Målspottaren Edwin Persson tillgänglig för SSK i samarbete med Ljusdals BK

Persson i moderklubbsdräkten. Foto: HG Eriksson (som haft vänligheten att ge oss tillstånd att använda bilden). Persson i moderklubbsdräkten. Foto: HG Eriksson (som haft vänligheten att ge oss tillstånd att använda bilden).

Vi och Ljusdals BK har nyligen gjort klart med ett samarbete som rör den 18-åriga talangen Edwin Persson.

Han var en pålitlig målskytt i vintras, både i division 1-laget Järvsö och i Ljusdals BK de gånger han fick chansen där. Förra veckan gjorde han även mål mot svenska mästarna Edsbyn i en träningsmatch mellan Byn och LBK. 

Edwin, var står du som bandyspelare just nu!
- Den här sommaren har jag kört en hel del styrka och därmed blivit vassare på skridskorna. Jag har ett rätt bra skott också. Så här långt har jag inte varit startspelare i LBK, men fått en hel del speltid ändå. Jag byter främst som forward, men också en del på mitten.

Vad hoppas du få ut av kommande säsong?
- Jag hoppas förstås på att utvecklas än mer den här säsongen och det jag behöver är mer speltid. Det betyder att jag hoppas på att det ska gå att kombinera spel i LBK och Selånger. Jag har inte kollat på Selångers spelprogram ännu, men det skulle vara bra om det inte krockade med LBK:s matcher. En och annan träning med Selånger skulle också vara bra.

Det låter bra detta, Edwin! Och ja, du kommer att kunna lira en hel del matcher med oss i vinter, i alla fall enligt det preliminära div 1 norra-spelschemat. Välkommen att pressa det som går i Selånger! 

P.H.

Kommentera gärna nyheten:

Nyhetsarkiv

Senaste kommentarer

Senaste nyheterna