Inför premiären: Läget i Selånger

Öckerstedt på träningsläger.
Öckerstedt på träningsläger.

Good morning, bandy lovers! När björnarna kryper in i idet går bandyälskarna åt andra hållet och en lång dvala bryts av en bröstvärmare från Hälsinge-Hunken a.k.a Axel Froms.

Var har vi vårt kära Selånger i år? Ja, det är inte så lätt att veta eftersom laget bara har spelat en enda träningsmatch och detta med uselt resultat. 16-1 mot division 1-kollegan Rättvik paralyserar knappast våra motståndare av skräck. 

Eller vad säger du, Simon Hansson, vår alltid lika konstruktiva tränare? 
- Nej, vi har ju en tunn trupp och har absolut inte haft en optimal försäsong. Vi har haft någon skada också. Så vi är inte så förberedda som vi vill vara, men vi har ändå haft bra energi nu på sistone och vi är riktigt sugna på att komma igång. 

Simon "The Whizz kid" Hansson redo för nya genidrag på taktiktavlan.
Simon "The Whizz kid" Hansson redo för nya genidrag på taktiktavlan.

Den jobbigaste skadan under försäsongen har varit den på liberon, vårt ankare, Christoffer Johansen som bröt handleden i början på september. 

Vad är senaste nytt om honom?
- Han ska opereras på torsdag, men mycket mer än så vet vi inte. Ett tungt avbräck, men vi får försöka lösa det så länge.

Operationen handlar om att ta bort bort skruvar i benet och eventuellt också om att fixa med en sena i handleden. Vi hoppas att du kommer tillbaka snart, CJ!

7 september 2017: CJ - ett offer för hockeyrinken.
7 september 2017: CJ - ett offer för hockeyrinken.

Läget i truppen i övrigt då? Jo, det har försvunnit en del folk sedan förra året. Henrik Söderlind, Markus Wiström, Fredrik Wilsson, Teo Stenshagen, Sebastian Falk, Ivan Cavallin och Niklas Söderlind har alla lämnat av olika anledningar. Att ersätta dessa har tagit tid och det är ett arbete som fortfarande pågår. 

Men in kommer Albin Mårtensson från Järvsö, Edwin Persson på samarbetsavtal med Ljusdal och juniorerna Erik Rex, Calle Sandin och Olle Sandin. Vi hoppas då och då kunna använda oss av Mikael Erhardsson, som senaste vintern spelade med Järvsö också. Förhoppningsvis kan vi dra fram ytterligare något ess ur rockärmen vad det lider. 

Simon, vad ska vi ha för förväntningar på Selånger i år egentligen?
- Svårt att säga. Vi kommer inte att backa inställningsmässigt kring vad vi ska göra på matcherna. Varje match som vi spelar i den här serien går vi in för att vinna. Verkligen. Sedan får vi se med vår tunna trupp vad som händer längs vägen. Och vi vet inte var vi står riktigt, så det går helt enkelt inte att säga vad vi kan förvänta oss. 

Axel "Hälsinge-Hunken" Froms får nästan ses som ett nyförvärv i år också eftersom han medverkade sporadiskt förra säsongen. I år kommer han bättre förberedd och det tackar vi för!
Axel "Hälsinge-Hunken" Froms får nästan ses som ett nyförvärv i år också eftersom han medverkade sporadiskt förra säsongen. I år kommer han bättre förberedd och det tackar vi för!

Premiären på söndag då, Härnösand hemma på underbara Gärdehov, hur kommer det gå?
- Jag tror att HAIK har det lite som oss med läget i truppen. De var riktigt bra när vi mötte de på slutet i fjol. De fick ihop det bra efter en svajig start på säsongen. Spelar de så bra nu blir det tufft, men samtidigt vet vi att de har tappat en del spelare, så vi får se var de står. Men jag räknar med att de vill försöka spela efter isen och ha ett eget spel.  

Och motståndarna i övrigt?
- Återigen, det är osäkert. Karlsborg kanske sågs som favoriter, men de förlorade ju premiären mot Haparanda, som nog är ganska bra. Kanske. Det går inte att säga så mycket om motståndarna innan vi har mött dem. 

Japp, vi får ta det som det kommer! Division 1 Övre Norrland blir helt klart spännande att följa i år! Ta plats redan nu på söndag - avslag 13.15.

P.H.

Kommentera gärna nyheten:

Nyhetsarkiv

Senaste kommentarer

Senaste nyheterna