Wibergsvandringen 2012

Samma lördag som Ejnar Ask-sällskapet sammanträdde under SM-finalhelgen i Uppsala ägde en annan händelse av hög kulturell dignitet rum. Det vi pratar om är Wibergsvandringen i Norby.

 

Wibergsvandringen skedde på initiativ av Selångers målvakt Jesper Bergelin och hemsidan fick möjligheten att som enda offentliga publikation bevaka händelsen. Norby är det bostadsområde i Uppsala som har sett den hypersnabba och livsfarliga kobraforwarden Martin Wiberg formas till den oefterhärmliga person han är. Här följer en fotografisk dokumentation av Wibergsvandringen.

Det var här på ICA Norby som Martin lärde sig frontningens alla konster. Det gäller att alla mejerivaror kommer fram ordentligt i hyllorna. Martin var en gudabenådad frontare.

- Hittills oöverträffad, enligt vår guide.

Bergelin, som länge studerat Wibergs arbete, kunde direkt se att mejeridisken var långt ifrån den wibergska strandarden.

- Titta bara på Yoggihyllan. En skamfläck!

Pizzabagarna på Svamptorgets pizza och sallad förstod direkt att vi vandrade i Wibergs fotspår. De blev mycket glada. Här brukade Martin äta alla sina måltider.

- Han var vår bästa kund, utropade de och härmade de gester Wiberg vanligen använde.

 

Vandringen avslutades med ett besök på Saluhallens diskotek i centrala Uppsala där Wiberg själv ska ha gjort flera uppskattade besök de senaste åren. Hemsidan tackar den unge herr Bergelin för den guidade turen och hoppas att denna rapport varit till nytta för alla våra läsare.

 

P.H.

Kommentera gärna nyheten:

Nyhetsarkiv

Senaste kommentarer

Senaste nyheterna