Selånger-Tillberga 4-8 (1-2)

Blomman satte två. Blomman satte två.

Serieledaren kom på besök. Tillberga som har ambitioner att spela i eliten medan vi bara försöker att kravla oss kvar i Allsvenskan. Man brukar säga att det ska skilja tio mål mellan toppen och botten på en division i bandy.

Men vi har slutat tänka på hur det brukar vara eller hur det har varit hittills den här säsongen. Nu måste vi våga för att vinna. Att vi ska klara oss kvar ser nog de flesta som osannolikt, men vi ska visa att det går.

Därför spelade vi också en jämn första halvlek med serieledaren. Visst, de hade bollen mer, men vi kunde utmana deras försvar under hela halvleken. Vi skapade hörnor, André var nära att lirka in en i första krysset ur snäv vinkel, Woxberg blev neddragen när han stormade mot mål. Och till sist fick vi utdelning. Blomster fick bollen till skänks av deras högerhalv och gjorde inget misstag. 1-2 i halvtid.

Första kvarten i andra var tung. Tillberga höjde tempot lite och vi hade svårt att få fast bollen på offensiv planhalva. En svacka från vår sida som de duktiga västmanlänningarna inte var sena att utnyttja. Tre mål ramlade in i tämligen rask takt.

I det läget har det tidigare hänt att vi har lagt oss ned och dött, men så gör vi inte nu. Masken och Frasse tog timeout, vi samlade våra styrkor och gjorde en satsning. Kort därefter visade Öcke vägen genom att trycka in en hörnretur på ett sätt som Stålmannen hade nickat imponerat åt. Och sedan speedade Andre 3000 runt på vänsterkanten och hittade Flower Power som kom satsande mot första stolpen och vinklande in 3-5. Tackar, tackar.

Här blev vi nog lite väl ivriga. Laget blev isärdraget och Tillberga kunde göra två snabba och som det kändes ganska enkla mål. Fyramålsunderläge igen och bara en kvart kvar. Ändå kunde vi glädkande nog mobilisera en slutspurt. NicklasAnderschon förvaltade en straff i 87:e och kort därefter fick vi en till. Vid straffarna var det Andre 3000 som oroade nära TB:s mål. Den andra straffen tog dock målvakten och vi var första på både första och andra returen, men fick inte in bolljäkeln.

Och då var det kört.

Men kvalplatsen är inte körd. Vi har vunnit två matcher hittills. En av de mot UNIK som vi nu möter i Uppsala på lördag. Den ska vi ta och sedan känner Boltic flåset i nacken igen. PDSG!

Selånger-Tillberga 4-8 (1-2)
Matchfakta: http://www.elitrapport.se/Data/report5503.html

#17

Kommentera:

  • Sune Sundin • 26 januari 2014 12:36:05
    Härlig inställning, precis så ska det låta

Tidigare matcher

Senaste kommentarer

Senaste matcherna