Inför Söråker borta söndag 28 januari

Simon "Whizzkid" Hansson.
Simon "Whizzkid" Hansson.

En nyckeimatch väntar laget i vårt hjärta. När Selångerspelarna packar trunken och rullar ut till Söråker är det med vetskapen att de har en match av vinna eller försvinna-karaktär framför sig. 

Spana in tabellen! Söråker leder klart, men har en match mer spelad. Om SSK vinner den haltande matchen, så skiljer alltså tre poäng (ok, vi tar inte ut vinster i förskott, bara i detta uppsnack inför söndagens match). I så fall skiljer tre poäng mellan lagen och de ska mötas två gånger till denna säsong. Det är alltså fyra poäng att spela om i dessa matcher.

Allt är öppet!

Och sedan lurar ju Haparanda i vassen också...

Vi kan glömma alla detaljer och bara konstatera: Selånger lär sannolikt behöva vinna mot Söråker för att ha chans på kvalplatsen mot Allsvenskan. 

- Det blir otroligt roligt, säger Whizzkid på telefon inför matchen.  

- Det blir ju alltid lite serielunk sådär under en säsong, men nu har vi ett läge där det tänder till. Det är en avgörande match och jag tror att många spelare i vårt lag gillar att det ställs på sin spets. Vi har varit i sådana situationer tidigare, inte minst i två kvalspel de senaste säsongerna och vi har börjat lära oss att gilla de här lägena.  

Hur var sista träningen?
- Jo, det märktes att det var någonting på gång. Det var hetare än vanligt. Vi är riktigt laddade. Det är bara härligt just nu. Jag vill att gärna att matchen ska börja NU. 

Hur är läget i laget? Utifrån känns det som att det har gått uppåt på sistone...
- Vi hade ju lite stolpe ut i början av säsongen. Vi spelade fyra matcher som blev oavgjorda och där vi ibland åkte på sena kvitteringsmål. Men det kanske är sånt man förtjänar också... Men sedan har det gått bättre. Januari har varit en bra månad hittills. 

- Frommen (a.k.a Hälsinge-Hunken a.k.a Axel Froms) har varit sjuk hela veckan, så han är tveksam till spel tyvärr. Men CJ (a.k.a Christoffer Johansen) är tillbaka för fullt efter sitt handledsbrott och spelar libero. Det betyder mycket. 

Hur ska vi vinna?
- Ja, vi har lite grejer som vi ska göra. Några detaljer som vi tror ska funka. Vi förlorade ju stort mot Söråker innan jul hemma, men sedan fick vi oavgjort mot dom borta bara en vecka senare, så det känns som att vi har lärt oss någonting.

- Vi går helt och hållet för vinst. Det är bara det som gäller, säger Simon.

Lycka till ropar vi från hemsidan! Och alla våra läsare uppmanar vi att pallra sig ut till Löta!

Avslag 13.00.

P.H.

Kommentera gärna nyheten:

Nyhetsarkiv

Senaste kommentarer

Senaste nyheterna