Mats Pantzar kan bli Årets ledare på Medelpads idrottsgala

Torsdag 9 februari är det dags för Medelpads idrottsgala och då kan P16-lagets Mats Pantzar bli Årets ledare. Mats är dessutom inblandad i Sundsvalls snabbaste på is, som kan bli Årets arrangemang. 

Hemsidan träffar Mats på gamla kära Gärdehov för en kort pratstund med mannen som kom till Selånger från Motala som stor back under 90-talets första hälft och sedan har blivit kvar. 

Vad är det som driver dig?
- Det handlar om att ge tillbaka det jag själv har fått av idrotten, att kunna ge ungdomarna möjlighet att idrotta på bra villkor. Jag vill hjälpa dem hela tiden, hjälpa olika idrottarungdomar så att alla får hålla på. Det är det som är kul. Idrott kan ge väldigt mycket i ett liv och då är det ju kul om man kan bidra med något där, säger Mats på den östgötska han fått med sig från hemifrån. 

Är det jobbigt ibland?
– Näej, jobbigt... Alltså, det är väldigt mycket tid man lägger, men det är inte jobbigt för det är alltid spännande och utmanade på något sätt. 

Vad är det mest utmanande då?
– En utmaning är att få ungdomsidrotten att expandera, att fler blir engagerade och kommer i rörelse. Det är den stora utmaningen. Och sedan att bygga så motiverande miljöer som möjligt för ungdomarna. 

I Selånger har Pantzar, tillsammans med exempelvis Mats Eriksson och Stefan Rex, jobbat med att få killar födda kring millennieskiftet att fortsätta spela bandy trots att annat lockar. I år blev det ett lag i seriespel tack vare ett samarbete med Söråkers IF. När det gäller stimulerande miljöer handlar det förstås om den sociala miljön, men Mats brinner även för att få till en skridskohall i Sundsvall.

– Ja, jag sitter med i det stora hallprojektet där vi strävar efter att ungdomar ska ges möjlighet att vara aktiva i skyddad vintermiljö. Det är ett samarbete vi har mellan många föreningar och vi hoppas ju att hela samhället och skolan ska gynnas av ett sådant stort projekt, men det måste läggas mycket tid och kraft för att få igenom så stora projekt. Men det är en morot man har. Vi ska fan inte ge oss förrän vi får till det!

Kommer du vinna? Är du Årets ledare?
– Det är massor med ledare som borde vinna det här priset! Jag kan inte säga att jag ska vinna. 

P.H.

Kommentera gärna nyheten:

  • Fransson • 5 februari 2017 15:41:40
    Bra jobbat! Fortsätt gärna, det är oerhört viktigt för både ungdomarna och föreningen! Tack!

Nyhetsarkiv

Senaste kommentarer

Senaste nyheterna