Rättvik - Selånger 7-2 (2-0)

Med ett tremålsunderläge från första kvalmötet och fyra borta från den startelvan var det en svår uppgift vi hade framför oss när vi åkte till Rättvik. Vi bestämde oss för att göra ett försök.

 

Efter vår matiga matchannons (med mycket bröd) inför hemmamötet kommenterade en Bengt här på hemsidan att det i Rättvik finns en lokal specialitet kallad tuttul. Det är ett mjukt tunnbröd som bland annat Rättviks tunnbrödsbageri saluför. "Bakad på riktig helmjölk från bonden, kryddad med anis och fänkål. Denna Tuttul smakar precis som vi minns från förr. Köp den redan nu i vår Handelsbod, fyll den sedan med de läckerheter du själv önskar: Varsågod!"

 

Denne Bengt skrev också att tuttul skulle kunna ordnas till matchen i Rättvik Arena.

 

Nåväl, matchen började med att domaren Stefan Johansson ramlade precis när han skulle blåsa igång. Hela hallen tittade på honom där han simmade en stund och sedan tog sig upp för att ge ton i pipan, men det kom bara ett kvävt litet ynkligt pip. Vi satte bollen i rullning och då kom en otroligt kraftig signal från Johansson. Det var en härlig inledning i total otakt från domarhåll. Själva matchen klarade han och meddomarna emellertid av galant.

 

Vi hade bestämt oss för att backa hem mycket mer än hemma på Gärdehov - en taktik som kort kan benämnas "köttmur" - och hoppas på kontringar. Det gick väl sådär egentligen. Bergelinmuren (även han av kött. Kött och skägg) höll oss kvar i matchen genom att rädda ett par frilägen i början. Rättvik gick ändå upp till 2-0, men de mattades lite och drabbades av tre utvisningar på kort tid. Den sista utvisningen ledde till straffslag för oss.

 

Vår normala straffskytt Blomman satt utbytt och vi hade inte koll på att man faktiskt får göra byten vid straff, vilket man inte får i samband med hörnor, så till punkten blev nu 83:an Fransson framknuffad. Och han är ju inte den som säger nej. I sin första match på sisådär tre månader (inkallad efter redan nämnda fyrmannafrånvaro) hade han nu ett gyllene läge att dra ett viktigt strå till stacken.

 

Han kramade klubben och drog till med en sedvanligt snabb sving. Över.

 

Dock var det riktigt hårt och det ger ju alltid ett litet plus i kanten ändå.

 

Vi var hyfsat nöjda i halvtid. Vi hade spelat ett helt nytt försvarsspel och fått ihop det ganska bra. Att vi skulle göra 5-0 på Rättvik i andra och ta det till förlängning var det väl ingen som riktigt trodde på, men vi ville försöka vinna matchen i alla fall.

 

Den förhoppningen kom tyvärr på skam så fort Rättvik blev fulltaligt någon minut in på andra. Då inleddes en riktig tung period i en kvart-tjugo minuter i mitten på halvleken där Rättvik till synes inte behövde göra mycket för att ta bollen av oss.

 

Målen började trilla in. Upp till 6-0. Det varken kändes eller såg bra ut. Därför var oerhört skönt att få göra ett par mål på slutet. Vi skämtade om att "nu vänder vi!"

 

7-2 till slut och de sista skären som togs denna säsong var ganska tunga. Det som hade kunnat muntra upp i det läget var en rejäl tuttul, men jag lyckades inte få syn på någon sådan form av servering. Så det blev till att åka till ICA Fiolen och köpa en påse torrostade jordnötter istället.

 

Tack för i år allihopa! Ännu ett litet steg framåt jämfört med säsongen innan, men ändå litet besvikna över att vi inte ligger närmare ett allsvenskt lag (som spelar trevligt och har ett ungt och utvecklingsbart lag). Samtidigt har vår säsong kantats av skador och sjukdomar, så vi kanske får vara nöjda ändå.

 

Nu ska vi in i gymmet och ut i löparspåren och PRESSA DET SOM GÅR!

 

IFK Rättvik - Selånger SK Bandy 7-2 (2-0)

Matchfakta: http://www.elitrapport.se/Data/report5172.html


P.H.

Kommentera:

  • sune sundin • 10 mars 2013 19:17:40
    Hej.Låter som ni har en cool och humor rik inställning i laget,det kan bära långt.Kom och testa formen mot Sundinarna i Söra stafettens tre manna lag nu till sommaren,hehe


Tidigare matcher

Senaste kommentarer

Senaste matcherna