Axel Froms glider in

Välkommen till SSK, Axel Froms! Välkommen till SSK, Axel Froms!
Selånger har kommit överens med 21-åriga mittfältaren Axel Froms om spel med A-laget kommande säsong. Ett mycket välkommet tillskott i truppen.

- Det känns jävligt kul, säger Axel. Simon (Hansson, vår nya tränare) är en av de bättre tränare jag har haft. Det är riktigt kul att träna för honom och det är kanske den största anledningen till att jag väljer Selånger.

Simon Hansson är själv förtjust över att få in Froms i truppen. Han hade honom i Bollnäs utvecklingslag den senaste säsongen.

- Axel är en person som fungerar väldigt bra i grupp. Han ställer upp mycket för laget.

Froms är i första hand mittfältare, men kan spela på flera positioner.

- Han är otroligt rapp de första skären och han är duktig på små ytor. Han har en väldigt speciell still där. Och så är han ambitiös, säger Simon om Axel.

Froms har nosat på elitseriespel med Bollnäs, varit utlånad till allsvenska Motala och har även gjort en säsong med Narukerä i högsta ligan i Finland.

- Det gick väldigt bra där. Det är lite annorlunda spel i Finland, mer fysiskt, som jag gillar. Vi gick till final, men där tog det stopp, så det blev ett silver.  

Axel ska läsa till sjuksköterska i Sundsvall, ett yrke han fick smak på när han gjorde den grundläggande militära utbildningen (GMU) i Arvidsjaur.

Hur ser du på den kommande säsongen?

- Jag vill satsa ordentligt och göra så bra ifrån mig som möjligt. Jag hoppas att det ska gå bra och det skulle ju vara riktigt kul om vi kunde gå upp i Allsvenskan, säger bollnäspojken Froms.

P.H.

Kommentera gärna nyheten:

Nyhetsarkiv

Senaste kommentarer

Senaste nyheterna