Selånger - Boltic 1-2 (1-0)

Äntligen är det vinter på Gärdehov! Dagens match ramades in av snöfall och ungar i snöhögarna. Det var nytt för den här säsongen. Precis som vårt nya tränarpar och hemvändaren Erik Sundin i tröja 19. Det kändes bra.

Vi började matchen riktigt fint också. I många matcher har vi haft problem med starterna. Vi har legat under med ett eller flera mål tidigt i matcherna, men idag trummade vi på direkt utan mankemang. Försvaret var tätt och robust (inkl. nr 44 Björn Borg) och efter sex minuter rullade vi elegant upp värmlänningarna fram till 1-0. Det kändes som sagt bra.

Debaclet nere i Karlstad var långt borta. Greger sköt i ribban. Boltic drog på sig utvisningar. Det här var vår match. Tyvärr fick vi inte till det helt och hållet i avslutningarna och snön gjorde det mer svårspelat ju längre tiden gick. 1-0 stod sig halvleken ut.

Halvtidssnacket andades tillförsikt. Det vara bara att fortsätta på den inslagna vägen. Ändå gjorde vi inte riktigt det.

Vårt spel i inledningen av andra präglades nämligen av för långa åkningar med bollen och dribbel in mot mitten istället för passningar i tid till mindre uppvaktade medspelare. Vi mattades och Boltic kunde börja hota mot vårt mål. Med drygt 20 minuter kvar smet en hörna in mellan benskydden på spelarna vid stolpen.

Boltic lyfte mestadels långt och vi satsade framåt lite för ivrigt. Det var mycket hawaii i andra. Boltic hade två i ribban, men vi hade också chanser. Ett frislag från Sudden smet tätt utanför stolpen. Deras målis räddade ett skott från Wox med tåspetsen. Fille Jakob hade öppet mål, men fick inte träff på den studsande bollen. Till exempel.

I 87:e minuten fick de så en hörna. Ruset gjorde sitt och tog skottet, men returen hamnade rakt hos en vittröjad spelare, som återigen lyckades få in bollen mellan selångerben och klubbor.

Nu kändes det inte bra längre.

Vi lyfte upp Danne på topp för en sista forcering, men Boltic höll undan. Två hörnor räckte för dom idag.

Well, well. Målkavalkaden var det också. En bra bit över 200 personer och ett gäng företag ska nu pynta pengar för de mål vi gjorde. Ett mål. Snacka om kavalkad! Tack för att ni stöttar oss i alla fall!

Nu är det fem poäng upp till Boltic med sju matcher kvar att spela. Chansen till kval finns där fortfarande. Positivt var att flera ur publiken tyckte att det var roligare att se oss idag än vad det varit på sistone.

Nästa match: Tillberga hemma lördag 25 januari kl. 15.00.

Selånger SK Bandy - IF Boltic 1-2 (1-0)
Matchfakta: http://www.elitrapport.se/Data/report5456.html

#17

Kommentera:

  • Sune Sundin • 19 januari 2014 20:27:31
    förbannat synd att jag kom så billigt undan
  • #17 • 19 januari 2014 21:54:08
    Instämmer! Själv tar jag fasta på att det blev tre mål i matchen.
  • Kanin • 19 januari 2014 22:21:43
    Tänker också köra på att det blev tre mål i matchen. Man kan ju alltid låtsas ...

Tidigare matcher

Senaste kommentarer

Senaste matcherna