Selånger - Söråker 6-8 (4-4)

Smalle Smällson och Blommy Blomson bryter ihop och kommer igen. Smalle Smällson och Blommy Blomson bryter ihop och kommer igen.

Det får gå fort det här för rapportören är trött som en sköldpadda och ska upp extra tidigt imorgon. Och någon vidare energi fick en Selångeranhängare ju inte av den här matchen heller. 

Det började i och för sig riktigt najs med ett par ungdomslag i en slags parad på isen innan matchen och med Selis som spred en lekfull stämning och innan sekretariatet ens hade fått igång micken stod det 3-0 till Selånger. 

Även om det känns konstigt nu i efterhand verkade det då kunna bli en överkörning. Vid 3-0 smekte Sunes jul en drömpassning rakt i djupet till Greger som får skatta sig lycklig att han kvar sina fötter efter Söråkerkeeperns kapningsförsök. Det borde rimligen ha utmynnat i straff, men intet hördes från de domare som fanns i närheten. 

Istället klippte Fille Nyberg in en hörna till 1-3. Kanhända var någon eller några i Selånger mer upptagna av att vara sura på domarn än att rusa på rätt skytt. 

Selånger utökade ledningen ganska snart igen, med så kom 2-4 och Söråker hade lite häng. Hörna igen. Jocke Hedberg den här gången. "Jaja, vi har inte släppt in ett spelmål sen Nyborg hemma", tänkte rapportören tryggt. 

En minut senare: "Nu har var vi det." Släppt in spelmål alltså. 3-4 och så 4-4 på det strax innan paus. 

Vad var det för halvlek vi hade sett? Selånger funkade hyfsat när man höll spelet efter isen, men slog överraskande mycket långt och det på ett Söråker som redan låg lågt med försvaret. Långbollarna gav i och för sig utdelning i början, men, ja, det var inte någon skön bandy i alla fall. 

Andra halvlek. Hattigt på nåt sätt. Söråker gavs och tog initiativet när den kraftfulle Nyberg fångade upp förlupen boll och pressade sig in från kanten förbi ett par Selångerspelare och kunde lägga in ledningsmålet till 4-5. Inte mycket av den offervilja som Selånger var så fullt av på Löta kunde skönjas här. 

5-5 Backbjörnen Edström presenterade sig som hörnskytt i år. 
5-6 Ännu ett hörnmål. Ännu ett Filip Nyberg-mål. 

5-7 var ganska signifikativt för den här matchen. Ett svagt försök till lyra från Selånger kunde tas ner offensiv planhalva av söråkare som petade fram den till - gissa vem? - Filip Nyberg. Ett Selånger på efterkälken tvingades ta till ett slag på klubban, vilket inte är tillåtet i den ädla sporten bandy. Straff och 5-7 inmörsat av Fille. 

Selånger fladdrade mellan att försök med långbollar och spel efter backen. Möjligen tog den redan klara seriesegraren tillfället i akt att träna på att skifta mellan olika spel. Funkade inte riktigt. 

Men ändå. Selånger fick med sig en straff som Smalle drog upp i närheten av vänsterkrysset till reducering 6-7. Då återstod en halvtimme och att detta skulle bli Selångers sista mål i matchen kände för nu fick hemmalaget mer energi ett och Söråker drog på sig utvisningar, men utdelningen uteblev.

Här någonstans, matchens mest oväntade: Den gamla Selångerspelaren Tobbe Lindqvist i Söråker försökte ge Greger en puss, men såg inte ut att lyckas riktigt. Nästa gång kanske!

I mitten på andra halvleken ägde Selånger matchen spelmässigt, men Söråker hade Filip Nyberg. Det var de gånger han tog bollen och åkte, som SSK fick problem. Eller när man sjabblande med bollen själv då förstås. Och kombinationen av dessa två var inte bra, det vill säga att spela bollen rakt i gapet på den hungriga vargen Fille. Det var bara att åka och göra 6-8. 

Söråker ville mer. Det var känslan på det hela taget. SSK saknade ju ett par gubbar också i och för sig. Jim Norberg magsjuk, André på utbildning med nya jobbet och Andreas Wilsson i vila efter helgens hjärnskakning. Men kämpa kan man ju alltid göra och där var SIF ett strå vassare denna afton. 

Tråkigt att Teo inte fick vinna i sin riktiga A-lagsdebut, men ingen skugga ska falla på vår talangfulla 15-åring. 

Jahapp, vi blickar framåt. Det unga Bollnäsgänget Snoddas väntar i sista omgången på lördag innan vi definitivt får veta vilket motstånd det blir i kvalet. Kul med kval! Det är långt kvar på den här säsongen. Följ med oss hela vägen ut!

Selånger SK Bandy - Söråkers IF 6-8 (4-4)
Matchfakta: http://www.bandyrapport.nu/report?gameid=12373

P.H.

Kommentera:

  • SIF #4 • 17 februari 2016 23:12:58
    Det var en klockren blötpuss på kinden!
  • P.H: • 18 februari 2016 08:19:01
    @SIF #4: =D

Tidigare matcher

Senaste kommentarer

Senaste matcherna