Härnösand - Selånger 5-8 (2-4)

Några hurr kom ju med i alla fall.
 

"Vänta här nu... Vad är det som händer?" Första tanken när undertecknad klev ur bilen på Högslättens parkering och en hyfsat strid ström rörde sig mot bandyplanen. "Nä, det måste vara något annat."

Så var det förstås. Jag vet inte vad, men någonting lockade den större massan in i curlinghallen på Högslätten istället för till bandybanan. Och det är väl gott så. Bandyfolket står gärna med glöggtermosen lite alternativt bredvid. 98 räknades in ändå, vissa mer glöggpimplande än andra denna fredag kväll. 

"Hallå! Är du där? Spelar de utan försvar?" Detta helt berättigade sms nådde rapportören 10 minuter in i matchen. Särskilt SSK startade virvlande i medvinden och nätade redan i första minuten. HAIK replikerade lika fort, vilket tycks ha blivit för mycket för sekreteriatet som förde in målen i fel ordning på elitrapport. Så kan det gå när Garba är på hugget, bam bam bam. Och även Selångerprodukten Jocke Kårström, vilken gjorde 1-1 för HAIK, kastade ju loss som den matros han ämnar att bli på Härnösands gymnasiums sjöfartsutbildning.

Garba hade dock svar på det också. Andrés första 10 var riktigt svettiga alltså. Som alla förstår åkte han med mantrat "Det ska smälla i isen!" konstant och aggressivt malande under sina blonda lockar. Eller så mycket lockar har han ju inte, men ni fattar. Håret. Under håret. I hjärnan alltså. När allt kopplades samman bröt han upp i mitten och slog en tvättäkta genomskärare till Smalle som la in
2-1.

Selånger var riktigt sprudlande i inledningen. Fahrt unt fleckt. Först på bollen! SSK! Tyckte vår käre keeper Magnus Wilsson att det gick lite för bra? Ett slags inlägg (matrosen igen!) förlängde Muggen snällt till Peter Nordéns grabben Jocke som kunde skyffla in 2-2. I övrigt gick det inte att klaga på Muggen.

De blå fick i alla fall gå ur den hetsiga upptakten i ledning då Micke Norberg smackade in 3-2 i en andra våg efter strul i HAIK-försvaret. Då kom sms:et. Sedan blev det utvisningar och tidigt trötta ben. Plus åtta grader. Mycket frisk vind. Spelkvalitén sjönk. Glöggen började verka. 

Andra halvlek då? Även där en rykande start! Trots att HAIK började med bollen gjorde SSK mål efter typ 30 sek. Greger fiskade upp bollen från en HAIK-försvarare och det bör alla lag veta, att ger ni bollen till nummer 14 Tobias Sjödin så att han ostört får svinga precis utanför straffområdet, då blir det svårt. Där gäller nämligen alltid att GREGSTAR IS ON FIRE!!!

De finsmakande esteter som sökt sig till Högslätten för att njuta av bandyspelets skönhet (Sune Sundin till exempel) hade där kunnat gå hem. Därefter var det inte alltför snyggt. Förutom Hälsinge-Hunkens djupledare till Smalles 7-4. Eller ja, Emil Ihréns nedtagning och skott när han reducerade till 4-5 var faktiskt rätt tjusigt också. 

Vid det här laget hade en trumma hittat in bland de glöggbestrukna, vilken inte gjorda den akustika miljön på läktaren helt angenäm, men SSK-vinsten satt där den skulle. På den mjuka isen i den hårda vinden.

Kommer hem. Frun undrar hur det gick. "Jo, vi vann med 8-5." 
"Gjorde Kalle målen?", frågar hon. 
"Ja, han gjorde tre."
"Jaha!? Var det andra som gjorde mål också?"

Smalles rykte som skyttekung börjar anta lite för stora proportioner...

Nästa match: Östersund hemma söndag 29 november 13.15. Nu på söndag alltså.

Härnösands AIK - Selånger SK Bandy 5-8 (2-4)
Matchfakta: http://www.bandyrapport.nu/report?gameid=12330

P.H.

Kommentera:

Tidigare matcher

Senaste kommentarer

Senaste matcherna