Magnus Nordin mot Elitserien med Gripen

Magnus Nordin (född 1970) när han spelade ytterhalv i Selångers juniorlag.

Selångerfostrade elittränaren Magnus Nordin är på väg att ta Gripen Trollhättan till Elitserien. Vid sin sida som assisterande tränare har han den före detta selångerstjärnan Mats Fröberg. I klubben finns också Anders Uhlin, som bland annat spelade för Selånger i SM-finalen 1981.

Gripen måste förlora med nio mål eller mer ikväll mot Ljusdal för att det inte ska bli Elitserien nästa år och det tycks osannolikt. Sundsvalls Tidning uppmärksammar förtjänstfullt Magnus bedrift (vilken han även gjorde med Gais för några år sen).

"I kväll spelas er sista match mot Ljusdal, men ni är redan klara. Hur känns det?

– Det känns väldigt bra men jag vägrar ta ut något i förskott. Vi kan väl säga att vi har väldigt bra förutsättningar för att ta oss till Allsvenskan och att det ska mycket till för att vi inte tar oss upp.

Gripen har tre forna selångerspelare i staben. Hur kommer det sig?

– Det är en lång historia, Mats Fröberg och Anders Uhlin var här nere och spelade under 80-talet. De flyttade hem till Sundsvall men sen tillbaka till Vänersborg och Trollhättan i olika omgångar. Likaså gjorde jag. Vi var tillsammans i Vänersborg flera säsonger, sen slumpade det sig att vi allihop kom till Gripen.

Vad betyder den gemensamma bakgrunden i Selånger för er?

– Vi har alla fostrats i där och det är klart att det präglat oss. Vi har Selånger-andan gemensam och samma grundsyn på bandy som sport och hur det ska spelas. Sen är det klart att vi har egna erfarenheter som vi samlat på oss genom åren. Bandyn har utvecklats massor sen vi var i Selånger. Men det finns något gemensamt där, det gör det.

Det här är inte första gången du tar ett lag till Elitserien, hur gör du?

– Det handlar väl om att hoppa på tåget vid rätt station om man säger så. Gripen har varit på gång länge och kvalat de fyra senaste åren. Nu tog de in mig för att testa något nytt. Jag bidrar med min erfarenhet och en ledarstil som är tydlig och ärlig mot spelarna. Vilket kan vara en chansning, i det här fallet har det funkat väldigt bra.

Säger Magnus till Sundsvalls Tidning alltså.

Och från Selånger Bandy säger vi: Grattis till framgången! (Som vi till skillnad från dig tar ut i förskott.)

P.H.

Kommentera gärna nyheten:

Nyhetsarkiv

Senaste kommentarer

Senaste nyheterna