Broberg U - Selånger 6-10 (2-5)

Fir på Hällåsen i röda spelskjortor. Foto: Röntgenbild. Fir på Hällåsen i röda spelskjortor. Foto: Röntgenbild.

Rapportören sitter på ett tåg norrut efter scoutingresa i det spirande bandydistriktet Skåne sydvästra. Hittade inget. Olika nyanser av grått passerar nu i kupéfönstret.

Roligare då att skriva om Selångers segertåg! Idag gick det till det gulsvarta nästet Hällåsen i Söderhamn. Konduktör ombord, eller serviceledare som det tycks heta nuförtiden, var som vanligt Simon ”Whizzkid” Hansson.

- Idag tycker jag att vi gör det väldigt bra på egen planhalva och en bit in på deras planhalva. Spelar otroligt fint. Broberg trycks tillbaka, men där på sista tredjedelen missar vi för mycket och Broberg kontrar effektivt.

Broberg/Söderhamn, vars A-lag befinner sig i ett riktigt getingbo i Elitserien vad gäller fajten om slutspelsplatser i februari, har alltså ett utvecklingslag i division 1 norra. Ibland dyker spelare från A-truppen upp i laget, ibland inte. Idag bestod Brobergs A-lagsbidrag av två gamla Selångerspelare faktiskt: Jocke ”Lödet” Jonsson, som var vår på riktigt, och Erik Jonsson, som spelade med oss när klubbarna hade ett samarbetsavtal. De båda jonsönerna gjorde två mål vardera.

Serviceledaren igen:
- Ja, Broberg kontrade bra och så gjorde de fyra hörnmål. Det står två på Elitrapport, men det blev också mål på hörnreturer. Men när de inte kontrade, utan kom mot oss när vi var uppställda hade de väldigt svårt att komma igenom oss.” 

- Vi hade velat hitta igenom oftare på sista tredjedelen och jag önskar även ett säkrare passningsspel framöver, men vi är hyfsat nöjda ändå. 

Det blev ju tvåsiffrigt igen…
- Ja, precis, vi gör ju mycket mål! Och grabbarna är nöjda med sättet hur vi hittar upp i banan. Så nu börjar vi känna oss trygga i uppspelsfasen och kan förhoppningsvis bygga vidare.”

SSK:s bandybriljanter stoltserar härmed med åtta raka segrar. 

- Poängmässigt går det inte att få en bättre start på säsongen, men det har ju inte bara hänt av sig själv heller. Det beror på arbetet vi lägger ner och så länge vi gör det vi ska fullt ut så känns det som att vi är svårslagna i den här serien. Men vi måste fortsätta med ödmjukhet. Inte ens halva serien är spelad. Och så fortsätta jobba med detaljer i spelet.

Det var alltså Whizzkids ord efter Selångers framträdande i röda spelskjortor på Hällåsen. Vi noterar även att toppforwardarna Blomman och Smalle hängde en respektive sex kassar och att mittfältarna Garba och Sunes jul stod för 3 respektive 4 målgivande mackor, vilket torde peka på att spelet fungerar någorlunda som det är tänkt. 

Nästa match: Haparanda hemma lördag 9 januari kl. 15.00. 

Broberg/Söderhamn U - Selånger SK Bandy 6-10 (2-5)
Matchfakta: http://www.bandyrapport.nu/report?gameid=12393

P.H.

Kommentera:

Tidigare matcher

Senaste kommentarer

Senaste matcherna