Selånger - Haparanda 17-2 (5-1)

Öppet mål-chocken och det mörka beskedet om tidstillägg - den överlägsna SSK-vinsten mer dramatisk än vad de flesta anar.  

Kvicksilvret höll sig stadigt kring -20 idag och hade domare Widmark undersökt isoleringen till speakerbåset innan han tog beslut om matchen skulle spelas eller inte, ja, då hade vi ställt in direkt av omsorg för de svårt prövade funktionärerna i nämnda bås. Men tydligen var det varmare nere på planen för där körde de på. Och dessutom, när motståndet har åkt ända från Haparanda ställer man helt enkelt inte in. 

Selånger, hittills obesegrat, mot unga Happis, hittills bara besegrat, det kunde väl bara sluta på ett vis? Jo, ungefär. Men från början såg inte SSK särskilt inspirerat ut. Bollen gick förvisso bra mellan de blåklädda, men hemjobb och närkamper var inte alla lika sugna på.

Målen kom ändå via Smalle och Blomman. 4-0 var ytterst delikat med bollen på snöre från egen målvakt genom 3-4 spelare till en helt friställd Smalle. 

Några minuter innan första pausen (3x30 idag) tog Hårdrock Söderlind emot en passning lika följsamt som en lyktstolpe. Bollen till en haparandare som behövde stoppas med osjysta medel. Straff och reducering till 4-1. Söderlind och hans klubba fick gå in och värma sig. 

SSK var helt enkelt mycket bättre än sin motståndare idag trots att det tog lite tid att komma igång. 5-1 bara när första halvan var spelad. Det mest uppseendeväckande med första 45 var att Micke Norberg fick spela back när Jimpajen behövde slipa och att Skägget på backvis då tog en tia direkt. Högst tveksam utvisning i och för sig, men ändå. Och sen undrade vi hur många filtar hade han egentligen på sig i utvisningsbåset? Såg ut som att någon hade slagit upp ett indiantält där borta.  

Målen trillade in. 6-1 Smalle efter att Garba gjort en av årets långsammaste uppåkningar. Ingen kunde föreställa att han skulle fortsätta framåt med den låga farten, så det var bara att peta fram bollen till Smällson. 

7-1 Willie på skott utifrån. Den grabben borde ta avslut oftare. 

Bra tryck från SSK i den här delen av matchen innan det var dags att dricka varm saft igen. 

Sista tredjedelen bjöd på en rad skumma grejer. 

9-2 av Froms. Målvakten hade tagit ett skott och SSK-spelarna vände hemåt för att ställa upp för styrning, utom Froms som stod bredvid keepern i kanske 6-7 sekunder. Sen fick han bollen och gjorde mål. Hälsinge-Hunken måste ha förhäxat Haparandamålvakten med sin snyggmjukhårda filmstjärnelook. Det visade sig även vid ställningen 10-2 då Hälsinge-Hunken kom fri och keepern kastade sig bort från målet och gav Frommen HELT öppet mål, men då var det hans tur att bli paralyserad. VAD GÖR KAAARLN?! skrek gamle Glenn Sjödin på läktaren när Hunken rullade bollen utanför. 

Men vår tidigare kassör Hans Jonsson höll sig lugn trots öppet mål-chocken eftersom han hade tippat 13-2 som slutresultat och tyckte att Selångers målproduktionstakt dittills varit alltför hög. 

De ca 40 personer som utgjorde publiken i denna match ska ha en stor eloge för att de över huvud taget var där. Det märktes att det var lite bitigt när det efter en skada meddelades ”tidstilägg på en halv minut” och nån i publiken utbrast "neeejjjj!!!". Ett mörkt besked. 

Vid ställningen 11-2 var det återigen dags för ett tjusigt SSK-anfall och en friställd Smalle - meeen! - då var Sune Eriksson framme med pipan och blåste offside på Kalle. Sune verkar gilla det. Att blåsa offside på just Kalle. Fast sen fick han hänga två i rad ändå, vår snitsiga jämtlänning, så han lär inte ha varit helt missnöjd. 

17-2 till slut. Andrés hörna i nättaket var rätt snygg får man säga. Han var överhuvudtaget företagsam idag, Garbisch-Partenkirchen. 

- Jag tycker ju om när det är kallt jag, var kommentaren i omklädningsrumsstimmet efteråt. Ett stim som kom att domineras av att Öcke i sitt vilda segerfirande hoppade sönder(!) det bord som Bodda nyligen fixat. Herre guu, vettu. 

Jaja, det var ju trevligt det här. Och ännu trevligare blir det av att Theo Stenshagen precis har blivit uttagen att representera Sverige i P15-VM i slutet av månaden. Ding-ding-ding!

Vi ses redan imorgon igen - Broberg hemma 13.15! 

Selånger SK Bandy - Haparanda SKT 17-2 (5-1)
Matchfakta: http://www.bandyrapport.nu/report?gameid=12402

PS. Om det är någon som har ett bord över, så är Bodda intresserad.

P.H.

Kommentera:

Tidigare matcher

Senaste kommentarer

Senaste matcherna