Rapport från lägret i Rättvik

I fredags var det dags igen, för fjärde gången ställdes väckarklockorna på allt för tidig väckning. Samling på underbara Gärdehov klockan 05.30 lördag morgon för avfärd mot Rättvik. Två fullstora bussar fylldes upp med 101 personer, representanter från våra fem ungdomslag och nästan exakt på klockslaget 06.00 rullade de iväg mot Rättvik.

06.44 plingar det i undertecknads telefon. ”Växellådsproblem på Buss 1, vi åker till Söderhamn och stannar där. Förhoppningsvis fixar de en ny buss där”
Många tankar hann fara genom huvudet på undertecknad med olika scenarion och eventuella nödlösningar. Snart kom dock lugnande besked ”Ny buss om 15 minuter”. Selånger Bandy Ungdom innehar numera det inofficiella nya rekordet i omlastning av buss på 2 minuter och 40 sekunder.  

Marginellt försenade anlände vi till Rättvik Arena och de första lagen kunde kliva ut på is. För några var det första gången på is för säsongen och för lag U09/10 som grundades förra säsongen var det dessutom första året de var med på resan. 

A-laget, tillsammans med Erik Rex, Bröderna Sandin och Lukas Gustafsson från utvecklingslaget valde att packa in sig i minibussar redan på fredagkvällen. På så sätt fick de njuta av ytterligare en delikat måltid ordnad av Selångers Masterchef Bodin. Dessutom kunde de testköra isen på morgonen innan resten kom. Anslöt gjorde också några killar från Ljusdal som under kommande säsong skall förstärka vårt kära A-lag.

På lördag kväll när ungdomsektionen packade in sig i bussarna för transport upp på höjden till Hotell Lerdalshöjden och avnjuta en härlig middag med utsikt över sjön var det en spelare som satt kvar och såg bussarna lämna. 

Nu var det dags för A-laget att kliva ut på den nyspolade isen för en träningsmatch mot Rättvik. En drabbning som slutade 8-5 till blåställen. 

Nu undrar ni förstås vad som hände med spelaren som inte klev på bussen, vem var det och varför satt han kvar?
Det var Erik Thunberg född 2003 från vårt P16-lag som skulle få chansen att debutera i A-laget.
Eftersom resterande spelare från A-laget dragit sig tillbaka till sitt boende för vila och middag inför matchen fanns det inget förutom några bananer kvar på arenan för Erik att äta.
In kliver den gode Bodda och offrar sin middag till Erik som väntade hungrig i sin ensamhet i omklädningsrummet när A-laget anlände. Vi såg självklart till att han hade laddare till telefonen så han var inte helt strandsatt. 

Erik fick göra några byten och spelade ca 20-25 minuter i sin första match. Enligt Kapten Öckerstedt var det en godkänd insats av Erik i debuten. ”Han slet på och jobbade bra” 

Ledarna i P16 säger att Erik fick chansen för att han deltar på alla träningar och ger sitt allt i övningarna. Han är även en bra kamrat utanför isen och han är alltid positiv. Vi ser fram mot att få skicka upp flera spelare i framtiden till
U- och A-laget. 

Helgen avslutades enligt tradition med alla spelare och ledare på isen samtidigt spelandes matcher under leksamma former. 

/Andreas Ljungström

Kommentera gärna nyheten:

Nyhetsarkiv

Senaste kommentarer

Senaste nyheterna