Söråker - Selånger 1-7 (0-3)

"Huset" (Jim Norberg alltså) kom till Gärde i eftermiddags och frågade "Bodda" (Kenneth Bodin alltså):
- Ser du nåt?
Boddhisattva tittade på Huset och sa:
- Ja, du skakar i ansiktet. 

Jimpajen var så laddad att fejjan vibrerade på han. Den här matchen tänkte han vinna. Och det var fler i Selånger som hade en stark vilja idag, jojomän. 

Först får vi lov att säga nåt om vädret. Det är ju synd alltså att när det dukat för toppmatch och med våra mått mätt publikfest (360), ja då viner vinden i husknutarna och en löjlig nederbörd envisas med att komma. Först regn, sedan nån sorts regndimma och så kanske lite lite snöblandat och sen lätt duggregn. Det är så mycket roligare när det finns förutsättningar för lagen att spela som dom vill. 

Men men, då får man ta och anpassa sig helt enkelt och det här var något som jag tror Selångersupportrarna oroade sig lite för. Selångers enda förlust hittills i årets serie kom i snöplogningen mot Broberg och i snön borta mot Östersund kom avgörandet sent, så förtroendet för Selångers långa spel och förmåga till brunk var inte på topp inför matchen. 

När Löta väl masat sig in på planen och lyset var tänt igen efter en småtrevlig bengalisk seans var det dags för domarprofilen Lasse Engström från Bollnäs att sätta pipan i munnen. Nej, inte riktigt. En bil skulle leverera matchbollen i två kilometer i timmen också. Jaja, kul att det händer lite ändå!

Så, äntligen stod domarn i mittcirkeln! Selånger som hade avslag drog framåt direkt och Smalle, (Kalle Högberg alltså) kom till avslut redan efter tio sekunder, men Konrad Ålund-Smedlund i Söråkerskassen avvärjde tjusigt och det kom han att göra fler gånger tidigt i matchen, så trots att SSK inledde klart piggt stod det ändå 0-0 efter en kvart. Och respekten finns ju där för sådana skarpskyttar som Filip Nyberg och Jocke Hedberg. Det smäller ju till det bara, så har man 0-1 i baken. Men inte den här gången. 

Selånger överraskade nog de flesta med att bara mata långt. Söråker försökte spela lite efter isen, men SSK lyfte och kastade uteslutande långt, och tryckte ner Söråkersförsvaret på det viset. 1-0 kom efter att Greger, (Tobias Sjödin alltså, hallå, är det nån som vet hur många matcher han har gjort i Selånger? Han har ju spelat sen Columbus åkte till Amerikat), fick med sig bollen ute på vänsterkanten och petade in den mot Blomman (Nicklas Blomqvist alltså) som vispade till nånstans i första frislagscirkeln och så var det kasse. 

Det fortsatte vara Selångers halvlek. Kraftigt understödda från läktarhåll av den gyllene gossen Eric Öckerstedt, som idag fick stå på sidan, men ändå gav energi genom att skrika högst av alla på läktarn. "Ät han till frukost, Danne!" Typ.

Här hände det märkliga att både just Danne Edström och Söråkers (även tidigare Selånger) Tobias Lindqvist samtidigt blev utvisade för sabotage. Den som följde matchen på bandyrapport.nu bör ha undrat hur det kunde komma sig och det var nog inte helt klart för alla på plats heller. På vilket sätt hade de saboterat? Jo, de hade inga halsskydd på sig! Då blev det fem minuter på botbänken för sabotörerna. Fast Lindqvist hann knappt sätta sig innan Selånger gjorde 2-0. Ett lyft från André damp via nån söråkare ned hos Kalle och han petade in tvåan. 

3-0 till SSK genom Froms efter ännu ett mäktigt utkast från Muggen och det var också resultatet i en halvtidsvila som utmärktes av att Östen Sundin, vilken i många, många år arrangerat och studerat halvtidsbollkastning hemma på Gärdehov, slog till och vann bollkastningen. Han fick en vackert ljusblå bandyklubba. "Perfekt, då har vi ett pris  till nästa bollkastning", skämtades det om i Selångerlägret. 

Nämen, nu börjar den här texten bli alldeles för lång och vi har ju en hel halvlek kvar!

Just början av andra halvlek var den period i matchen som Söråker hade lite av initiativet. Trots att isen såg spelbar ut VÄGRADE Selånger hålla bollen på backen. Wilsson-stackarn sylade iväg lacket stup i ett. Hälften av gångerna for de ut över kortlinjen, hälften av gångerna var det offside. CJ, vår lena libero, blev utvisad och det var ack så nära att Söråker fick in en boll i ett par struliga situationer framför målet. Men så plötsligt, efter en kvart i andra, blev Smalle sopren efter ett i raden av Pitkämäki-kast. Kalle väjde bort från Keeper-Konrad, som kapade honom å det grövsta, men som den kyliga målskytt Smällson är rullade han liggandes i luften in 4-0 ändå. 

Och där tappade nog de flesta Söråkersspelarna sugen rätt rejält. SSK rann ifrån. Jimpajens kraftfulla 5-0, Hälsinge-Hunkens obegripliga 6-0 (den mannen spelar bandy på ett helt eget vis) och Gregers 7-0 i öppet mål efter tjusigt spel. 

Det var sannerligen ett gediget lagarbete som tog SSK till detta. Varenda kotte ute på isen följde taktiken (eller gejm plään som dom säger nuförtiden) till ett hundra procent. I och för sig en ganska simpel taktik, men även sånt som kan tyckas primitivt ska också utföras och det visade sig ju vara det rätta. Muggens långkast (tre assist!), Smalles lurande i vassen, Blommans tyngd, Jimmens och Dannes säkerhet på långbollar. CJ:s städande, Frommens förmåga att få med sig bollen i trånga situationer. Det går att räkna upp alla egentligen. 

Filip tröstmålade på straff det sista som hände efter ett starkt genombrott av "Brunte" Brundin. 

Jaha, då ser det ju fortsatt trevligt ut i tabellen för vår del. Till helgen kommer tabelltvåan Nyborg på besök. Återigen en klart betydelsefull match för toppstriden. Dessutom ska Teo spela VM-final mot Ryssland imorgon lördag. Kul med bandy nu!

Nästa match: Nyborg hemma, lördag 6 februari klockan 15.00. Välkomna!

Söråkers IF - Selånger SK Bandy 1-7 (0-3)
Matchfakta: http://www.bandyrapport.nu/report?gameid=12377

Läs även: Klar seger för Selånger mot Söråker i bandyderbyt (ST)

P.H.

Kommentera:

  • Fransson • 30 januari 2016 00:30:02
    GÖTT!
  • Janne Lindholm • 30 januari 2016 10:29:39
    Gött mos

Tidigare matcher

Senaste kommentarer

Senaste matcherna