Ljusdal - Selånger 7-4 (3-0)

Ljusdals BK, förra säsongen tråkigt nog degraderat från Elitserien, hade fixat en riktig rivstart med match varje dag denna första helg med is i Idrottsparken. Vi var ett av de inbjudna lagen och det var inget vi tackade nej till.

I fredags fick de stryk med 1-5 mot Broberg som är ett lag för övre halvan i årets elitserie. Igår slog de tillbaka allsvenska Borlänge med 6-2. Hur skulle det då gå idag för vårt kära SSK som ju ligger ännu en division lägre?

Jo, men ganska bra ändå.

Tränar-Simon berättar:

"Det är ju aldrig kul att förlora, men vi är nöjda med matchen, absolut. Vi gjorde en härlig upphämtning från 0-3 till 4-4 och det grabbarna visar är att det finns hjärta i det här laget. Att vi gör det här tillsammans och ingen viker av från det. Jag är väldigt glad över att vi litade på vårt spel, inte ändrade på någonting trots underläget, utan istället nötte på med det vi bestämt.

Vi har också fått mycket upplyftande feedback från spelare och folk runt omrking som var faktiskt lite imponerade och tyckte att det var häftigt att se Selånger. Bodda gick ju omkring och stod på läktaren som vanligt och den allmänna reaktionen om Selånger var:  'Är de såhär bra?'

Vi försökte komma med fart och ta oss fram med bollen efter isen medan Ljusdal var mer för att dra ner tempot och sedan slå giftiga lyft från deras vänsterkant. De kan ha varit lite slitna också med tredje matchen på tre dagar, men samtidigt är det ju en del av dom som ska vara elitserietränade. Isen var tungåkt också, men det var lika för båda lagen.

Magnus Wilsson gjorde en riktig toppenmatch i målet, särskilt i första halvlek var han viktig för oss. Han tog nog ett par frilägen och en del skott. Han får ett extra plus.

Ett av Gregers mål var ett jävla skott också. Helt sjukt faktiskt! Han kom ute till höger, en bra bit utanför straffområdet, men han sopade på bara och bollen gick rakt upp i bortre krysset. Och det var inte dåligt av målvakten eller nånting, utan det var otagbart helt enkelt.

Sedan gjorde Sebastian Falk debut för oss idag! Han var nyttig med att han snackade och styrde och korrigerade och fixade. Flera av killarna sa att det var jätteskönt att höra honom bakom sig.

Det här var jättestort steg framåt för oss. Framför allt deffen. Mot Karlsbyheden var det offensiven och vårt eget spel som var fokus, men idag var det defensiven som vi fick testa fullt ut och sätta på prov. Det kändes viktigt och bra.

Men det bästa var som sagt att vi fortsatte att tro på vår grej trots att vi låg under med 3-0 borta mot Ljusdal, som ska tillhöra toppen av Allsvenskan. Att ingen började tänka att nu ska jag ta bollen och köra och fixa det här, utan vi höll oss till det vi bestämt. Det var starkt. "

Ljusdals BK - Selånger SK Bandy 7-4 (3-0)
SSK:s mål: Gregster 2, Froms och Smalle.
Matchfakta: http://elitrapport.se/Data/report13528.html

P.H.

Kommentera:

Tidigare matcher

Senaste kommentarer

Senaste matcherna