Selånger - Åtvidaberg 1-1 (1-1)

Bandyglamour. Vaktisarnas tandemplogning var matchens klimax. Bandyglamour. Vaktisarnas tandemplogning var matchens klimax.

Kvalserien vände och Åtvidaberg kom på ett sällsynt besök på Gärdehov. Så pass ovanligt var det att Åtvid plockade fram den gamla fina sedvänjan att byta klubbvimpel med motståndarna. "Bodda" kvistade bort till bodegan får man anta, där det senaste seklets samlade bandyattiraljer finns instuvade jämte övriga mysko prylar. Det var inga problem att leverera en SSK-vimpel till östgötarna. 

Vi hade i alla fall inte tur med vädret. Frisk vind och konstant snöfall. Båda lagen försökte ändå berömvärt att bjuda upp till spel i början. 

Redan i 2:a minuten hittade Willie en öppning med en rakning, på höjden i och för sig, i djupet till Blomster som snurrade upp en stor del av motståndarförsvaret, men föste bollen rakt på den vackert rosatröjade burväktaren Nygren.

Kort därpå 0-1 till gästerna efter att CJ kalvade till det på nåt jävla vänster när han egentligen helt ostörd skulle ta kontroll över en långlyra. Problemet med att göra det som libero är att det kan bli en rätt farlig chans för motståndarna, i det här fallet till och med mål alltså. Albin Ekström, det namnet känner vi igen från nyponsoppsförpackningarna, fast kanske uppenbart från att han hängde fyra kassar mot oss nere på Kopparvallen. 

Selånger svarade. 1-1 efter en 50/50-situation som också kom efter en lyra. En bit in på Åtvids planhalva var Blomman stark och kunde spela fram till Sunes jul Söderlind, vilken icke begick något misstag. 

Det var alltså en snömatch och det var en snömatch med bristande kvalitet. Det var för korta lyror, misslyckade rensningar, spelare som chansade på att motståndaren skulle missa och en mängd felbedömingar som såg märkliga ut från sidan, men som säkert förklaras till en del av blåsten och snöyran. 

Halvtid. Gustav "Gurra" Ljungberg sticker in huvudet och meddelar vinnare i bollkastningen. "Boll nummer 24. Och det var Östen Sundin. Jo. ÖSTEN SUNDIN!"

Det betyder att Ösa är vinnare på två arenor i år då han ju även tog hem det i Söråker. Finns det nåt bollkastnings-SM vi kan skicka honom på?

Här vann han en kryssning med Tallink Silja Line för 1-4 personer i A-hytt till Riga, Tallinn, Åbo eller Helsingfors. "Bam-Bam" Persson och Royne Sjödin har ju vunnit i vinter också, så det ryktas om gruppresa med det gamla gardet. Kanske går att samordna med PRO?

Gurra kom förresten in en gång till i halvtid: "Jag stod bakom deras mål och då sa målvakten (den vackert rosatröjade Nygren): 'Jag känner igen dig. Du var med i Heja, Sverige. Simmare, va?'" 

"Ja, det är jag det", sa Gurra. Skaplig kändis från TV4:s program om den svenska truppen i Special Olympics i Los Angeles! 

Vaktmästarnas effektiva plogning var också en fröjd i halvtid, men sen blev det bandy igen och det var inte lika kul. Men en klart bra start av SSK i andra faktiskt, som nu spelade i medvind och framstod som hetare ett tag där. 

Det uppstod väl en del chanser då och då, men känslan var ändå att det var händelsefattigt. 

Selånger var nära ett ledningsmål när Bloom hade en boll i virket i samband med en hörna i 68:e och sedan samma sak igen i 77:e - Blomman i målramen vid en hörna. Å andra hade Muggen det han gjorde i hemmakassen också, så det var väl ett så kallat rättvist resultat. En och annan pinne går till Östergötland ibland, men vi spräckte nollan i tabellen!

Nu väntar säsongens sista hemmamatch mot Köping som fick sträcka vapen hemma mot Happis ikväll, 1-9. Väl mött på nu söndag 14.00!

Selånger SK Bandy - Åtvidabergs BK 1-1 (1-1)
Matchfakta: http://www.bandyrapport.nu/report?gameid=14203

P.H.

Kommentera:

Tidigare matcher

Senaste kommentarer

Senaste matcherna