Söråker-Selånger 2-5 (0-2)

Säsongens första derby mot Söråker spelades i snöfall och hård vind med inslag av stormbyar. Huvuddomaren Sune Eriksson sa vid slantsinglingen att vi skulle ha lite överseende med domarna eftersom de hade var svårt att se. Alla parter enades dock omgående om att det var precis som vanligt.

 

Publiken bjöds på spektakulär underhållning. Mest i form av långa bollar och lycka till. Även 100% missade straffar. Vår sista utpost bland utespelarna, Frasse, var inblandad i båda. Först som straffskytt för oss och här drabbades han enligt egen utsago av sina egna hjänspöken då det tog lång tid för domarna att göra klart formalian med sekretariatet. "Nu kommer jag att missa bara därför", tänkte 83:an vid straffpunkten. Ja.

 

Den andra straffen var Söråkers och orsakad av Fransson. Han slog snyggt bort en lyra på tennis, men för högt med klubban, tyckte domaren, som i det här fallet var Hasse Ödmark vilken en gång haft samma position i Selånger som Frasse. Nåväl, den under medellängd varandes 83:an dryftade efter matchen ett missnöje med denna regel eftersom korta spelare missgynnas och dessutom blir utsatta för farligt spel, utan åtgård från domaren, i de fall långa spelare viftar med klubban i ansiktshöjd på till exempel Fransson, men under sin egen axelhöjd och därmed regelrätt. Han har en poäng.

 

Bergelinmuren tog straffen. Dock slog Söråker slog in returen till 2-2 i matchen. Därmed hade Löta hämtat upp det 2-0-överläge vi hade i halvtid efter att i motvinden spelat överraskande bra och fått in två kassar i slutet på första, bland annat ett kanonskott av Blomman från vänsterkanten (bortre bollkorg, tredje maskan). Det kändes lite tröttsamt eftersom vi kände att vi var det bättre laget. Vi tog det hela med fattning och lyckades mala på matchen ut, vilket resulterade i tre mål sista kvarten.

 

En skitmatch i skitväder. Oerhört skönt med två poäng.

 

Nu väntar tre matcher under julhelgerna för vår del. Söråker hemma på annadagen, HAIK borta den 29:e och sedan Karlsborg hemma på trettondagen.

 

Söråkers IF - Selånger SK Bandy 2-5 (0-2)

Matchfakta: http://www.elitrapport.se/Data/report3347.html

 

P.H.

 

Kommentera:

Tidigare matcher

Senaste kommentarer

Senaste matcherna