Simon Hansson fortsätter leda A-laget

För två år sedan dök han upp från det klassiska bandynästet Bollnäs. Ung och aningen oprövad, men full av engagemang och ambition. Ganska snabbt fick han, via IFK Umeås läsvärda hemsida, smeknamnet "Whizzkid". Vi talar förstås om Simon Hansson som vid 25 års ålder tog över tränarrodret här i SSK. 

Facit hittills på två säsonger är två seriesegrar i division 1 norra. Båda säsongernas kvalspel har inte gett något avancemang till Allsvenskan, men steg i rätt riktning har tagits. 

Och nu kära supportrar är vi glada att Whizzkid, eller The Wizard som det också händer att han benämns på dessa sidor, är klar för en tredje säsong vid taktiktavlan. Särskilt eftersom intresse har funnits från elitseriehåll för att få Simons namnteckning.

- Jag är just nu mest lättad över att ha slängt ankare i ett år till, säger han.  

- Det är ganska jobbigt att vara i förhandlingar. Det är mycket saker att väga in. Visst, det hade varit kul att vara i ett elitserielag, men nu känns det otroligt skönt att veta var jag kommer vara framöver och börja planera utefter det. 

Varför är du kvar i Selånger?
- Framför allt för att jag trivs otroligt bra här i laget, föreningen och staden. Och sedan är det ju så att Allsvenskan är målet och jag känner att arbetet inte är klart här. Förhoppningsvis kan vi göra en ännu bättre säsong den som kommer.

Men det finns mer bakom beslutet än att A-laget siktar mot Allsvenskan. 

- Föreningen är på gång på alla plan. Med ekonomi, ungdomsverksamhet och folk som jobbar i föreningens alla delar. Det är en rolig och utvecklande miljö att vara i. Det fungerar bra här och jag vill gärna förtsätta och bygga vidare på det, säger Simon.

Det tackar vi för. Selånger Bandys ordförande Øyvind Eriksen är klart nöjd över att Simon fortsätter leda A-laget.

- Ja, mycket skönt! Det ger oss arbetsro och är en mycket viktig pusselbit i vårt fortsatta arbete att utveckla föreningen. Simon är en uppskattad person bland alla inom föreningen. Nu tar vi nästa steg!

Simon är rätt man på rätt plats för Selångers del! 

P.H.

Kommentera gärna nyheten:

Nyhetsarkiv

Senaste kommentarer

Senaste nyheterna