U01-02 ute ur Knatten Cup: Summering

Selånger klarade sig inte vidare från det mycket jämna gruppspelet i Knatten Cup i Sandviken. Hemsidan ringde en av lagets tränare, Mats Pantzar, för en summering.

 

- Det har varit jätteroligt. 32 lag från Haparanda och Tornio ner till Åby/Tjureda. Vi bor på skola och det är spelschema som ska passas och sen är det mat, man kanske kollar på en film och så är det match igen, berättar Mats med smittande entusiasm om turneringssamvaron.

 

- Vi började mot Hammarby Grön på fredagskvällen. Det var härlig match. Det blev en jäkla kamp. Vi förlorade med 3-2 och det var rättvist sett till hela matchen, men det var ändå en mycket bra insats av oss.

 

- Lördagen började med match mot Åby/Tjureda som sedan vann grppen och de lyckades vi ju slå med 3-0. Vi fick 1-0 på frislag och sen trillade även 2-0 in. De blev lite skärrade och började chansa. Vi hade flytet i den här matchen. Åby fick helt enkelt inte in bollen.

 

- Vi hade allt i egna händer inför sista matchen mot Tillberga. Alla lag hade två poäng. Vi ställde upp för avslag och så tog det 8 sekunder så gjorde de mål. Jag tror en av våra backar knappt hade hunnit vända sig med ansiktet upp i banan. Det rasslade bara till så stod det 5-1. Men sen började vi knapra in. Gjorde 5-2 och 5-3 innan de fick två snabba igen och då var det kört. 9-3 till slut.

 

- Tillberga spelade riktigt fin bandy. De passade bollen och använde hela planen, berömmer Mats och sammanfattar gruppspelet.

 

- Det var en jämn grupp där alla lag hade kapacitet att slå alla. Även vi visade att vi har kvaliteter.

 

Mats hoppas att Selånger kan bli en återkommande gäst i Sandviken och Knatten Cup.

 

- Ja, det vore ju roligt om vi kunde ha ett lag varje år härnere. Det är ju lite av en utbildning i tävling och bandykultur att vara här.

 

Finalen i P12 vanns Umedalen som slog Haparanda med 6-2.

 

P.H.

Kommentera gärna nyheten:

Nyhetsarkiv

Senaste kommentarer

Senaste nyheterna