Selånger - Nyborg 5-4 (3-3)

Storskottarn Wilsson! Storskottarn Wilsson!

Jaha, hur var det här då? Vad dolde sig bakom den här Selångersegern? Bländande upprullningar på den finfina isen eller en massa skit? Det ska ni få veta nu. 

Och redan i laguppställningen började det barka iväg. Den skrivna laguppställningen i matchprogrammet alltså. Här hade vi minutiöst skrivit upp bortalagets namn och nummer och så skrinnar de ut i ett tydligen sällan använt bortaställ där knappt en siffra stämde. Bortkollrade redan innan matchen ens kommit igång!

I matchinledningen infann sig dock ett lugn, bedrägligt skulle det visa sig. Smalle kom halvfri omgående, men inget nätrassel och i fjärde minuten brassade SSK av en kanonad i Nyborgs straffområde med vittröjade som täckte fyra gånger om. "Det här kommer nog gå bra det", tänkte vi. med hopp om att Nyborg var kvar i den ravin de störtade ner i senast då det blev 3-14 mot Snoddas.  

Men icke. Icke. Det var istället SSK som likt Birk missade hoppet över Helvetsgapet och blev hängande, för här small det till. 

 • 0-1. Mattias Gälman fick en snygg, distinkt genomskärare efter att Nyborg snappat upp en föräldralös boll på mittplan. Oklart var Selångerspelarna befann sig. "Vad håller de på med?" hördes från läktaren. 
 • 0-2. Selånger gav bort bollen och Christoffer Modig gjorde inget misstag när han rullade in kulan mellan benen på Muggen. "MEN vad håller de PÅ MED?" hördes från läktaren. 
 • 0-3. Modig igen och återigen assisterad av SSK:are. Den här gången Danne Edström om vi såg rätt. "MEN VAD I HELVETE HÅLLER DE PÅ MED!?!? hördes från läktaren.


Ja, vad höll laget i vårt hjärta på med? Nyborg hade inte skapat någonting själva, men ledde ändå med tre baljor efter mindre än tio minuter. 

Birk hängde där, på väg att falla ner i Helvetesgapet, och det enda vi kunde vara säkra på var att Nyborg inte skulle göra som Ronja och dra upp sin fiende. Så Selånger skulle behöva fixa det här själva, men Jesus, det fanns inte mycket som tydde på att det skulle gå. Felpassen fortsatte. De märkliga bolltransporterna fortsatte. Åka rakt in i en nyborgare nära eget straffområde var ett synnerligen oroväckande tema som hemmalaget stämde upp i inledningsvis. Eller missförstå varann och inte veta vem som skulle ta bollen.

Men så plötsligt dammas 1-3 in och vad var det för det mål då? Jo, Micke Norberg sopar till med en jävla enhandare vid straffområdeslinjen. Ingen ordning på nånting. 

Muntrare tongångar på läkaren. "Kom igen nurå!" Och utvisning för Nyborg när Hälsinge-Hunken Froms brottades ner. Morgonluft vädrades!

Kort därefter rakade Hårdrock Söderlind in bollen i nätmaskorna och jubel och målmelodi i högtalarna, men nej, stopp, stopp, tryck på stopp! Domarna tycktes icke överens och var tvungna att parlamentera. Efter kanske 20 sekunders spänd väntan blåste Grycksbo-Lundh för mål ändå, Samba de Janeiro kunde rulla vidare och 2-3 skrivas på tavlan.

Matchen hattade vidare och innan halvleken var över hade blåtröjorna faktiskt hämtat upp underläget med matchens första riktiga mål. Skridskoeleganten Andreas Wilsson snirklade sig fram till några meter utanför straffområde och drog till. Och ni har läst det i en tidigare matchrapport: Den grabben ska ta avslut oftare! 

Birk uppe ur Helevetesgapet, men sett till spelet kunde han lika gärna fått hänga kvar. Vad var felet? Var det att CJ och Öcke var sjuka, vilket krävde ommöbleringar i försvaret? Eller var det en reaktion på den totala urladdningen mot Löta senast? Kanhända, kanhända. 

Bollkastningen i halvtid höll dock hög klass. Brorsan stormar in i speakerbåset: ”Man är en decimeter ifrån och kommer trea! Då är det bra tävling!” Och närmast var bollförsäljarn själv, pappa Wiström. Inga anmälningar om eventuell jäv inkom dock, så nu kan han glatt tuffa iväg på kryssning på Östersjöns skummande bölja. 

Andra halvek. I stort sett samma skit. 3-4 från ingenstans, Modig friställd igen, dock av nyborgare denna gång. Men i den här märkliga matchen kvitterade SSK omgående och detta genom Smalle i snäv högervinkel. Framspelad av unge Simon Ehrström som faktiskt var en ljuspunkt i dagens Selånger.  

Här hördes också dagens högsta jubel. Vad i...? Smalle hade egna fans på plats! Det måste ha varit de där ungdomarna utan mössa som förvirrade alla i paus genom att röka cigaretter. Kul med lite thugs i publiken!

Kalle förresten, Excel-mästarn, hade rapporterat till speakerbåset att han stod på 98 mål i Selångertröjan. Nu stod han alltså på 99, men Selånger hade fortfarande ingen riktig ordning på spelet och det krävs ju ordning på spelet för att spjutspetsen vår ska få några bollar.  

Nej, istället dök Willie upp igen! Med ett avslut utifrån igen! Och, tro det eller ej, men kasse igen! Så hade vi SSK i ledning för första gången i matchen. 5-4.

Micke Norberg började visa vägen i deffen och gav energi till hemmalaget, men ändå till stora delar ett Selånger som vi upplevt alltför ofta de senaste säsongerna där bollhållaren mest ser ryggar och får leta svåra pass. Vi trodde ju att det var slut på sånt här. 

I 78:e minuten blev Nyborgs nr 9, Niklas Sundqvist, utvisad. Det var bra för Selånger eftersom han kanske hade varit bäst på planen dittills. Detta ledde också till det märkliga att Sundqvist åkte på ett matchstraff efter att ha hoppat in på isen för tidigt, alltså innan utvisningstiden hade gått ut. 

Selånger backade hem sista fem och bildade en blå mur framför eget straffområde och så var vinsten hemma!

Birk Borkason alive and kicking ändå! Hur summerar vi? Starkt att vinna mot tabelltvåan via en så knaper insats! Tack för det!

Nu ser vi fram emot avslutningen på serien. Många godbitar kvar i form av Karlsborg och Umeå borta nästa helg och sedan Söråker hemma onsdag 17 februari. Kom och titta då! Det ska bli trångt och mysigt på läktaren! Och sedan Snoddas borta i sista omgången.

Selånger SK Bandy - Nyborgs SK 5-4 (3-3)
Matchfakta: http://www.bandyrapport.nu/report?gameid=12338

P.H.
 

Kommentera:

 • Fransson • 6 februari 2016 18:51:03
  Hoppas på bra is 17 april.
  Magisk vinst, tack!
 • Elsy Vilsson • 6 februari 2016 19:03:14
  Grattis till segern och grattis Andreas och Magnus

Tidigare matcher

Senaste kommentarer

Senaste matcherna