Selånger - Skutskär 7-6 (4-3)

Kvalklart för SSK! Foto: Johanna Bergelinmur Kvalklart för SSK! Foto: Johanna Bergelinmur

Rysligt!

 

Fy!

 

Uj uj uj!

 

Slutminuterna mot de gulgröna nordupplänningarna i Skutskär var inte att leka med. Allt var ju så lugnt och skönt med trygg tremålsledning och bastant spelövertag. Men så kom det där klassiska med ett lag som ivrigt jagar och ett som bara vill att det ska vara över. Säg såhär: Bergelinmuren!

 

Men innan det hade mycket annat hänt.

 

Till exempel prövade undertecknad en ny sovrumsuppladdning i veckan med feber och torrhosta. Funkade inte alls. Darriga ben på matchdagen krävde återbud. Bodda lät mig i alla fall underteckna vår laguppställning innan den lämnades till sekretariatet. Såsom pensionär vet han vikten av att folk ska känna sig behövda. Dessutom är det viktigt att det blir rätt det där med laguppställningen, annars kan man åka på poängavdrag efter protester från motståndarlagen.

 

Själva matchen bjöd på ömsom vin, ömsom vatten. Vi hade några riktigt snygga anfall i första halvlek med bra passningar och snygga dribblingar. Alexanders räd som ledde till straff och Woxbergs dito som ledde till ett behärskat avslut från hans egen klubba var båda mycket angenäma att ta del av från publikplats.

 

Men så var det också några gånger som även Selångerspelarna blev för mycket av åskådare och de gröntröjade kunde reducera.

 

Andra halvlek kände till den allra största delen mycket tryggare. Första kvarten av den kom kanariefåglarna inte ens i närheten av vårt mål, men tack vare mästerskytten Gillberg kunde de hållas sig kvar i matchen ändå. Och vi missade för mycket, men vi satte tre kassar i andra också. Snyggast var nog Woxbergs mörsare i högerkysset. Lösast var brorsans iskrossning fram till 7-4, men det gav oss den ointagliga ledningen.

 

Skutskär tog timeout och fick till en bra press på slutet. Klart ohälsosam på alla vis. Det var kaos både här och där med skott som ven kring hjälmar och målram och tveksamma rensningar och straffsituationer och en storspelande målvakt. Huga.

 

Den här gången studsade bollen vår väg och det har vi inte varit bortskämda med hittills under säsongen.

 

Åtta raka segrar tog oss nästan hela vägen till Allsvenskan, men vi stupade på målskillnad gentemot Härnösand. Glädjande nog är vi nu ändå i kval och det ska vi se till att vinna.

 

Grattis Härnösand!

Bäva Rättvik!

 

Selånger SK Bandy - Skutskärs IF

Matchfakta: http://www.elitrapport.se/Data/report3358.html

 

P.H.

Kommentera:

 • chenier • 23 februari 2013 20:50:08
  Grattis SSK! Bra jobbat, och kör hårt nu i kvalet!

  (en sak bara; Skutskär är inte gästrikar, utan upplänningar, men jag tror säkert de ursäktar en dag som denna ;))
 • P.H. • 23 februari 2013 21:23:11
  Du har rätt. Slarvigt. Tack tack!
 • Håkan Jansson • 24 februari 2013 09:08:55
  Vilken rysare att följa matchen på Elitrapport med 3 minuters fördröjning av rapporteringen.

Tidigare matcher

Senaste kommentarer

Senaste matcherna