Selånger - Gustavsberg 2-4 (0-2)

I fredagskväll vanns första loppet på Bergsåker av Magic Simba. Jag tog det som ett tecken. Nu när Simba var tillbaka i laget skulle vi också betvinga vår motståndare, skärgårdslaget Gurraberg.

Dylik teckentydning ska man aldrig luta sig emot.

Vi kom till start med ett hyggligt komplett gäng. Nämnde Simba och även Jimpajen gick in i laget, men undertecknad fick stå på läktaren med en knackig höft denna första riktigt vintriga dag för säsongen med nyfallen snö och 10 minusgrader.

Vår vana trogen backade vi hem och lät motståndarna ta tag i taktpinnen. Gurra ägde boll och spelade tämligen säkert. Gick inte in i någon gröt i onödan utan väntade på rätt lägen. 0-1 kom efter att vi tappat bollen en bit in på offensiv planhalva och åkt på en kontring. 0-2 kom när SSK för en liten stund precis i slutet av halvleken somnade till och blev utspridda varpå gamla selångerspelaren Jonas "Linkan" Lindqvist kunde åka slalom mellan blåa käppar.

Publiken kunde glädjas åt något hörnslag då den gavs möjlighet att ropa "nu har SSK fått hörna, se nu till att få nåt för'na", men annars var det tunnsått med glädjeämnen i första halvlek. En våg av frustration sköljde då och då över läktaren till följd av selångerspelarnas oförmåga att få till något flyt i det egna spelet.

Andra halvlek var den första i stort sett lik. Selånger väntade på att Gurra skulle anfalla och stockholmarna var väl inte jätteintresserade. Men så plötsligt med en ungefär en halvtimme kvar fick Greger en chans i högervinkeln och gjorde precis som vi sett honom göra hundra gånger förut. Stänkte dit den från ett par meter utanför straffområdet.

Hoppet tändes och Gurraberg gungade för ett ögonblick, bland annat med en sällsynt felpassning på egen planhalva, som dock blåtröjorna inte lyckades utnyttja trots ett bra läge. Sen återgick det hela till det normala med ett hembackande Selånger och på publikplats duggade suckarna tätt. Läktarcoacherna tystnade ju längre matchen led. "Varför gör dom såhär mot oss?" tycktes alla tänka.

Sista spiken i kistan slogs in med 1-4 i 83:e minuten. Stämningen var uppgiven.

Men det fina i kråksången är att vi trots de båda senaste förlusterna i streckmatcherna fortfarande chansen. Nu finns bara en sak att göra: Vinna mot Boltic hemma på söndag. Då lever liket!

Som vi säger i sportvärlden: Kom igen nu, gubbar!

Selånger SK Bandy - Gustavsberg IF BK 2-4 (0-2)
Matchfakta: http://www.elitrapport.se/Data/report5492.html

#17

Kommentera:

Tidigare matcher

Senaste kommentarer

Senaste matcherna