Skyttekungen Högberg fiskar vidare i SSK

Nr 18 K. Högberg. Foto: Alexandra Eriksson
Nr 18 K. Högberg. Foto: Alexandra Eriksson
Smalle i samband med klubbmodifiering. Smalle i samband med klubbmodifiering.

Ständigt fiskande efter målchanser på gränsen till offside. Så här vi lärt känna östersundspojken Karl-Olov "Smalle" Rimér Högberg under säsongerna i Selånger. Och han fiskar bra. I vintras tog han hem skytteligan i både grundserien och i kvalet till Allsvenskan.

Nu är målmannen klar för ännu ett år med SSK! Och nya kassar ska hängas.

- Man håller ju på för att få göra mål. Det är det enda man duger till, säger Smallinho på telefon från studieorten Stockholm. 

I vintras pendlade han till matcher och tränade med laget när schemat tillät. Det blir samma upplägg kommande säsong som är de sista med studierna på KTH.

-  Jag har fått jobb på Valmet [tillverkare av maskiner och annat för industri] i Sundsvall i sommar också, så det är ju en kul sak. De har en metall-3D-printer som jag ska jobba med. 

Kan du skriva ut skridskoskenor?

- Ja, det kan jag nog göra! Just nu skriver de ut i brons vet jag, men det är nog för mjukt att ha som skenor. Men om du har något du vill ha utskrivet i brons får du säga till! 

Om vi känner Hybris Högberg rätt så kommer han att skriva ut en bronsstaty av sig själv att slita fram ur trunken när han gjort sitt 200:e mål i Selångertröjan (vilket han för noga statistik över).

Härligt att ha dig kvar i laget, Kalle!

P.H.

Kommentera gärna nyheten:

Nyhetsarkiv

Senaste kommentarer

Senaste nyheterna