Östersund - Selånger 4-6 (1-3)

I den ryckiga division 1 norra där helt spellediga perioder följs av tätt matchande var det det senare som gällde för SSK den här helgen. Umeå hemma igår, 12-3 gick som Selånger-supporten hade hoppats och vi tänkte väl oss något liknande idag mot bottenlaget Östersund.

Att följa en match på Elitrapport är speciellt eftersom man får en del fakta om matchen, men man inte har en aning om hur spelet ser ut, även om det är lätt att att börja fantisera om vad som händer på banan.  

Till exempel: Statistiken visade i halvtid 10-2 i avslut på mål till Selånger och de ledde med 3-1. Mot Umeå dagen innan stod det 4-1 i halvtid, så undertecknad såg framför sig ett SSK som ägde mycket boll och pumpade på mot ett ÖBS som trycktes allt längre ner i banan. "De kommer rinna ifrån. Det blir väl typ 11-2."

Verkligheten: Nja, inte riktigt. Bandysällskapet chockstartar andra halvlek med att göra 2-3 direkt och kvitterar till 3-3 några minuter senare. Och sen hände ingenting och ingenting och "när ska de börja rinna ifrån", nej, ingenting och "nu är det ju bara en kvart kvar, ska man börja bli orolig?". Och då plötsligt blippar det fram två mål på direkten. 3-4 och 3-5. Det var Garba som sajsat in två baljor. 

Sedan satte Blomman en hörna (hans andra) och så var segern i hamn, även om ÖBS fick tröstmåla till 4-6.

Hur var matchen då?
- Vi började bra och ägde matchen helt, men i mitten på första började det snöa rätt ordentligt, berättar Tränar-Simon. Vi hade 3-1 paus och tyckte väl inte att det skulle vara nån fara på taket.

Men?
- Det var ganska mycket snö på isen i andra också, men vi försökte ändå spela. ÖBS krigade och slet bra och även om vi var dominanta, så kontrade de bra när vi gjorde misstag. De kom upp till 3-3. Då bestämde vi att "nu slår vi bara långt" och då kunde vi till slut rycka ifrån till 6-3 och det var ju skönt, men det var ingen höjdare till match. Det var väldigt likt Brobergsmatchen förra helgen. 

Men ni vann ju skotten med 15-3 totalt och 17-4 i hörnor... 
- Ja, vi hade otroligt mycket lägen! Det var stolpen och bollar på mållinjen och allt möjligt. Den gick inte in! Särskilt under första kvarten skapade vi tre-fyra lägen som det ska vara mål på. Men de hade ju en duktig målvakt också. 

- Att det lilla sista saknas kanske beror på att det var andra dagen i rad som vi spelade match. Vi kanske var lite slitna och trötta från igår. Men det var positivt att vi kan vinna en sån här match, en Brobergsmatch om vi kan kalla det så. 

I Selånger saknades Andreas Wilsson som hade ont i halsen och stannade hemma och på vänsterbacken luftades Danne Edström för första gången sedan han börjat träna med laget igen efter sin axeloperation. 

- Det märks att Danne har mycket rutin. Han plockade ner mycket bollar och slog många bra lyft, så det var bra, säger Simon om backveteranens insats. 

I ryckiga division 1 norra väntar nu en helg utan match innan det bränner till i toppstriden, då SSK ställs mot Söråker ute på Löta nästa fredag. 

- Det blir perfekt för oss med spelledigt till helgen, då vi kan bygga upp ett sug inför den matchen, säger Simon.  

Nästa match alltså: Söråker borta, fredag 29 jan kl. 19.00. Kom och kolla! Det blir kul!

Östersunds BS - Selånger SK Bandy 4-6 (1-3)
Matchfakta: http://www.bandyrapport.nu/report?gameid=12368

P.H.

Kommentera:

Tidigare matcher

Senaste kommentarer

Senaste matcherna