Sundsvalls snabbaste avgjort!

I ymnigt snöfall och frisk vind ordnade Hall-alliansen för andra året i rad Sundsvalls snabbaste på is. Trots vädret var det trevlig stämning när de olika skridskosporterna i Sundsvall-Timrå kamratligt mätte sina krafter. 

I år var åksträckan förkortad med 20 meter, vilket ledde till många rafflande lopp. Särskilt minnesvärd var semifinalkampen mellan systrarna Malin och Erika Persson från Söråker där det skiljde endast en ynka hundradel till Malins fördel. 

I finalen var dock skrinnaren, den smidigt glidande Clara Forslund, tämligen överlägsen och vann med en sekund före Malin Persson. 10.86 mot 11.87.

Även på herrsidan såg det ut att bli skrinnarseger. Öskar Gustafsson åkte på 9.4 i försöket och det var den klart bästa tiden, men i kvartsfinalen mot Sundsvall Hockeys Erik Säfström fick Oskar ett felskär och gick till och med omkull.

Utgången blev således mycket oviss med tre Sundsvalls Hockey-killar (Viktor Johansson, Johan Bergström och Erik Säfström) och en Timrå IK-spelare (Daniel Öhrn) i semi. Viktor Johansson hade mest kräm kvar i buggarna och vann finalen på 9.90. 

För Selånger Bandys del klarade sig Andreas Wilsson bäst. Han åkte ut i en tät kvartsfinaldrabbning mot Daniel Öhrn.

- Det här hade man inte trott när man åkte hit, sa Viktor Johansson efter vinsten. 

Sundsvalls Hockey lade faktiskt beslga på hela pallen på herrsidan. 

För övrigt visade vädret på en av anledningarna till att en stor hall för skridskosport vore önskvärd i Sundsvall.

Se herrfinalen:

Och läs även: De är Sundsvalls snabbaste på is (ST)

Kommentera gärna nyheten:

Nyhetsarkiv

Senaste kommentarer

Senaste nyheterna