Karlsborg - Selånger 5-5 (4-3)

Ännu en gång äntrade vi Bruksvallen, Karlsborgs gedigna och mysiga hemmaplan. Samma omklädningsrummet som vanligt, för evigt inpräntat som platsen där Filip Nyberg fick smeknamnet "Stöten" efter ha skickat en blå blixtboll genom rummet när han skulle sitta i kontakten till stereon. Det var härligt att vara tillbaka! Som vanligt bra is, bra tryck i högtalarna och bra surr från läktaren närmast omklädningsrummen.

Och vilket väder vi fick den här gången! Propaganda!

Höll matchen samma kvalité? Med division 1 norra säsongen 14/15-mått mätt så var det en riktigt bra match. Det var två lag som trummade på som gott de kunde och hela tiden med intentionen att spela konstruktiv bandy utan något överdrivet brunkande. Visst blev det fysiskt ibland, men det ingår ju i en ordentlig bandymatch.

Som vanligt började vi tveksamt. Vi tycker inte om att ta ut oss alltför tidigt i matcherna, så vi låg under med 2-0 efter 13 minuter. KBK:arna pressade oss högt och det funkade bra för de den här gången (men tro inte att det kommer göra det nästa gång!). Det var Karlsborgs halvlek helt enkelt. Dock är vi så pass vassa att om man inte ser upp så kan det smälla till och det gjorde det tre gånger i första. Micke Norberg och Smalle x 2 efter fartfyllda framstötar.

4-3 i paus. Vi hade en bra andra halvlek i färskt minne från Nyborg med oss, så vi andades optimism över kaffekopparna, vattnet, dextrosolen, mjölkchokladen och bananerna och allt vad fan vi sätter i oss i halvtid.

Och som vi började andra halvlek! Trots två man på botbänken ägde vi spelet totalt. Vi hade fin rörelse och bollen vandrade från klubba till klubba. Klimax på den perioden kom i 51:a minuten då Holdo slängde ett utkast upp i mitten, som undertecknad tog emot och vidarebefordrade genom en klubba-skridsko-passning till Blomman som slog en tvättäkta genomskärare till den ständigt hungriga vargen Karl-Olov Kalle Smalle (Bingo) Rimér Högberg. Han hade inga problem att sätta friläget till 4-4.

Tyvärr orkade vi inte eller kunde inte fortsätta detta utsökta bandyspel så mycket längre. Karlsborg pumpade och vi backade hem. De fick många hörnor, varav en gick rätt i planeten på Blomman. Det sjöng i hjälmen så att arbetarna nere på bruket för en sekund måste ha trott att klockan ringde och att skiftet var slut. Men för dom precis som för oss var det bara att pressa vidare.

Även i denna halvlek kom vi med giftiga motanfall och det var nära många gånger. 5-4 kom dock från KBK efter ett frislag långt utifrån som gick mellan Fredriks ben och styrdes på Jimpajens klubba och på något sätt hamnade bollstackarn i maskorna. Men vi replikerade omgående tack vare Willies inställning att ständigt vilja dribbla bort som många motståndare som möjligt. De fick så lov att hugga ner honom. Utvisning och frislag.

Och då hände något mycket märkligt. Fredrik sopade till bollen från fel håll och målvakten, som hade fri sikt, måste ha misstolkat situationen så till den milda grad att man nästan kan tala om hallucinationer, ty han styrde in nystanet med vänsterfoten via stolpen. Eller var det stolpen först och foten sen? Mål blev det i alla fall och 5-5 stod sig tiden ut.

Tråkigt att vi inte fick vinna någon av norrbottensmatcherna, men samtidigt så är vi inte heller missnöjda med att spela två oavgjorda. Det var roliga matcher. 

Noterbart från söndagens laguppställningar är KBK:s nummer 15 Mardakin och SSK:s nummer 16 F. Hansson, som har drabbat samman otaliga gånger på bandyplanen. Inte sällan med upprörda sinnen. Båda tog också varsin utvisning för snack i slutet på första halvlek. Still going!

Som en pendang till detta rapporteras från Relitahallen i Uppsala att Spånga/Djurgårdens ålderman Jappe Felder (född -70) tog ett matchstraff. Härligt att se att det ivriga engagemanget finns kvar hos veteranerna! Jappe som vi tampades mot i början av 00-talet när han lirade med några legendariska upplagor av Sköndal, vilka dokumenterades i rapporter kallade Tex teorier. En rad om Jappe finns till exempel i texten om Sköndal-Hälleforsnäs i november 2001: "Han gjorde tre mål trots att han alltid får spela med ovala bollar och att isen där just han åker är jättedålig." (Hela artikeln är läsvärd
och så var det alltid med Tex teorier.)

Fina foton från matchen här: http://sport.hanssonsfoto.se/#!album-238


Nu tar vi nya tag inför säsongens sista hemmamatch - Nyborg på söndag! Revansch (känns det som trots att vi inte förlorade)! PDSG!

Karlsborgs BK - Selånger SK Bandy 5-5 (4-3)
Matchfakta: http://www.elitrapport.se/Data/report8267.html

P.H.

Kommentera:

Tidigare matcher

Senaste kommentarer

Senaste matcherna