Selånger - Östersund 10-2 (7-0)

En seger för vår slipare!
En seger för vår slipare!
Kämpa, Ola! Kämpa, Ola!

Ola Eriksson har varit A-lagets slipare ett bra tag nu. Jag kommer inte ihåg hur länge. Mer än tio år i alla fall. Han har varit engagerad i föreningen sedan 80-talet. Ofta krokad över de slipmaskiner han ömsint sköter om. Hur många skridskor har han slipat? Inget vet. Ett tag hade han problem med lungorna för att ventilationen var så dålig i sliprummet på Gärde.

- Hej, Ola, säger vi när vi hälsar på honom.
- Hej på dig själv du, svarar han. 

Under sina år i A-laget har han varit pålitligheten själv. Plötsligt har skridskorna hängt nyslipade på ens plats utan att man ens märkt att de varit borta. Han har inte gjort mycket väsen av sig. Och i bussen till bortamatcherna trynar han gott 99 procent av tiden på sin plats längst fram till höger. Vi har just inte märkt av honom då heller. 

På sistone har vi dock saknat honom. Han gjorde en operation för några veckor sedan och typ dagen efter stod han åter böjd över slipen, men vi märkte att han hade ont. Han tycktes bli allt tunnare. Det var något med magen. Efter ett tag blev det sjukhuset igen. När vi var upp till Norrbotten förra helgen låg han på sjukhuset och när vi åkte till Härnösand i fredags låg han på sjukhuset. Saknad av laget.

Men igår fick vi veta att han är hemma igen! Det känns fortfarande ovisst och till dagens match kunde han inte komma. Vi hoppas att du repar dig, Ola! Men ta det lugnt och bli frisk!

Så dagens match var för Ola. En blåsig och småregnig historia. Sådär jobbigt småregnig så att isen gjorde bollen synnerligen svårbemästrad. Fast större delen av första halvlek gick det inte att klaga. Selånger inledde lojt, men spelade upp sig och hetast av dom alla var Hälsinge-Hunken Froms som slog till med ett äkta hat-trick när han gjorde 2-0, 3-0 och 4-0. 

7-0 i halvtid och tilltagande skitväder. Det mesta ebbade liksom ut, men 10-2 till slut är inte fy skam ändå. Bandysällskapet från Storsjöbygden kämpade väl också.

Och just ja! Höll på glömma. I andra halvlek tog Jack Holm plats mellan stolparna. Debut för Selånger i tävlingssammanhang. Välkommen in i spelet, Jack!

En vinst är alltid en vinst och tabellen (lånad från everysport.com), förvisso oerhört haltande, är skön läsning för SSK-anhängaren, då endast ett lag står obesegrat.  

Men det är långt kvar på säsongen. Nu väntar orytmiskt nog tre veckor helt utan matcher innan Selånger tar emot Karlsborg hemma på Gärdehov lördagen den 19 december kl. 15.00.

Hoppas Ola är tillbaka då! Ha det bra så länge!

Selånger SK Bandy - Östersunds BS 10-2 (7-0)
Matchfakta: http://www.bandyrapport.nu/report?gameid=12381

P.H.

Kommentera:

  • Fransson • 29 november 2015 19:22:34
    Krya pà dig Ola!

Tidigare matcher

Senaste kommentarer

Senaste matcherna