Selånger - UNIK 3-1 (3-1)

UNIK 1, Selånger 3 UNIK 1, Selånger 3

Efter den skapligt skrala inledningen på serien med tre förluster på tre matcher hade vi börjat prata om att vi borde ta och vinna en match någon gång. Jag menar, bandyspel i all ära  (leken med det röda nystanet är alltid skojsig), men att få smaka segerns sötma ger ändå en extra dimension till det hela. Det märktes inte minst i sociala medier efter vår 3-1-viktoria mot uppsalagänget UNIK.

Danne: "Känslan att komma in i ett omklädningsrum efter en krigarseger är helt fantastisk! Forza SSK!!"

Morten: "Fantastisk deilig med første seier!!!"

Och Fredrik Karlsson på vår fb-sida: "Fy faaaan va skönt! Har stirrat på Elitrapport sista 30 min konstant!! Selånger - UNIK 3-1. Bra jobbat!!!"

Det här var också Bergelinmurens första besök på Gärdehov sedan han lämnade Selånger och hans känslor efter matchen illustreras på bilden här intill.

Han tvingades konstatera att hans UNIK, som inlett serien riktigt bra, gjorde en riktig plattmatch. Vi för vår del vill gärna tro att vi bidrog till det. 

Så, första segern bärgad, men snygg var den inte. Fast vårt första mål var snyggt. Mycket rakt och effektivt spel av Wiström till Blomman som förlängde till Kalle som kom i högervinkel och krutade på. 1-0 och Kalle hade gjort sitt första allsvenska mål i sin första allsvenska match på Gärdehov. 

Sedan lyckades vi direkt svara UNIKs kvittering när NiklasAnderschon forsade fram på vänsterkanten och säkert placerade in tvåan. Innan halvleken var över fick vi till ännu ett fint anfall då Filip tog sig in i banan och lade en enkel boll till undertecknad som på ett makalöst magnifikt och genialt sätt spelade till Greger. Han avslutade sin vana trogen så fort han fick chansen. Bergelin släppte retur och där dök Patrik Eriksson upp för att hänga kasse för fjärde matchen i rad.

Även fast vi inte pratade på det viset i paus var det som att vi alla gick in som en man i andra halvlek för att försvara ledningen. På UNIKs hemsida beskrivs det som "en formidabel köttmur" och det går inte att säga emot. Många hörnor blev det, men vi rusade gudomligt.

 Målvakten och mittförsvaret spelade mycket bra. Danne och Jimpajen stärkte båda sitt rykte som backbjässar. Det var många i vårt lag som var på tårna defensivt och detta faktum gav Greger uttryck när han med ryggen mot eget mål skrek till den bollförande UNIK-spelare som kom emot honom: "Jag backar ifrån dig!"

Energin rann ur våra motståndare allt eftersom, domaren blåste av och alla Selånger Bandy-fans världen över kunde pusta ut. 

Vi har fortfarande mycket att utveckla i alla delar av vårt spel och den här segern stärker oss till att försöka göra det också.

Nästa match: Tellus hemma sön 1 dec. Tellus som tvålat dit både Örebro och HaparandaTornio på ett övertygande sätt.

Selånger SK Bandy - Uppsala-Näs IK BK
Matchfakta: http://www.elitrapport.se/Data/report5430.html

Såhär reagerade vår egen bandypingvin Selis på vinsten:

#17

Kommentera:

Tidigare matcher

Senaste kommentarer

Senaste matcherna