Selånger - Härnösand 6-1 (2-0)

The Gregster was on fire. Jajajajaja! The Gregster was on fire. Jajajajaja!

Den här matchen var precis lika otäck som den på annadagen eftersom den slutade oavgjort. Två lag i botten på Allsvenskan norra, en förlust skulle sannolikt innebära fortsatt vistelse på nedre botten säsongen ut. Det kallas vinna eller försvinna.

För att höja motivationen ytterligare skvallrade Kruse, arenagruppens mest hängivna arbetare, om att han skulle bjuda på hamburgare efteråt om vi vann. Med både senap och ketchup på. Så det var ett gäng med vittring som i två plusgrader skrinnade ut på Gärdehovs mjuka is. Vän av ordning kanske tycker att isen inte skulle behöva vara mjuk eftersom vi har ett kylaggregat på Gärdehov, men då gäller det att någon slår på det också.

HAIK var fösvagat sedan senast. Nestor Nordén hade enligt uppgift i pressen lämnat för jobb nånstans söderöver och den på sniken ständigt liggande Jens Wikström dök inte heller upp. Den här gången svarade vi med två förstärkningar då både André 3000 och FIlle Jakob hade studsat upp från sjuksängen. Dock saknade vi poängräddaren från senast, Kris Kristoferson.

Göran Thunman, Älvkarleby, blåste igång matchen och nu var det ett SSK som hade bestämt sig. De tre senaste matcherna hade alla inletts ytterligt svagt av vårt gamla bergsåkersgäng, men nu skulle vi gå ut och äga. Och det gjorde vi. Från minut ett. Det virvlades och passades och visades iver på många sätt. Efter en kvart kom betalningen då NiklasAnderschon - han med handlederna - placerade in ettan framspelad av Micke Norberg.

Vi trummade vidare för allt vad tygen höll och fick andnöd efter 22 minuter och 13 sekunder. HAIK tilläts helt plötsligt att ha bollen tämligen ostört på vår planhalva. Ibland till och med helt nära JK i målet. Det blev irriterat i Selångerlägret under en kvart sisådär. Men vi återhämtade oss och mot slutet av halvleken kunde Micke Norberg fippla in tvåan i en rörig situation.

- Jag stod och vispade i en kvart, sa målskytten i halvtid.

Det kändes som att vi hade matchen i vår hand, men 2-0 är egentligen inte mycket att yvas över.

En bit in i andra klev Danne Edström på allvar in i matchen. En HAIK-lyra pressade han iväg med en både elegant och kraftfull forehand, inte helt olikt Nadal, rakt till The Gregster, som tog ner nystanet och gav sig iväg snett åt vänster över banan. Det var både en och två medspelare som väntade på en passning, men Greger tog hand om det hela själv och sköt ett vänsterskott fram till 3-0.

Efter Rafael Edströms resoluta baslinjespel slutade matchen lämpligt nog också med tennissiffror, 6-1. Två mål kom till av att vi stressade ångermanlänningarna till misstag och den definitiva spiken i kistan tog Jimpa Norberg hand om med en rökare uppåt vänsterkrysset.

Hurrarop och glada sånger präglade tillvaron i omklädningsrummet efteråt. Vinsten innebar att vi tog oss förbi Boltic och fick fira nyår på kvalplats. Och Kruse kunde bjuda på burgers.

En dylik nyårstradition håller vi gärna vid liv.

Nästa match: Katrineholm hemma, lör 4 jan kl. 15.00

Selånger SK Bandy - Härnösands AIK 6-1 (2-0)
Matchfakta: http://www.elitrapport.se/Data/report5468.html

#17

Kommentera:

Tidigare matcher

Senaste kommentarer

Senaste matcherna