Skutskär-Selånger 7-3 (2-1)

Öckert - nästa gång blir det mål! Öckert - nästa gång blir det mål!

Efter den knackiga andra halvleken mot jämtlänningarna senast hade vi lite att bevisa för oss själva nu när vi ställdes mot seriefavoriten Skutskär. Att de fyra bandykonstnärerna Andre 3000, The Gregster, Danne och Hunden lämnat återbud gjorde inte saken lättare.

 

Skutskär har snart en konstfrusen bana igen hemma i den lilla tätorten med tveksam lukt, men än så länge lirar de sina hammafajter i Göransson Arena. Serviceteknikern tillika domarlegendaren Tompa Nordin avslöjade tidigt att han kände till en genväg till arenan, som bestod i att ta vänster innan gatuskyltarna visade vänster. Materialdisponent Fia blev något besviken:

 

- Det här är ju ingen genväg. Det här är ju en vanlig väg!

 

Han kanske hade väntat sig mer oländig terräng, men vi åkte över en bro som erbjöd god överblick över det mäktiga stålverket (de söker förresten just efter servicetekniker står dock inget om att erfarenhet som bandydomare är meriterande, men det får man anta).

 

Göransson Arena var ju helt okej att spela i. Det kan väl inte vara så svårt att bli bra om man har de där förutsättningarna hela tiden.

 

Nåväl, matchen började rätt intensivt med böljande spel. 1-0 till de gröna kom efter en långboll och 2-0 efter en misslyckad passning på egen straffområdeslinje. Stekar-Frasse skulle spela behärskat, vilket i grunden uppskattas, men det blev mål i häcken, vilket inte uppskattas.

 

I den här vevan hittade också Bergelinmuren Öckert med ett långt utkast. Öckes nedtagning var klinisk, han rann lätt ifrån försvaret och fortsatte rakt mot mål. Denna riviga aktör som vanligtvis hittas i de bakre regionerna var nu helt ensam med målvakten. Vi kände alla att vi var med om något mycket ovanligt och fylldes av ödmjukhet inför de krumsprång livet tar oss med på. Som att få syn på en vit älg eller att Springsteen plötsligt står och lirar några låtar i gathörnet.

 

Kanhända blev Öckert själv aningen spänd. Han hade ju nästan aldrig kommit såhär nära motståndarnas målbur. Bländad av alla nya intryck rakade han bollen rakt på målvakten med en hörna som följd. Allt återgick till det normala.

 

Det var en svängig match med chanser åt båda håll. Wox tryckte in en reducering till 2-1 och vi var med i matchen. I början av andra var vi klart hetare och hade en härligt kvart som kröntes med två tjusiga mål av Jesse J. Det ena efter en galant genomskärare från Wox.

 

Sedan kroknade vi tyvärr medan Skutskär malde på och trots att Bergelinmuren gjorde sitt yttersta mellan stolparna kunde nordupplänningarna välförtjänt avgå med segern.

 

Nästa match blir Umeåkamraterna borta den 8 december, så nu har vi god tid på oss att få ännu fler sjuka till den matchen. Nästa hemmamatch är inte förrän annandag jul.

 

Skutskärs IF - Selånger SK Bandy 7-3 (2-1)

Matchfakta: http://www.elitrapport.se/Data/report3383.html

 

P.H.

Kommentera:

Tidigare matcher

Senaste kommentarer

Senaste matcherna