Selånger - Katrineholm 5-6 (1-5)

Sent inkallad kämpe poängbäst i SSK. Sent inkallad kämpe poängbäst i SSK.

Det var den fjärde januari. Det var dimma och det var regn. Vi i Selånger SK Bandy samlades klockan ett för att spela match mot Katrineholm. De båda lagen hade mötts tidigare på säsongen och då vann Katrineholm utan att vi hade minsta lila att sätta emot. 10-0 blev det.

När vi så samlades visade det sig att två av oss, Patrik och Blomman, var sjuka och inte kunde delta. Öckert som redan fanns på plats som förestereserv gick in i laget och Kalle ringdes in med kort varsel.

Vi pratade om vikten av att vara med från början. Om vi bara kunde hålla tätt i 15-20 minuter, så skulle vi kunna växa och ställa till det för Katrineholm. En titt på matchklockan efter 20 minuter: 0-4. Doh!

Vi hade dock börjat piggt. Micke Norberg brände ett friäge och katrineholmarna drog på sig en utvisning. Men sen small det alltså till några gånger från ett effektivt lag som tog dom chanser det fick. Dessutom fick Jimpajen kliva av med lårkakan bultades i högerbenet. Och det var den fjärde januari och det var dimma och det var regn.

Jag tror att många i läekretsen har spelat bandy i regn och vet hur det är att ramla under dylika förhållanden. Om inte kanske man ändå kan föreställa sig hur det skulle vara att i tregradig värme lägga sig i en vattenpöl med kläderna på sig och känna isvattnet mot kroppen. Mindre angenämt.

Vi lyckades ändå utjämna spelet. SImba satte 1-4 och vi var på gång. En stund innan paus gjorde emellertid Katrineholm 1-5. Det var tungt att gå in i halvtid. Blött. Extra tungt att det stod 1-5 när vi tyckte att det var en ganska jämn match.

VI kan i alla fall försöka vinna andra halvlek, tänkte vi och gick ut igen. Med en gubbe mindre på bänken fortsatte vi att kämpa. Försökte stressa deras backlinje till att slå svåra långbollar och vinna närkamperna. Och utdelningen kom när Kalle vispade in en retur.

Yours truly fick kliva efter en smäll på höften med tjugo minuter kvar. Med bara en avbytare var vi ändå starkare än sörmlänningarna. NiklasAnderschon satte 3-5 efter fint förabete från Kalle. Jubel inne i omkädningsrummet där jag och Jim hade sällskap av sedan tidigare ljumskskadade Woxberg. Ett skakat Katrineholm tog timeout.

Sen lyckades dom sätta en hörna, deras enda mål i andra halvlek. 3-6 med bara drygt tio minuter kvar. Ändå gav vi inte upp utan Greger pressade fram till höger och fick straff när målvakten kapade honom. NiklasAnderschon tog ansvaret och satte den säkert (tror jag, målburen mot Nordic syns inte från omklädningsrummet).

4-6 och det var ännu inte över. Med tre-fyra minuter kvar var Gregers tur att själv få göra mål. Återigen stod den inringda reserven Kalle för framspelningen. Bingo! Det är en härlig känsla att få knapra in sådär på motståndarna, men tyvärr kom vi inte närmare än 5-6. Vi hade gett dom för stort handicap med den svaga starten i första. Andra vann vi med 4-1.

Resultatet ger oss ändå blodad tand inför den viktiga streckmatchen borta mot Boltic på måndag. Återstår att se vilka som kan följa med. Jag och Jimpa klev ju av idag - kan nån av oss vara med? Blir Patrik och Blomman friska? Kan Woxberg komma tillbaka efter ljumskproblemen? Får Öcke ledigt från jobbet?

Frågetecknen är många. På Tingvalla i Karlstad på måndag rätas dom ut.

Selånger SK Bandy - Katrineholm Värmbol BS 5-6 (1-5)
Matchfakta: http://www.elitrapport.se/Data/report5476.html

#17

Kommentera:

Tidigare matcher

Senaste kommentarer

Senaste matcherna