Årets läger i Rättvik

Över 140st Selångerhjärtan hemkomna från uppstartsläger i Rättvik, rekord på antal deltagare!
Tidig lördag morgon samlades Selångers ungdomar på Gärdehov för avresa till Rättvik. Med spänd förväntan klev de på bussarna tillsammans med ledare och föräldrar. För några var det första iskontakten för säsongen, andra hade hunnit med några ispass.

Väl framme i Rättvik väntade A-lagets herrar som anlänt redan under fredagen för att kunna köra igång sitt träningspass tidigt på lördagsmorgonen. Det gäller att utnyttja hallhyran! 
För ungdomarna i U07/08, U09/10 och tjejlaget var det ingen mer väntan, äntligen var det dags att få komma ut på stor is så de bytte snabbt om för det första ispasset. Ungefär 90 min senare var det så dags för U03/04 och U05/06 att få äntra isen. Därefter en efterlängtade lunch till hela gänget! 

Med ny energi tar tjejlaget och U09/10 isen i besittning tillsammans med A-lagets herrar.
Det är inte i alla föreningar eller sporter där de yngsta får chansen att dela träningstid och snegla på de stora idolerna i föreningen och kunna konstatera att de faktiskt gör samma övningar som oss!

Glädjen och inspirationen flödar i hallen samtidigt som regnet öser ner utanför.

När våra äldre ungdomar tar sig an sitt sista ispass för dagen, åker de yngre och tjejerna till hotellet samtidigt som A-laget laddar inför sin träningsmatch på kvällen. En match som skulle visa sig bli av det tuffare slaget för våra hjältar då det var ett sargat lag med endast två avbytare, som mötte ett bra Rättvik. Det som var positivt med kvällen och som vi tar med oss framåt var att tre grabbar från U03/04 fick göra debut i A-lag sammanhang Viktor Eriksson, Johan Holmqvist och Alexander Paldanius.

Söndagen inleddes för det äldsta ungdomslaget med en joggingtur ca 4km från hotellet till arenan inför träningsmatch mot Rättvik, läktarna fylldes på när kompisarna kom med buss lite senare. En bra match som tyvärr slutade med förlust men många bra saker tog man med sig och sista målet i matchen blev vårt!
När matchen var slut satt redan ett gäng spelare och väntade otåligt på att isen skulle spolas för att sedan kunna köra sina sista träningspass.


Lägret avslutades som sig bör med alla lagens spelare och ledare på isen för tre parallella matcher. Lagen mixades med tjejer, killar, vuxna och barn. Från läktar håll var det lite svårt att hänga med i de något otydliga reglerna och lagfördelningarna men spelarna på plan hade totalkoll och med stora leenden och glimten i ögat kunde vi räkna upp till fem bollar pågång samtidigt i vissa av matcherna, då gäller det att ha splitvision!!

Trötta spelare, både vuxna som barn lämnade Rättvik under eftermiddagen dock fulla med glädje för sporten, en glöd inför den kommande säsongen och en ökad gemenskap med varandra.

Nu väntar vi bara på att isen ska lägga sig på Gärdehov så kör vi!

Foto: Torbjörn Bergkvist (Bergkvist Produktion)

Kommentera gärna:

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter