Äntligen! Premiärdagen för säsongen 2018/2019 har kommit och gått. Mycket har hänt sedan vi senast spelade seriematch och det var många frågor som ville få ett svar. Umedalens IF blev det lag som fick äran att svara på alla våra frågor.

Som vi berättade här på hemsidan förra veckan så samarbetar vi med Härnösand i år, vilket betyder många nya ansikten hos de rödblå. Det betyder även att det är en hel del som ska pusslas och spelas ihop, något som inte underlättats av frånvaron av is på vårat kära Gärdehov. Systemet har krånglat inledningsvis och ännu finns ingen spelbar is på bandybanan. Söndagens hemmapremiär fick ställas in och i nuläget hotas även fredagens hemmapremiär av isbrist.

Men i Umeå fanns det is i helgen. Med ett hot om regn hängande över oss åkte vi från Gärdehov klockan 06:30. Härnösandspojkarna plockades upp strax efter 07. Dagen till ära hade vi stöd av vårat egna p16 som även de premiärade under lördagen. Olle Sandin gillar att spela mot Umeålag. Förra säsongen fick han hoppa in och vara med att hålla nollan hemma mot Umeå och i p16-matchen stod han för ett mål och en assist. Den matchen slutade till slut i resultatet 7-2 i SSK-favör.

Som den enda matchen i division 1 övre Norrland i helgen smygstartes alltså säsongen i Umeå. Ett Ume som i år bytt namn från IFK Umeå till Umedalens IF. Ett taktiskt drag för att förvirra motstånd, domare och media. Och som om inte det vore nog, nya färger skulle de dessutom ha så det fick bli ett tröjbyte hos SSK:s målvakter. Svart fick bli gult och matchen kunde blåsas igång.

Efter en trevande inledning med ett lite slarvande Selånger(bjöd bland annat på två gratishörnor), möjligtvis på grund av förvirringen från motståndets nya namn och färger, var det två Härnösandspojkar som skulle presentera sig direkt. Martin Pettersson kunde i matchminut 12 göra säsongens första mål assisterad av Marcus Norberg. 1-0 till härliga Selånger.

Regnet uteblev men det var varmt och fuktigt i luften vilket tog ut sin rätt på isen. Allt eftersom blev det svårare att spela och det blev ett litet ställningskrig med SSK i förarsätet. Det skulle visa sig att Härnösandspojkarna skulle visa vägen för Selånger i Umeå, men ett bekant rödblått ansikte ville inte vara sämre. Smallinho kunde på passning från Ville Jonsson göra 2-0 när 23 minuter hade spelats.

Sedan var det dags för Assar Uebel att presentera sig i SSK-tröjan. Genom ett liten soloprestation lyckas han riva sig igenom och spela fram Pettersson till hans andra mål för dagen och resultattavlan visade 3-0 till Selånger i matchminut 40. Umedalens ville också säga något innan den första halvleken var slut. Ett utkast på mittplan som ställer 3-4 SSK-spelare och en tunnel på libro Rex ger ett friläge och ett finfint 1-3-mål.

Hemmalaget var långt ifrån chansfattiga i den första halvleken och hade några fina lägen, det bästa ett friläge som räddades till hörna som domaren missade och dömde till SSK-boll. Alltjämt halvtidsvila med resultatet 3-1 till Selånger.

Andra halvlek började bättre för alla som håller på SSK. Ytterligare ett Härnösandssamarbete skulle ge 4-1. Det bekanta ansiktet och den nya tränaren Henrik Söderlind var med på isen och spelade fram Assar Uebel med 58 minuter spelade och matchen såg ut att gå vägen för det kära Selånger.

Två straffar till SSK skulle punktera matchen och Smallinho förvaltade båda två med strumprullare efter isen(båda stenhårt i tak enligt nummer 18:s egen utsago, men inget vittne har kunnat återberätta detta). 6-1 till Selånger och matchen var i princip avgjord. Men Umedalen skulle ha det sista ordet.

Med viss hjälp av isen och undertecknad kunde en isrullare utanför straffområdet hamna i nättaket och slutreslutatet kunde skrivas till 6-2. 

En premiärvinst och säsongen började på bästa sätt. På fredag vankas det hemmapremiär. Vinters första derby mot Söråker står på schemat och förhoppningsvis kan den blir den av och isproblemen på Gärde blir endast ett tråkigt minne.

Umedalen - Selånger 2-6 (1-3)
Matchfakta: https://2-dot-elitrapport-api.appspot.com/report?gid=26668&season=2018&r=0.006905137067805045

/#1

Ett redan kvalklart Söråker besökte Gärdehov denna soliga söndagseftermiddag. Termometern visade -11, men i solskenet kändes det betydligt varmare. När de båda lagen klev av isvärmningen möttes de av Bodda i bar över. Det var dags för säsongens sista match hemma på Gärdehov.

Med vädergudarna på vår sida var det upplagt för bandyfest med två lag som helt avslappnat kunde kliva ut på isen med intentionen att göra en bra bandymatch. Inför matchen var det redan klart att Selånger skulle sluta på en fjärdeplats och Söråker var redan klara seriesegrare.

Första halvlek var en halvlek av riktig derbykaraktär, två lag med mycket känslor och som verkligen inte ville förlora. Första målet kom ganska omgående och det var Söråker som skulle göra det efter att Selånger inte fick undan en hörnretur redan efter tre minuter.

Därefter var tillställningen jämn, men SSK skulle ta över mer och mer. Heta chanser utböts åt bägge hållen, men 0-1 stod sig fram till matchminut 25 då Hunden snyggt skaffade sig ett skottläge och skickade in kvitteringen bakom en chanslös bortamålvakt. Hunden gjorde även 2-1 på en straff han själv blivit omkullgjord på fem minuter senare.

Även Söråker skulle få sig en straff innan halvleken blåstes av. En straff som räddades med en retur som CJ skyfflade bort på mållinjen. En välspelad halvlek med ett resultat som skrevs till 2-1.

Den andra halvleken inleddes med mycket SSK och det var Selånger som skulle göra nästa mål. Även denna gång kom målet från Hundens klubba på hörna, en revansch då hörnan var resultatet av den straffmiss nummer 10 stod för sekunderna innan. Sedan gick det undan.

Med 61 minuter spelade reducerade bortalaget och tre minuter senare var kvitteringen ett faktum. Efter ytterligare tio minuter stod det 3-5 efter två mål på två minuter av Söråker. Även 3-6 skulle komma innan Selånger kunde svara genom ett juniorsammarbet på högerkanten där Erik Rex spelar bollen till Calle Sandin som lyfter in den i straffområdet till Smalle som får in 4-6 vilket även blir slutresultatet.

Då var det färdigspelat denna säsong och vi önskar Söråker lycka till i kvalet. På återseende!

Selånger - Söråker 4-6 (2-1)
Matchfakta: https://2-dot-elitrapport-api.appspot.com/report?gid=22204&season=2017&r=0.5032893382936503

/#1

En revansch fanns att utkräva efter storförlusten senast mot Härnösand. Denna gång var det ett betydligt mer motiverat och taggat Selånger än då som anlände till Högslätten denna torsdag kväll. Efter en jämn första halvlek kunde SSK rycka och hålla emot Haiks attacker.

Förra helgen spelades det match i Östersund som slutade i ÖBS-seger med 6-3 efter att Östersund helt enkelt varit det bättre laget för dagen. Matchrapporten föll i glömska pga tentaplugg och jobb vilket jag ber om ursäkt för.

Torsdagens match mot Härnösand skulle egentligen ha spelats på nyårsafton, men den blev flyttad av en anledning kallad domarbrist. På torsdagen spelades den och efter tre förluster på de fyra senaste spelade matcherna skulle SSK nu vända på den svaga trenden.

Och som det började. Efter fem minuter snor Fromen bollen vid offensivt straffområde och lägger enkelt in ettan bakom hemmalagets målvakt. Med förra matchen som började liknande i minnet fanns det en viss oro att historien skulle upprepa sig. Men Härnösand kom ingenstans.

Med 20 minuter spelade hade Selånger gjort både 2-0 genom Smalle och 3-0 av Willie efter en fin soloprestation. Sedan hände något. Härnösand tog sig upp i banan och skaffade sig frilägen, hörnor och frislag i bra lägen. Till slut kunde inte SSK inte hålla emot längre. Haik får in både ettan och tvåan inom loppet av tre minuter.

Men det blåa Selånger ryckte upp sig något och Garba får in SSK:s fjärde mål för kvällen. Innan den första halvleken var slut skulle dock Härnösand få in en reducering till. Efter ett slarvigt bolltapp på den egna planhalvan får Haik ett friläge som räddas till hörna, en hörna som rensas slarvigt rätt på Härnösandspelare i offensivt straffområde som lyckas få in bollen genom virrvarret av spelare framför SSK-målet.

I den andra halvleken rivstartar Selånger och efter en kvart har laget ökat på sin ledning med tre mål och Haik tvingas till en timeout. Sedan tar hemmalaget över matchen och skapar ett antal heta lägen, men denna gång så höll SSK-försvaret tätt och trots två straffar i slutskedet av match lyckades inte Härnösand göra något mål i den andra halvleken. 7-3 till Selånger i säsongens sista bortamatch. 

En match återstår och det är mot seriesegraren Söråker, som laddar för allsvenkt kval, hemma på Gärdehov. Söråker är det enda lag som Selånger ännu inte lyckats vinna över i årets seriespel vilket får det att klia av revanschlusta och vi ska göra allt vi kan för att förbereda våra grannar för det kommande kvalet. Vi ser fram emot en bra bandymatch samt en publikfest i säsongens sista hemmamatch. 

Vi ses 13:15 på söndag hemma på Gärdehov!

Härnösand - Selånger 3-7 (3-4)
Matchfakta: https://2-dot-elitrapport-api.appspot.com/report?gid=22208

/#1

Äntligen! Premiärdagen för säsongen 2018/2019 har kommit och gått. Mycket har hänt sedan vi senast spelade seriematch och det var många frågor som ville få ett svar. Umedalens IF blev det lag som fick äran att svara på alla våra frågor.

Som vi berättade här på hemsidan förra veckan så samarbetar vi med Härnösand i år, vilket betyder många nya ansikten hos de rödblå. Det betyder även att det är en hel del som ska pusslas och spelas ihop, något som inte underlättats av frånvaron av is på vårat kära Gärdehov. Systemet har krånglat inledningsvis och ännu finns ingen spelbar is på bandybanan. Söndagens hemmapremiär fick ställas in och i nuläget hotas även fredagens hemmapremiär av isbrist.

Men i Umeå fanns det is i helgen. Med ett hot om regn hängande över oss åkte vi från Gärdehov klockan 06:30. Härnösandspojkarna plockades upp strax efter 07. Dagen till ära hade vi stöd av vårat egna p16 som även de premiärade under lördagen. Olle Sandin gillar att spela mot Umeålag. Förra säsongen fick han hoppa in och vara med att hålla nollan hemma mot Umeå och i p16-matchen stod han för ett mål och en assist. Den matchen slutade till slut i resultatet 7-2 i SSK-favör.

Som den enda matchen i division 1 övre Norrland i helgen smygstartes alltså säsongen i Umeå. Ett Ume som i år bytt namn från IFK Umeå till Umedalens IF. Ett taktiskt drag för att förvirra motstånd, domare och media. Och som om inte det vore nog, nya färger skulle de dessutom ha så det fick bli ett tröjbyte hos SSK:s målvakter. Svart fick bli gult och matchen kunde blåsas igång.

Efter en trevande inledning med ett lite slarvande Selånger(bjöd bland annat på två gratishörnor), möjligtvis på grund av förvirringen från motståndets nya namn och färger, var det två Härnösandspojkar som skulle presentera sig direkt. Martin Pettersson kunde i matchminut 12 göra säsongens första mål assisterad av Marcus Norberg. 1-0 till härliga Selånger.

Regnet uteblev men det var varmt och fuktigt i luften vilket tog ut sin rätt på isen. Allt eftersom blev det svårare att spela och det blev ett litet ställningskrig med SSK i förarsätet. Det skulle visa sig att Härnösandspojkarna skulle visa vägen för Selånger i Umeå, men ett bekant rödblått ansikte ville inte vara sämre. Smallinho kunde på passning från Ville Jonsson göra 2-0 när 23 minuter hade spelats.

Sedan var det dags för Assar Uebel att presentera sig i SSK-tröjan. Genom ett liten soloprestation lyckas han riva sig igenom och spela fram Pettersson till hans andra mål för dagen och resultattavlan visade 3-0 till Selånger i matchminut 40. Umedalens ville också säga något innan den första halvleken var slut. Ett utkast på mittplan som ställer 3-4 SSK-spelare och en tunnel på libro Rex ger ett friläge och ett finfint 1-3-mål.

Hemmalaget var långt ifrån chansfattiga i den första halvleken och hade några fina lägen, det bästa ett friläge som räddades till hörna som domaren missade och dömde till SSK-boll. Alltjämt halvtidsvila med resultatet 3-1 till Selånger.

Andra halvlek började bättre för alla som håller på SSK. Ytterligare ett Härnösandssamarbete skulle ge 4-1. Det bekanta ansiktet och den nya tränaren Henrik Söderlind var med på isen och spelade fram Assar Uebel med 58 minuter spelade och matchen såg ut att gå vägen för det kära Selånger.

Två straffar till SSK skulle punktera matchen och Smallinho förvaltade båda två med strumprullare efter isen(båda stenhårt i tak enligt nummer 18:s egen utsago, men inget vittne har kunnat återberätta detta). 6-1 till Selånger och matchen var i princip avgjord. Men Umedalen skulle ha det sista ordet.

Med viss hjälp av isen och undertecknad kunde en isrullare utanför straffområdet hamna i nättaket och slutreslutatet kunde skrivas till 6-2. 

En premiärvinst och säsongen började på bästa sätt. På fredag vankas det hemmapremiär. Vinters första derby mot Söråker står på schemat och förhoppningsvis kan den blir den av och isproblemen på Gärde blir endast ett tråkigt minne.

Umedalen - Selånger 2-6 (1-3)
Matchfakta: https://2-dot-elitrapport-api.appspot.com/report?gid=26668&season=2018&r=0.006905137067805045

/#1

Ett redan kvalklart Söråker besökte Gärdehov denna soliga söndagseftermiddag. Termometern visade -11, men i solskenet kändes det betydligt varmare. När de båda lagen klev av isvärmningen möttes de av Bodda i bar över. Det var dags för säsongens sista match hemma på Gärdehov.

Med vädergudarna på vår sida var det upplagt för bandyfest med två lag som helt avslappnat kunde kliva ut på isen med intentionen att göra en bra bandymatch. Inför matchen var det redan klart att Selånger skulle sluta på en fjärdeplats och Söråker var redan klara seriesegrare.

Första halvlek var en halvlek av riktig derbykaraktär, två lag med mycket känslor och som verkligen inte ville förlora. Första målet kom ganska omgående och det var Söråker som skulle göra det efter att Selånger inte fick undan en hörnretur redan efter tre minuter.

Därefter var tillställningen jämn, men SSK skulle ta över mer och mer. Heta chanser utböts åt bägge hållen, men 0-1 stod sig fram till matchminut 25 då Hunden snyggt skaffade sig ett skottläge och skickade in kvitteringen bakom en chanslös bortamålvakt. Hunden gjorde även 2-1 på en straff han själv blivit omkullgjord på fem minuter senare.

Även Söråker skulle få sig en straff innan halvleken blåstes av. En straff som räddades med en retur som CJ skyfflade bort på mållinjen. En välspelad halvlek med ett resultat som skrevs till 2-1.

Den andra halvleken inleddes med mycket SSK och det var Selånger som skulle göra nästa mål. Även denna gång kom målet från Hundens klubba på hörna, en revansch då hörnan var resultatet av den straffmiss nummer 10 stod för sekunderna innan. Sedan gick det undan.

Med 61 minuter spelade reducerade bortalaget och tre minuter senare var kvitteringen ett faktum. Efter ytterligare tio minuter stod det 3-5 efter två mål på två minuter av Söråker. Även 3-6 skulle komma innan Selånger kunde svara genom ett juniorsammarbet på högerkanten där Erik Rex spelar bollen till Calle Sandin som lyfter in den i straffområdet till Smalle som får in 4-6 vilket även blir slutresultatet.

Då var det färdigspelat denna säsong och vi önskar Söråker lycka till i kvalet. På återseende!

Selånger - Söråker 4-6 (2-1)
Matchfakta: https://2-dot-elitrapport-api.appspot.com/report?gid=22204&season=2017&r=0.5032893382936503

/#1

En revansch fanns att utkräva efter storförlusten senast mot Härnösand. Denna gång var det ett betydligt mer motiverat och taggat Selånger än då som anlände till Högslätten denna torsdag kväll. Efter en jämn första halvlek kunde SSK rycka och hålla emot Haiks attacker.

Förra helgen spelades det match i Östersund som slutade i ÖBS-seger med 6-3 efter att Östersund helt enkelt varit det bättre laget för dagen. Matchrapporten föll i glömska pga tentaplugg och jobb vilket jag ber om ursäkt för.

Torsdagens match mot Härnösand skulle egentligen ha spelats på nyårsafton, men den blev flyttad av en anledning kallad domarbrist. På torsdagen spelades den och efter tre förluster på de fyra senaste spelade matcherna skulle SSK nu vända på den svaga trenden.

Och som det började. Efter fem minuter snor Fromen bollen vid offensivt straffområde och lägger enkelt in ettan bakom hemmalagets målvakt. Med förra matchen som började liknande i minnet fanns det en viss oro att historien skulle upprepa sig. Men Härnösand kom ingenstans.

Med 20 minuter spelade hade Selånger gjort både 2-0 genom Smalle och 3-0 av Willie efter en fin soloprestation. Sedan hände något. Härnösand tog sig upp i banan och skaffade sig frilägen, hörnor och frislag i bra lägen. Till slut kunde inte SSK inte hålla emot längre. Haik får in både ettan och tvåan inom loppet av tre minuter.

Men det blåa Selånger ryckte upp sig något och Garba får in SSK:s fjärde mål för kvällen. Innan den första halvleken var slut skulle dock Härnösand få in en reducering till. Efter ett slarvigt bolltapp på den egna planhalvan får Haik ett friläge som räddas till hörna, en hörna som rensas slarvigt rätt på Härnösandspelare i offensivt straffområde som lyckas få in bollen genom virrvarret av spelare framför SSK-målet.

I den andra halvleken rivstartar Selånger och efter en kvart har laget ökat på sin ledning med tre mål och Haik tvingas till en timeout. Sedan tar hemmalaget över matchen och skapar ett antal heta lägen, men denna gång så höll SSK-försvaret tätt och trots två straffar i slutskedet av match lyckades inte Härnösand göra något mål i den andra halvleken. 7-3 till Selånger i säsongens sista bortamatch. 

En match återstår och det är mot seriesegraren Söråker, som laddar för allsvenkt kval, hemma på Gärdehov. Söråker är det enda lag som Selånger ännu inte lyckats vinna över i årets seriespel vilket får det att klia av revanschlusta och vi ska göra allt vi kan för att förbereda våra grannar för det kommande kvalet. Vi ser fram emot en bra bandymatch samt en publikfest i säsongens sista hemmamatch. 

Vi ses 13:15 på söndag hemma på Gärdehov!

Härnösand - Selånger 3-7 (3-4)
Matchfakta: https://2-dot-elitrapport-api.appspot.com/report?gid=22208

/#1

Tidigare matcher

Ord och namn:
Blom - Nicklas
Blomman - Nicklas Blomqvist
Blomster - Nicklas Blomqvist
Bodda - Kenneth Bodin
CJ - Christoffer Johansen
Flower Power - Nicklas Blomqvist
Garba - André Sjödin Granzell
Gregster - Tobias Sjödin 
HK - Hänga kassar
Hunden - Mikael Gustavsson

Huset - Jim Norberg
Hälsinge-Hunken - Axel Froms
Muggen - Magnus Wilsson
PDSG - Pressa det som går
Skägget - Mickael Norberg
Smalle - Kalle Högberg
The Wizard - Simon Hansson
Whiz kid - Simon Hansson
Willie - Andreas Wilsson
Öckert - Eric Öckerstedt
 

Senaste matcherna