt rejält ju längre matchen led. 

Lagen följdes åt till 4-4. Köping kändes lite starkare ändå. Förmodligen tack vare att de spelade bollen snabbare och inte åkte lika mycket med bollen. Matchen stod och vägde, men den rätta nerven saknades.

Smallen gick av med jordens lårkaka. 

Köping missade typ öppet mål i 88:e, men spelades sig fram kort därefter igen och skaffade sig en odiskutabel straff som försvarsresen Marcus Kåberg smackade in. 4-5 och den sista hemmamatchen slutade tyvärr i moll. 

Nu väntar HaparandaTornio borta på torsdag och det känns väl lagom inspirerande att åka upp dit när både vår och HT:s placering i tabellen är klar. Men vi väntar med summeringen av säsongen tills dess. 

Tack till alla som kommit till Gärdehov och tittat i vinter! Välkomna tillbaka!

Selånger SK Bandy - Köpings IS 4-5 (2-3)
Matchfakta: http://www.bandyrapport.nu/report?gameid=14206

P.H.

Kommentera:

Tidigare matcher

Senaste kommentarer

Senaste matcherna