Östersund - Selånger 1-16 (1-7)

Vi fick kuska iväg västerut för att avsluta säsongen detta år. Royne dammade på finfint i vanlig ordning och vi anlände i god tid till Östersunds nya och trevliga hemmaplan. En viss känsla av baksmälla vilade över hela anläggningen då Melodifestivalen (eller "mellon" som alla benämnde den) hade avgjorts i hockeyhallen kvällen innan.

Det var riktigt brajsigt väder. I och sig en jobbig sol som tittade fram då och då, men vindstilla och uppehåll.

Betydelselösa matcher i slutet av säsongen är oförutsägbara historier. Förra säsongen åkte vi ner till Örebro och förlorade med 100-0. Hur skulle det gå i år? Skulle vi möta samma öde som Härnösand och Söråker nyligen gjort på denna jätmska is, nämligen svidande förluster? Eller skulle vi, som man brukar säga, "avsluta snyggt"?

Vi valde det sistnämnda. Samtidigt som Östersund nog inte kom i normal standard. Så det drog i väg lite. Vilket var oerhört välkommet för vår del eftersom vi har ett halvknackigt bortafacit och för att vi innan den här matchen inte lyckats vinna med tvåsiffrigt nån gång denna säsong.

Nu är det åtgärdat. Mycket tack vare att vi inte alltför ofta föll för lockelsen att dribbla fast oss i mitten. Vi gick ofta in i mitten, men då var det för att släppa ut på kanten. Där kunde Smalle komma. Eller Garba. Eller Blomman. Ja, det blev många galanta anfall. Dejligt att vi tuggade på matchtiden ut också.

De stora plumparna i årets seriespel var oavgjort mot HAIK hemma och förlusten mot Umeå borta. Annars har vi hållit jämna steg mot topplagen och inte förlorat mot vare sig Nyborg eller Karlsborg som nu är de som slutar före oss i tabellen.

Vi laddar om och siktar på att sopa hem division 1 norra nästa år istället! Då är det locket på som gäller!

Östersunds BS - Selånger SK Bandy 1-16 (1-7)
Matchrapport: http://www.elitrapport.se/Data/report8313.html

P.H.

Kommentera:

Tidigare matcher

Senaste kommentarer

Senaste matcherna