SSK - Grängesberg 8-1 (2-1)

Islossning i andra.

Grängesberg från den gamla gruvorten med samma namn kom till Gärdehov efter att under ha lördagen ha mjukats upp av Härnösand uppe på Högslätten. Dalmasarna fick med sig en pinne därifrån, men mot SSK blev utdelningen sämre.

 

Vi hade en liten revansch att utfordra eftersom det blev oavgjort borta mot Grängesberg, så det var ett bestämt hemmalag som klev ut på isen. Isen förresten, knagglig och spröd. Bollen hoppade och for och många tappade skäret och ramlade titt som tätt. Det hade varit roligare med bättre is.

 

Men det blev ganska roligt ändå. Till exempel när Martin Linner på sedvanligt manér tog fart från sin vänsterhalvsposition, rundade över på högersidan och ner mot kortlinjen. Ur rätt snäv vinkel dundrade han in 1-0 i bortre burgaveln. Klockan tickade precis över fem minuter och jag måste erkänna att jag tänkte: "Det här kommer nog gå ganska lätt det." Så ska man inte tänka.

 

Även om vi förde spelet höll Grängesberg ihop sitt lag bra och var inte ofarliga i sina framstötar. Och det blev ju 1-1 också. Fredrik Hansson d y missade i ett klart olämpligt läge att ta ner ett utkast från Grängesmålvakten och den gamla mittfältsräven Mikael Danielsson kunde behärskat prickskjuta in kvitteringen.

 

Utan att prestera något bländade spel fortsatte Selånger ändå att pumpa på och visst var det väl så att bortalaget mattades ju längre matchen led. Vi dribblade och donade, en och annan prövade lyckan med ett långskott. Och plötsligt uppenbarade sig en retur som den ystre fålen Erik Bergström störtade fram på och enkelt kunde raka in. Det var för övrigt Fredrik Hansson d y som sköt, så han revanscherade sig där.

 

2-1 i paus.

 

I andra halvlek var det inget snack. Linner tryckte in en straff och lirade sedan fram till Filip Nyberg som förföljts av ett obehagligt frilägesspöke. Det är nu är borta efter ett rejält och bra avslut fram till 4-1 och matchen kändes avgjord, men för säkerhets skull gjorde vi några till. De tre sista föregicks av stiliga framspelningar.

 

Värt att notera:

- 17-åringarna Erik Bergström och Filip Nyberg gjorde alltså båda mål idag och Filip fick pris som hemmalagets bästa.

- På de senaste tre matcherna har vi släppt in sammanlagt tre mål. Det är ett fint litet snitt för att vara bandy och det blir onekligen lättare att vinna om man bara behöver göra två mål.

- Nästa helg är det dags för Norrbottensturnén med match mot Karlsborg på lördagen och Nyborg på söndagen. Står vi fortfarande obesegrade efter dessa drabbningar börjar det ju se riktigt bra ut.

 

Selånger - Grängesberg 8-1 (2-1)

All fakta här: http://www.elitrapport.se/Data/report538.html

 

Peter Hansson

Kommentera:

Tidigare matcher

Senaste kommentarer

Senaste matcherna