Söråker - Selånger 5-7 (1-1)

Mannen som hoppar på bilden heter Andreas Wilsson. Han spelar inte bara bandy på ett okonventionellt sätt. Han skickar också sms till tränaren när han sitter på toaletten. Vi skulle i vanlig ordning ha genomgång inför match två timmar innan avslag. Vart var Willie? Det surrade till i el coachos mobil: "Vänta på mig, jag bajsar!" Följt av en emoji föreställande en bajskorv. Andreas Wilsson blev också utsedd till matchens lirare för Selångers del.

Det blev en tät och tuff drabbning. Den gnisslande isen höjde också intensiteten. Det lät mycket om den här matchen. Isen blev snabbt sårig, vilket även det bidrog till att det blev en aning mer svårspelat och att brunkigheten tilltog.

De första målen kan svårligen placeras i kategorin bandygodis. 0-1 till SIF på en hörna som vi fipplade in själva på mållinjen. 1-1 efter en boll som märkligt studsade in över målvakten i en tilltrasslad situation. 1-2 till Söråker direkt i andra halvleken. Även det en lös hörna som slank in nära första stolpen. Men bättre en lös på mål än en stenhård jävel en meter över, som det gamla ordspråket lyder.

Därefter gick vi in i en bra period där vi fick till en bra press mot ett knäande Söråker. Vi vände matchen på fem minuter och Löta som förtvivlat gärna ville ha med sig en pinne tog timeout och satsade framåt. Vi lyckades utnyttja att de släppte på defensiven och gick snabbt fram till 6-2. Hundens 5-2-mål var däremot bandygodis. Väggspel och grejer på vägen fram till ett skott utanför straffområdet i vänsterinnerposition.

Då kändes det klart, men det tyckte inte Söråker som gjorde två snabba och så var det nerv igen. Spiken i kistan kom i form av en indianare rakt i gapet på Greger. Helt fel kille att ge chansen att i ensamt majestät stå och svinga från straffområdeslinjen. 7-4.

Slutet var mest bara rörigt. De fick en straff som de satte. Vi skulle också ha haft en straff när Kalle kapades av keepern och sen blåste domarn av matchen när Hunden var fri, men just det är inget att säga något om egentligen. Två poäng till SSK!

Söråker spelade med tätare defensiv och med mer fart på fler spelare än vad fallet var i matchen på Gärdehov. Om de presterar såhär i kommande matcher borde de kunna klättra i tabellen.

Nu är vi i serieledning och det känns förstås bra. Målet är att befästa ledningen hemma mot HAIK söndag 28 december. Välkomna till Gärdehov!

Söråkers IF - Selånger SK Bandy 5-7 (1-1)
Matchfakta: http://www.elitrapport.se/Data/report8293.html

Kommentera:

Tidigare matcher

Senaste kommentarer

Senaste matcherna