Umeå - Selånger 1-16 (0-5)

Jajamänsan! Där satt den med två omgångar kvar att spela! Seriesegern alltså. Låt oss ägna några ögonblick till att kontemplera över detta och vara lite nöjda eftersom det minsann inte är ofta man har ynnesten att få ro hem en serie. 

(...)

Låt oss njuta lite till.

(...)

Så. Härligt! 

Okej, hur var det att följa denna match då? Ja, kontrasten mot gårdagens tortyr var förstås total. Här en skärmdump från mitten på första:

Det är upp och ner i sportvärlden och precis just nu otvetydigt upp. Vi slår som vanligt en sigge till Tränar-Simon, döpt till Whizzkid i början av säsongen av just de finurliga Umekamraterna.

Serieseger! Hur är känslan?
- Jo, men det är ju en häftig känsla så klart! Det är roligt med bandy! God stämning i omklädningsrummet, alla är glada samtidigt som det ligger något i bakhuvudet att vi vill mer den här säsongen. 

Hur var matchen då?
- Det var vi som anföll. Det var vi som hade bollen större delen av matchen. De valde att flytta hem och vi mötte en vägg. I första halvlek tog vi lite dumma beslut ibland och försökte spela smått inne i deras lag, men i andra spelade vi större och gick runt, samtidigt som de började bli trötta. 

Och då rann det iväg...
-  Ja, vi gör 16 mål, så det får man vara nöjd med. Det var klart mycket mer spelglädje hos oss idag och mer lekfull bandy. Vi var avslappnade och inte alls låsta av att en vinst skulle ge oss seriesegern.

Nä, det är ju det där. Att hitta lekfullheten samtidigt som man ska kämpa och trycka på.
- Vi har något som blivit en hashtag under säsongen som är "prestation i organisation". Nu gjorde vi om det till "lekfullhet i organisation" och vi hittade rätt med det idag. De är nöjda, grabbarna. Och det känns ju riktigt skönt också med serieseger med två matcher kvar. Då tycker jag inte att det är något snack om vilka som ska vinna serien när vi har vunnit 15 av 16 hittils. Vi är värda det här. 

Ja. Nåt annat roligt som hände?
- Jack fick hoppa in också! [Jack Holm, vår reservkeeper som idogt pendlar från räddningsgymnasiet Torpshammar till träningar och matcher, red:s anm.] Han är ju så trogen och följer med på allt och var värd matchtid. Vi hade många olika målskyttar också och det är ju trevligt. 

Hur ser vi på de två matcher som är kvar i serien innan kvalet?
- Det är en tuff vecka som påbörjats och det här förändrar egentligen ingenting. Vi går in för att vinna. Vi vill ju ha en bra känsla in i kvalet och vi vill kunna ta med oss nåt från de matcher som är kvar också. Vi har en stor möjlighet att komma väl förberedda till avgörandet. 

Hörni! Söråker hemma på onsdag 19.00! Då ska vi förhoppningsvis vara så många att vi behöver  trängas lite på Gärdehovs läktare, vi ska gratta Theo till VM-silvret och vi ska kolla på en förhoppningsvis fin bandymatch. Och som en extra liten morot - Fille Nyberg, Lötas hårdskjutande stridsvagn, ryckte förbi Smalle i skytteligatoppen idag. Vem ska bli Division 1 Norras målkung?

Nästa match: Selånger - Söråker, onsdag 17 februari 19.00. Entré 80 bagis. Swish går bra. 

IFK Umeå - Selånger SK Bandy 1-16 (0-5)
Matchfakta: http://www.bandyrapport.nu/report?gameid=12354

P.H.

Kommentera:

  • Östen Sundin • 14 februari 2016 16:54:29
    Jättegrattis till alla! Viktigt med lekfullhet också.
  • Mats högberg • 14 februari 2016 17:06:03
    Grattis till seriesegern och lycka till i kvalet. Kör nu över Söråker på onsdag✌️
  • Fransson • 14 februari 2016 17:25:21
    FINT!

Tidigare matcher

Senaste kommentarer

Senaste matcherna