Vi minns Bengt ”Fia” Wengberg

"Fia" blev 60 år. "Fia" blev 60 år.
Föreningen har nåtts av det fruktansvärt tråkiga beskedet att ”Fia” har dött efter en tids sjukdom. 
Idag finns våra tankar hos hans nära och kära. 


#27 Markus Wiström, tidigare målvakt i Selånger har skrivit ett minnesord som vi delar här på hemsidan. 

Igår fick vi det tragiska beskedet att SSK:s tidigare materialförvaltare Bengt ”Fia” Wengberg somnat in. Ett nattsvart besked som fick tårarna att rinna ner för kinderna. Fast jag visste om hans sjukdom så blev beskedet ändå ett slag i magen. 

Vi lärde känna varann år 2000 när han kom till SSK från Söråker och vi fann varann direkt. Han var, utöver att han var en grym matris, också min målvaktstränare och mentor under ett antal år och har stor, stor del i dom personliga framgångar jag hade på isen. 

Men han var även så mycket mer än så.

Man brukar ibland slänga sig med utryck så som att ”jag skulle kunna skriva en bok om allt vi har varit med om”. I Fias fall så skulle jag kunna skriva ett helt uppslagsverk! Alltid en kvick kommentar, ett skratt som smittade av sig eller ett peppande ord när det behövdes som mest. Sån var han, älskad av alla oss som hade förmånen att umgås med honom under otaliga timmar på Gärde, i ett litet omklädningsrum på någon idrottsanläggning någonstans i landet, eller kuskandes mil efter mil i bussen. 

Det går inte att plocka ut ett minne ur floran, det vore orättvist mot dom andra minnena, men alla som var med när Ola somnade innan vi lämnat parkeringen, när Royne körde fel stup i kvarten eller när Kenneth fixade mat på det ena sunkigare haket än det andra vet vad jag menar. Fia, han bara tjöt av skratt när undertecknad blev jättegrinig på Kenneth Bodin när vi ÅTERIGEN fick pannbiff till middag. (Jag hävdar fortfarande att han beställde pannbiff under hela säsongen 2008-2009 bara för att djävlas med mig! J. Puss på dig Kenneth, du vet att jag älskar dig ändå!!)

När jag och min fru Anna gifte oss en vacker sommardag i Mora för 13 år sedan var Fia och hans fru Marianne självklart bland gästerna. När vi kom ut ur kyrkan så hade han fixat så att ett gäng bandykompisar som var med vid vigseln stod hedersvakt med SSK.matchtröjor och bandyklubbor i stället för svärd, verkligen ett minne för livet!

Även när jag spelade i Broberg/Söderhamn så hördes vi av frekvent, och där var han ett stort stöd bara genom att jag kunde prata matchsituationer med honom och analysera mina insatser, trots att han inte sett matchen. Han behövde inte det, han visste vad jag behövde höra ändå…

Avslutningsvis vill jag skicka mina varmaste tankar till Fias hustru Marianne, samt till barnen Peter och Sandra. Ni finns i våra tankar! En härligare människa än Fia Wengberg finns knappast, han lämnar ett stort tomrum efter sig och kommer att bli saknad för evigt!

Sov gott min vän, vi ses igen på andra sidan!

// #27 Markus ”Masken” Wiström

 

Kommentera gärna nyheten:

  • Danne • 2 juli 2018 09:01:26
    Fint skrivet Masken!❤️
  • Jocke Wegar • 4 juli 2018 22:54:27
    Fantastiskt fint skrivet Masken! Han kommer vara så otroligt saknad av så många!
  • Tobias Palm • 13 juli 2018 22:57:37
    För mig representerade Fia så mycket av det jag älskar med bandy. Mer laghjärta och ödmjukhet får man leta länge efter. Jag kommer sakna honom för alltid! Tack för allt min vän! ❤️

Nyhetsarkiv

Senaste kommentarer

Senaste nyheterna