Tappad ledning i första träningsmatchen

Micke Gustavsson, Fredrik Wilsson, Kalle Högberg, Muggen Wilsson och Simon Hansson. Foto: Jonas Rönnqvist
Micke Gustavsson, Fredrik Wilsson, Kalle Högberg, Muggen Wilsson och Simon Hansson. Foto: Jonas Rönnqvist
SSK lyckades kvittera efter sen timeout. Foto: Rönnken SSK lyckades kvittera efter sen timeout. Foto: Rönnken

I röda spelskjortor skrinnade vårt kära SSK ut för första träningsmatchen för säsongen. Rättvik U var den tämligen hårdnackade motståndaren.

Det blev en lång dag för A-laget igår. På det stora Selångerlägret tillsammans med alla ungdomslag var det A-truppen som hade det första passet 8.00 till 9.45. Det första besöket på stor bana sedan i mars och sedan hjälpte killarna till med ungdomslagen under hela dan och så match som startade 17.30 på det.

Matchfakta finns på elitrapport.se och där ser man att SSK hoppade upp i ledning 3-0 efter 22 minuter. 

- Ja, jo, men det var inte så att vi dominerade i början, men vi satte chanserna, säger Tränar-Simon

Vad hände sen?
- Det fortsatte vara en jämn match. Ganska svänging. Deras unga lag hade några mycket duktiga indivder som har allsvenskt spel i sig. Och de har ju gjort fyra pass i veckan på stor is i flera veckor, så det var en riktigt bra match det här.  

Hur såg det ut då?
Vi har ju några nya som ska komma in i spelsystemet, men det är stor skillnad mot i fjol. Vi har grunden nu. Förra året vid den här tiden hade vi ingenting. Nu kan vi redan börja jobba detaljer. 

I den här matchen saknades Nicklas Blomquist, André Sjödin-Granzell, Axel Froms, Andreas Wilsson, Simon Ehrström och Martin Wiström av olika anledning. Många borta som synes.

- Vi hade fem forwards! Tobbe Sjödin fick flytta ner på mittfältet. Man får göra det bästa av situationen. 

Många borta, men många nya också. Hemsidan är förstås vansinnigt nyfiken på hur det gick för de nya lirarna!

Fredrik Wilsson?
- Han hängde ett par kassar. 2-0-målet var en kanon från vänstervikel i bortre krysset. Sådär som Christoffer Edlund brukar göra. Han har ett bra skott och är en tung genombrytartyp och ofta spelbar. Dessutom slet han i hemjobbet och tog ofta de där extra meterna hemåt. Kul att se!

Micke G?
- Vi hade bara en avbytare på mitten, så de fick slita hårt där, men han gjorde det bra. Han gjorde första målet och hade för övrigt en hög delaktighet och letade boll hela tiden och fördelade den vidare. 

Masken Wiström?
- Vi delade på målvaktsysslan. Markus stod första och går inte att klandra för något av de tre han släppte in. Sista målet i första räddade han tre gånger tror jag innnan den gick in. Han ska vara nöjd! Muggen skötte sig också bra. Vi har två målvakter som ser ut ha formkurvor som pekar uppåt. 

Teo?
- Nu får man sluta bli förvånad. Han spelade 90 minuter på ena halven. Väldigt frän, ingen form av rädsla. Han klev ofta upp och satte stopp. Och han har en mycket säker passningsklubba. Han sätter igång ett flow i spelet och spelar inte fast sig. 

Se där, några av Simons tankar kring första matchen. 

Rättvikslägret avslutas med ett pass för alla spelare idag söndag och sedan väntar WT-cupen för A-laget nästa helg i Uppsala. Gott att en ny säsong nalkas!

Rättvik U - Selånger 6-6 (3-4)
Matchrapport: http://www.bandyrapport.nu/report?gameid=14429

P.H.

Hunden Gustavsson och Henke Söderlind vid sargen. Foto: Rönnken
Hunden Gustavsson och Henke Söderlind vid sargen. Foto: Rönnken

Kommentera gärna nyheten:

Nyhetsarkiv

Senaste kommentarer

Senaste nyheterna