Selånger - Härnösand 7-3 (2-0)

Oslagbara!

Så var vi framme vid annandag jul. Lite mörk och kulen, men ändå så kär. Skapligt blåsig också. Idag gick det inte att med någon trovärdighet i behåll klaga på att det inte gick att se texten på flaggorna längs bortre lång. 

Och 285 bandyskallar räknades in i publiken! Kan det vara rekord på 10-talet? Det är där och nosar i alla fall. 

Vad kunde de vindpinade åskådarna ta del av? Ja, till exempel kunde de se att det stod SCA på en av flaggorna på bortre lång, även två svenska fanor och en Selånger-flagga. Jajamän, inga probem där. 

I sportslig väg då? En trevande inledning var det. SSK spelade behärskat och med stort bollinnehav, men utan någon riktig speed. Första målet dröjde ända till 19:e minuten och då stod Micke Norberg, som så många gånger förr, för speeden. Det var ett elegant anfall där bollen gick från Simon Ehström till Henke "Sunes jul" Söderlind och vidare till den framrusande Skägg-Micke, som åkte raka vägen mot mål från vänsterkanten och rakade in ettan. 

Sunes jul, undrar ni? Ja, vi har inte bara fått hit en passningskicklig spelare som har smält in riktigt fint på vårt mittfält, utan att också en varm anhängare av 1991 års julkalender, vilket han under december påtalat för laget upprepade gånger. Henke tycks även vara en hejare på att ordna så att han kan avnjuta Sunes jul på arbetstid utan att arbetsgivare har några synpunkter på det. "Sunes jul" Söderlind kan många konster.

Även 2-0, som kom ungefär en kvart senare, var ett tjusigt bandymål. Här var även den andra brodern inblandad, Niklas "Hårdrock" Söderlind (främst på grund av ett ohälsosamt intresse för AC/DC). Hårdrock fick HAIK i rörelse med en åkning på egen planhalva, lämnade till Sunes jul som stack en passning i djupled i André 3000. Han trampade runt HAIK-försvaret och spelade in till Smalle som inte missade öppen kasse. 

Kort därefter bröts en lång svit. Blomman missade inte en straff på hela förra säsongen och har satt alla hittills i år - tills nu då. Men om man ska missa en straff så ska man missa som Blomman missade. S-T-E-N-HÅRT i ribban. Och tack vare att det stod 285 personer på läktaren gick ett tvättäka sus genom publiken.

I 36:e matchminuten kom Wilssons mål farande. Selångerförsvaret fick åka och hämta det nästan uppe vid mittlinjen. Trots den massiva medvinden hotade SSK inte HAIK:s straffområde särskilt ofta i första halvlek ändå. Kontrollerat spel, men inget tryck. 

Å andra sidan orkade inte HAIK hota SSK-målet heller och det även fast Selånger hade två man på botbänken i slutet av första.

2-0 i paus kändes bräckligt när HAIK skulle få den mäktige Eolus blåst i ryggen under andra halvan. 

Halvtidsunderhållningen avlöpte utan missöden. Vinnaren i bollkastningen kom från Östersund och var ingen mindre än skyttekungen Högbergs fader Mats. Skapligt säker familj ändå. Får Smalle följa med på kryssningen på Östersjöns blå bölja? Ja, det är en spännande fråga, som vi kanske aldrig får reda svaret på. 

Andra halvlek blåste igång av Ullångers bästa bandydomare Örjan Sundkvist och den oro som kunde ha funnits hos hemma-anhängarna skingrades snabbt. HAIK låg lågt och Selånger var fortsatt spelförande. Visst brände SSK en del passningar i uppspelsfasen, vilket så klart är ett problem, men HAIK sköt för det mesta utanför och ibland hittade ju SSK-passningarna rätt också och då levde Härnösand farligt. 

Selångers mål kom i en hyfast strid ström ett tag där. 

- Jim ”Huset Norberg dundrade in 4-0 på en vänsterhörna (som kom till efter att en HAIK:are ohotad åkt ut med bollen till hörna, det tackade Jimpajen för).
- 5-0 kom på kontring efter HAIK:s farligaste chans dittills. "Blomman" gjorde ett efterlängtat mål. På blommanvis också. Han tog bollen vid mittlinjen och åkte över de motståndare som försökte stoppa honom.
- 6-0. André på vänsterhörna. Då satt Jim utvisad så vi fick skicka fram en annan. 

Och Selånger slappnade av. Lite för mycket. 

Men HAIK fortsatte bränna sina lägen. En blev fri från halva plan, men Muggen avvärjde och fick senare pris som hemmalagets bäste. 

Ett Härnösandsmål hängde dock i luften och när Emil Ihrén fick öppet mål i 74:e minuten skrek en man mycket högt på läktaren: ”Nu’rå!!!”

Och ja, där satt den. 

Sen var det inte mycket mer med den matchen vad vi minns. 

7-1. Smalle på högerhörna. Fint skytte på SSK den här säsongen!
7-2. Tröstmål på övertid. 
7-3. Ett till tröstmål på frislag långt utifrån, då "Muggen" stod och funderade på vad han skulle få för pris som matchens lirare. 

Sjunde raka! Trumma på, SSK! Selånger var numret större en mycket stor del av matchen. Härnösand spelade inte dåligt, men vägde allmänt lite för lätt.

Nästa match: Broberg U borta 3:e januari. 

Selånger SK Bandy - Härnösands AIK 7-3 (2-0)
Matchfakta: http://www.bandyrapport.nu/report?gameid=12417&season=undefined&r=0.7469555914867669

P.H.

Kommentera:

Tidigare matcher

Senaste kommentarer

Senaste matcherna