Efter lördagens kyliga tillställning kom Karlsborg på besök till Gärdehov och förde med sig varmare vindar under söndagen. I förra mötet nöp Karlsborg en kvittering på tilläggstid. Precis som vanligt dessa lag emellan skulle även detta möte bli en nervkittlare.

Mot Umeå hette det islossning och 16-0, men mot Karlsborg skulle det inte alls bli lika lätt. Trots att det blåklädda hemmalaget redan i första anfallet skaffar sig en hörna som Smalle lyckas peta in returen och tar ledningen så lyckades Karlsborg med detsamma 3 minuter senare. Men SSK svarar ganska omgående med att göra 2-1 genom kapten Blomqvist.

Därefter blev det ett ställningskrig där Selånger fick det svårt med Karlsborgs höga press med tre man, nästintill punktmarkering på Willie på halven när hemmalaget hade boll. Till slut kom även kvitteringen strax efter att Selånger dragit på sig en utvisning en kvart in i matchen. Sedan var det samma visa igen.

CJ var tillbaka i nummer 42 efter nummerbytet med Jim i matchen mot Umeå och imponerar på isen trots sin långa skadefrånvaro(andra matchen sedan återkomsten). En annan som var tillbaka i matchtruppen var Danne Edström som visade sig vara lika stabil i backlinjen som vanligt.

Karlsborg tar ledningen för första gången i matchen i slutskedet av halvleken vilket också skulle visa sig vara den enda gången bortalaget skulle vara i ledning. Med mindre än två minuter kvar av halvleken plockar Smalle ner ett frislag från Skägget Norberg på ett snyggt manér precis framför målvakten och petar in kvitteringen. Bortamålvakten kunde inget annat än bli imponerad av utförandet och lagen gick till halvtidsvila vid ställning 3-3.

Inför andra halvlek föll det en liten gnutta snö precis efter att ismaskinerna åkt av isen. Tillräckligt mycket med snö för att isen skulle bli sådär jobbigt hoppig vilket höll på att ställa till det något för hemmalaget. På tal om ställa till det - den annars så utomordentlige(matchens lirare i dag) Öckerstedt höll på att ställa till det rejält med en slarvig hemåtpass, men ingen skada skedd så det glömmer vi.

I stället gör Blomman sitt andra mål för matchen och ger SSK ledningen i den 50 minuten. Matchbilden är sig lik precis som i första, bortsett från att det blev lite mera lyft då isen blev allt sämre. Till slut kom också kvitteringen i den 64 minuten efter att KBK brytit sig igenom Selångerförsvaret.

Efter det utböt lagen flera chanser, men ingen lyckades få in bollen. Inte före Öckersted bryter en passning på offensiv planhalva och spelar fram Fromen som bryter sig igenom de kvarvarande Karlsborgsspelarna och rivs ner i straffområde och tilldröms en straff i den 89 minuten. En straff som Hunden, precis som mot Umeå, förvaltade som om han inte gjort något annat på träningarna i veckan. 5-4 och segern var Selångers.

Om SSK hade islossning på Gärde under lördagen verkar detsamma ha skett i Löta under söndagen. På Elitrapport kunde man se kasse efter kasse ramla in och man undrade om det någonsin skulle finnas ett stopp. Efter att blivit nollade på Gärdehov hade Umeå gjort 100 på 77 minuter ute i Söråker. Imponerande!

Det visade sig att det var något fel på Elitrapport och Umeå hade gjort 6 mål under 90 minuter och inte de där 100 som visade sig på Elitrapport.

Nästa helg tar vi emot Östersund på lördagen hemma på Gärdehov. Hoppas vi ses då!
 

Selånger - Karlsborg 5-4 (3-3)
Matchfakta: https://2-dot-elitrapport-api.appspot.com/report?gid=22177

/#1

Så blev det Lördag och som sig bör spelades det bandy på Gärdehov. Umeå stod för motståndet, men redan innan matchen startade sattes det käppar i hjulet för krigarna från norr. Målvakten Gustav Forsblom glömde sinda handskar kvar hemma i Umeå vilket fick Bodda att gräva fram ett par pensionerade handskar ur undertecknads väska(senast aktiva förra helgen mot Östersund).

54 tappra bandyfantaster hade krigat sig ut till Gärdehov denna kalla lördagseftermiddag för att ta sig en titt på ett gott bandyspel. -15 visade termometern, såpass kallt att Hälsingehunken Froms fick kriga i 15 minuter för att ens få upp låset till bilen för att ens ta sig ut i tid till samlingen, ett problem han flaggat för tidigare under morgonen och samtidigt önskat sig varm saft att värma sig med under matchen. Något Bodda givetvis redan tänkt på och hade införskaffat sig hallonsaft till dagens kyliga batalj.

Mycket nygammalt i dag - CJ var tillbaka i match efter sin skada, Blomman klev upp på forwardspostionen(5 mål!) och André var tillbaka i matchtruppen för sin sjätte match för säsongen. För att inte glömma CJ och Jimpajens byte av tröjnummer, Jim som dessutom fick visa sig som forward i slutskedet av matchen.

Matchen i sig skulle visa sig bli en väldigt ensidig historia. Visserligen började det te sig som om SSK-spelarna var nervösa, eller var det isen som spelade oss ett spratt? Bolltapp lite här och var och passningar som var något mindre pricksäkra, men i den 8 minuten skaffar sig Selånger en straf som förvaltas av nummer 10 på ett alldeles utmärkt sätt. Sedan var bollen i rullning.

Innan 30 minuter var spelade hade Blomman visat sina kvallitéer på forwardspositionen och hängt 4 kassar. Efter 32 minuter hade Umeå sitt enda avslut på mål under den första halvleken. Ett avslut som ledde till en resultatlös hörna. Simon Ehrström och Smalle gjorde varsitt mål och lagen gick till halvtidsvila med ställningen 7-0.

11 minuter in i den andra halvleken hade det blåa Selånger gjort fyra mål, men i den 53 minuten hände något märkligt som fick undertecknad att undra "Vad i hela friden försigår?". Öckerstedt åker nämligen fram och tar bollen från mittpunkten när Umeå står och väntar på att få göra avslag. Det visade sig vara den boll som nummer 18 precis gjort mål nummer 200 i SSK-tröjan. Det tredje för dagen av totalt fyra.

Något som sällan sker i bandy är att något av lagen håller nollan, det brukar alltid vara någon boll som letar sig in på något sett. Och om det är något jag som målvakt är vidskeplig över är det just om den där berömda nollan. I halvtid skulle det jinxas ordentligt med alldeles för mycket prat om den saken. Med största sannolikhet skulle alltså en boll slinka in, förr eller senare.

Umeå lyckades ändå öka sin skottstatistik med avslut på mål med 700 procent i den andra halvleken, men det hjälpte föga. SSK spikade igen trots en viss avslappning i försvaret under den sista halvtimmen. Med 25 minuter kvar fick Olle Sandin(14 år!) chansen att att mura igen och erövra den den nollan. Och som han gjorde det. Visserliggen fick han endast två avslut på mål mot sig, men löste det galant med dubbla lika läckra benparader.

I morgon kommer Karlsborg på besök och vädergudarna har lovat något varmare väder. Vi ses då!

Selånger - Umeå 16-0 (7-0)
Matchfakta: https://2-dot-elitrapport-api.appspot.com/report?gid=22172

/#1

Hundens falkögon såg snöfallet ingen annan kunde redan i bussen när man närmade sig Östersund. Debatten pågick i säkert fem minuter innan det koms överens om att det faktiskt snöade. Nu återstod bara frågan om Östersund skulle ta med sig bussen ut till matchstart precis som man gjorde på Gärdehov.

Första matchen under 2018, en svit på tre raka matcher utan vinst och 2-2 hemma på Gärdehov senast Östersund stod på den andra planhalvan så det var ett revanschsuget SSK som for till Östersund denna fredagskväll. Det visade de blåklädda direkt. Om bussplanerna fanns där så gavs ÖBS aldrig chansen. I matchens inledande minuter plockar Smalle ner ett långt utkast och var säkerheten själv i friläget och 1-0 till Selånger var ett faktum.

Glädjen skulle dock visa sig vara kortvarig. Efter fem minuter kvitterarde Östersund efter ett slarvigt bolltapp på egen planhalva. 20 minuter senare skulle det bli det motsatta. ÖBS gör 2-1 efter att Selånger inte får bort en hörnretur, men fyra minuter senare kvitterar Gabbe. Ett resultat som står sig halvleken ut. Snöfallet var till alla bandyälskares förtjusning såpass lätt att det inte påverkade spelet det minsta och det skulle hålla sig matchen ut.

Andra halvlek var lugnt i ungefär tre minuter. Sedan inleddes en målkavalkad. I matchminut 50 hade det blivit 2-4 men i den  54 minuten stod det 4-5 efter att Östersund satte fart direkt på avslag och gör mål 40 (enligt elitrapport) sekunder efter Selångers mål. Tre minuter senare kommer också 4-6. Anfall är bästa försvar såg ut att vara planen för bägge lagen. 

Sedan fick publiken vänta till minut 69 innan nästa mål skulle komma och Östersund skapar nerv i matchen med en reduceringen till 5-6 efter att Selånger så när klarat sig igenom en dubbelutvisning. Efter det var det ÖBS tur att få två man utvisade, något Selånger inte lyckades utnyttja och det orangea hemmalaget påbörjade en jakt som kändes som om den varade i en evighet. 

Men när domare Ödmark visar ett finger i luften och signalerar att Östersunds hörna är det sista som händer kan man höra någon i SSK-muren utbrista "Nu käkar vi boll" och hörnan blockeras av Gabbe och årets första match slutar i vinst.

Det är en styrka i sig att vinna matcher man egentligen inte spelar särskilt bra i. Men två poäng tar vi gärna ändå.

Kul att återigen få se Teo Selångertröjan som klarade sig alldeles utmärkt trots en frånvaro  från bandyplan denna säsong och Erik Rex levererade återigen hembakat till bussresan vilket börjar utvecklas till en riktig uppskattad tradition.

Nästa helg bjuder på dubbelmatch hemma på Gärdehov när både Umeå och Karlsborg kommer på besök.

Östersund - Selånger 5-6 (2-2)
Matchfakta: https://2-dot-elitrapport-api.appspot.com/report?gid=22169

/#1

Efter lördagens kyliga tillställning kom Karlsborg på besök till Gärdehov och förde med sig varmare vindar under söndagen. I förra mötet nöp Karlsborg en kvittering på tilläggstid. Precis som vanligt dessa lag emellan skulle även detta möte bli en nervkittlare.

Mot Umeå hette det islossning och 16-0, men mot Karlsborg skulle det inte alls bli lika lätt. Trots att det blåklädda hemmalaget redan i första anfallet skaffar sig en hörna som Smalle lyckas peta in returen och tar ledningen så lyckades Karlsborg med detsamma 3 minuter senare. Men SSK svarar ganska omgående med att göra 2-1 genom kapten Blomqvist.

Därefter blev det ett ställningskrig där Selånger fick det svårt med Karlsborgs höga press med tre man, nästintill punktmarkering på Willie på halven när hemmalaget hade boll. Till slut kom även kvitteringen strax efter att Selånger dragit på sig en utvisning en kvart in i matchen. Sedan var det samma visa igen.

CJ var tillbaka i nummer 42 efter nummerbytet med Jim i matchen mot Umeå och imponerar på isen trots sin långa skadefrånvaro(andra matchen sedan återkomsten). En annan som var tillbaka i matchtruppen var Danne Edström som visade sig vara lika stabil i backlinjen som vanligt.

Karlsborg tar ledningen för första gången i matchen i slutskedet av halvleken vilket också skulle visa sig vara den enda gången bortalaget skulle vara i ledning. Med mindre än två minuter kvar av halvleken plockar Smalle ner ett frislag från Skägget Norberg på ett snyggt manér precis framför målvakten och petar in kvitteringen. Bortamålvakten kunde inget annat än bli imponerad av utförandet och lagen gick till halvtidsvila vid ställning 3-3.

Inför andra halvlek föll det en liten gnutta snö precis efter att ismaskinerna åkt av isen. Tillräckligt mycket med snö för att isen skulle bli sådär jobbigt hoppig vilket höll på att ställa till det något för hemmalaget. På tal om ställa till det - den annars så utomordentlige(matchens lirare i dag) Öckerstedt höll på att ställa till det rejält med en slarvig hemåtpass, men ingen skada skedd så det glömmer vi.

I stället gör Blomman sitt andra mål för matchen och ger SSK ledningen i den 50 minuten. Matchbilden är sig lik precis som i första, bortsett från att det blev lite mera lyft då isen blev allt sämre. Till slut kom också kvitteringen i den 64 minuten efter att KBK brytit sig igenom Selångerförsvaret.

Efter det utböt lagen flera chanser, men ingen lyckades få in bollen. Inte före Öckersted bryter en passning på offensiv planhalva och spelar fram Fromen som bryter sig igenom de kvarvarande Karlsborgsspelarna och rivs ner i straffområde och tilldröms en straff i den 89 minuten. En straff som Hunden, precis som mot Umeå, förvaltade som om han inte gjort något annat på träningarna i veckan. 5-4 och segern var Selångers.

Om SSK hade islossning på Gärde under lördagen verkar detsamma ha skett i Löta under söndagen. På Elitrapport kunde man se kasse efter kasse ramla in och man undrade om det någonsin skulle finnas ett stopp. Efter att blivit nollade på Gärdehov hade Umeå gjort 100 på 77 minuter ute i Söråker. Imponerande!

Det visade sig att det var något fel på Elitrapport och Umeå hade gjort 6 mål under 90 minuter och inte de där 100 som visade sig på Elitrapport.

Nästa helg tar vi emot Östersund på lördagen hemma på Gärdehov. Hoppas vi ses då!
 

Selånger - Karlsborg 5-4 (3-3)
Matchfakta: https://2-dot-elitrapport-api.appspot.com/report?gid=22177

/#1

Så blev det Lördag och som sig bör spelades det bandy på Gärdehov. Umeå stod för motståndet, men redan innan matchen startade sattes det käppar i hjulet för krigarna från norr. Målvakten Gustav Forsblom glömde sinda handskar kvar hemma i Umeå vilket fick Bodda att gräva fram ett par pensionerade handskar ur undertecknads väska(senast aktiva förra helgen mot Östersund).

54 tappra bandyfantaster hade krigat sig ut till Gärdehov denna kalla lördagseftermiddag för att ta sig en titt på ett gott bandyspel. -15 visade termometern, såpass kallt att Hälsingehunken Froms fick kriga i 15 minuter för att ens få upp låset till bilen för att ens ta sig ut i tid till samlingen, ett problem han flaggat för tidigare under morgonen och samtidigt önskat sig varm saft att värma sig med under matchen. Något Bodda givetvis redan tänkt på och hade införskaffat sig hallonsaft till dagens kyliga batalj.

Mycket nygammalt i dag - CJ var tillbaka i match efter sin skada, Blomman klev upp på forwardspostionen(5 mål!) och André var tillbaka i matchtruppen för sin sjätte match för säsongen. För att inte glömma CJ och Jimpajens byte av tröjnummer, Jim som dessutom fick visa sig som forward i slutskedet av matchen.

Matchen i sig skulle visa sig bli en väldigt ensidig historia. Visserligen började det te sig som om SSK-spelarna var nervösa, eller var det isen som spelade oss ett spratt? Bolltapp lite här och var och passningar som var något mindre pricksäkra, men i den 8 minuten skaffar sig Selånger en straf som förvaltas av nummer 10 på ett alldeles utmärkt sätt. Sedan var bollen i rullning.

Innan 30 minuter var spelade hade Blomman visat sina kvallitéer på forwardspositionen och hängt 4 kassar. Efter 32 minuter hade Umeå sitt enda avslut på mål under den första halvleken. Ett avslut som ledde till en resultatlös hörna. Simon Ehrström och Smalle gjorde varsitt mål och lagen gick till halvtidsvila med ställningen 7-0.

11 minuter in i den andra halvleken hade det blåa Selånger gjort fyra mål, men i den 53 minuten hände något märkligt som fick undertecknad att undra "Vad i hela friden försigår?". Öckerstedt åker nämligen fram och tar bollen från mittpunkten när Umeå står och väntar på att få göra avslag. Det visade sig vara den boll som nummer 18 precis gjort mål nummer 200 i SSK-tröjan. Det tredje för dagen av totalt fyra.

Något som sällan sker i bandy är att något av lagen håller nollan, det brukar alltid vara någon boll som letar sig in på något sett. Och om det är något jag som målvakt är vidskeplig över är det just om den där berömda nollan. I halvtid skulle det jinxas ordentligt med alldeles för mycket prat om den saken. Med största sannolikhet skulle alltså en boll slinka in, förr eller senare.

Umeå lyckades ändå öka sin skottstatistik med avslut på mål med 700 procent i den andra halvleken, men det hjälpte föga. SSK spikade igen trots en viss avslappning i försvaret under den sista halvtimmen. Med 25 minuter kvar fick Olle Sandin(14 år!) chansen att att mura igen och erövra den den nollan. Och som han gjorde det. Visserliggen fick han endast två avslut på mål mot sig, men löste det galant med dubbla lika läckra benparader.

I morgon kommer Karlsborg på besök och vädergudarna har lovat något varmare väder. Vi ses då!

Selånger - Umeå 16-0 (7-0)
Matchfakta: https://2-dot-elitrapport-api.appspot.com/report?gid=22172

/#1

Hundens falkögon såg snöfallet ingen annan kunde redan i bussen när man närmade sig Östersund. Debatten pågick i säkert fem minuter innan det koms överens om att det faktiskt snöade. Nu återstod bara frågan om Östersund skulle ta med sig bussen ut till matchstart precis som man gjorde på Gärdehov.

Första matchen under 2018, en svit på tre raka matcher utan vinst och 2-2 hemma på Gärdehov senast Östersund stod på den andra planhalvan så det var ett revanschsuget SSK som for till Östersund denna fredagskväll. Det visade de blåklädda direkt. Om bussplanerna fanns där så gavs ÖBS aldrig chansen. I matchens inledande minuter plockar Smalle ner ett långt utkast och var säkerheten själv i friläget och 1-0 till Selånger var ett faktum.

Glädjen skulle dock visa sig vara kortvarig. Efter fem minuter kvitterarde Östersund efter ett slarvigt bolltapp på egen planhalva. 20 minuter senare skulle det bli det motsatta. ÖBS gör 2-1 efter att Selånger inte får bort en hörnretur, men fyra minuter senare kvitterar Gabbe. Ett resultat som står sig halvleken ut. Snöfallet var till alla bandyälskares förtjusning såpass lätt att det inte påverkade spelet det minsta och det skulle hålla sig matchen ut.

Andra halvlek var lugnt i ungefär tre minuter. Sedan inleddes en målkavalkad. I matchminut 50 hade det blivit 2-4 men i den  54 minuten stod det 4-5 efter att Östersund satte fart direkt på avslag och gör mål 40 (enligt elitrapport) sekunder efter Selångers mål. Tre minuter senare kommer också 4-6. Anfall är bästa försvar såg ut att vara planen för bägge lagen. 

Sedan fick publiken vänta till minut 69 innan nästa mål skulle komma och Östersund skapar nerv i matchen med en reduceringen till 5-6 efter att Selånger så när klarat sig igenom en dubbelutvisning. Efter det var det ÖBS tur att få två man utvisade, något Selånger inte lyckades utnyttja och det orangea hemmalaget påbörjade en jakt som kändes som om den varade i en evighet. 

Men när domare Ödmark visar ett finger i luften och signalerar att Östersunds hörna är det sista som händer kan man höra någon i SSK-muren utbrista "Nu käkar vi boll" och hörnan blockeras av Gabbe och årets första match slutar i vinst.

Det är en styrka i sig att vinna matcher man egentligen inte spelar särskilt bra i. Men två poäng tar vi gärna ändå.

Kul att återigen få se Teo Selångertröjan som klarade sig alldeles utmärkt trots en frånvaro  från bandyplan denna säsong och Erik Rex levererade återigen hembakat till bussresan vilket börjar utvecklas till en riktig uppskattad tradition.

Nästa helg bjuder på dubbelmatch hemma på Gärdehov när både Umeå och Karlsborg kommer på besök.

Östersund - Selånger 5-6 (2-2)
Matchfakta: https://2-dot-elitrapport-api.appspot.com/report?gid=22169

/#1

Tidigare matcher

Ord och namn:
Blom - Nicklas
Blomman - Nicklas Blomqvist
Blomster - Nicklas Blomqvist
Bodda - Kenneth Bodin
CJ - Christoffer Johansen
Flower Power - Nicklas Blomqvist
Garba - André Sjödin Granzell
Gregster - Tobias Sjödin 
HK - Hänga kassar
Hunden - Mikael Gustavsson

Huset - Jim Norberg
Hälsinge-Hunken - Axel Froms
Muggen - Magnus Wilsson
PDSG - Pressa det som går
Skägget - Mickael Norberg
Smalle - Kalle Högberg
The Wizard - Simon Hansson
Whiz kid - Simon Hansson
Willie - Andreas Wilsson
Öckert - Eric Öckerstedt
 

Senaste matcherna