Markus Wiström gör comeback!

Markus ”Masken” Wiström ger sig efter ett sju år långt uppehåll in i konkurrensen om platsen mellan stolparna. ”Det är nu eller aldrig”, säger blivande 36-åringen om den oväntade återkomsten. 

Selånger Bandy hälsar målvakten med många säsonger i Selånger och två säsonger i elitserien med Broberg bakom sig hjärtligt välkommen åter. 

Hur kommer det här sig då?
- Ja du… Jag slutade efter säsongen 2008-2009, då jag stod i Selånger och vi klarade oss kvar i allsvenskan utan kval, vilket var en jävla bedrift. Jag hade erbjudande om att gå tillbaka till Broberg i elitserien då, men jag hade läst till elektriker och ungarna var små, så det var inte läge. Jag klippte dock aldrig helt med bandyn. Jag satt med i sportkommittén ett tag och jag klev till och med in som tränare i slutet av den säsongen 2013/2014 och efter det var jag helt dränerad på entusiasm inför bandy. Jag har inte brytt mig alls. Knappt sett en match på tv.  Men så började jag höra saker om klubben igen. Jag har hört mycket gott om Simon, som kom in som ny tränare i vintras. Sedan började jag följa bandyn igen på senvintern och då kom suget tillbaka. Jag dividerade lite på skoj med folk om att jag kanske skulle göra comeback och då växte suget ännu mer. 

Markus barn är nu 10 och 12 år gamla. 

- De är i stort sett självgående nu. Tidigare har jag också rest i jobbet, vilket jag inte gör längre och min fru Anna stöttar mig också. Så många pusselbitar har fallit på plats just nu. 

När Wiström slutade var Selånger Bandy i ett kritiskt läge. Säsongen efter att han lade av drog sig A-laget ur allsvenskan på grund av spelarbrist och ungdomsverksamheten var ytterst skral. Sedan dess har föreningen repat sig tack vare att krafttag tagits för att få hjulen att snurra igen, från skridskoskolan och uppåt. 

- Nu känner jag att något är på gång i klubben, som gjort en fantastisk resa på ungdomssidan, vilket är suveränt kul att se. Dessutom är A-laget mer ambitiöst än på många år, säger Markus.  

Vad ser du framför dig nu då?
- Målet måste vara att kliva upp i Allsvenskan. Förutsättningen är att vi har en trupp som vill träna. Jag vill vara med och bidra och jag kan bidra med rutin. Det här blir den 12:e a-lagssäsongen och då har jag ändå varit borta i sju år. Dessutom har jag spelat många kvalserier av olika slag. Vi vek ju ner oss i kvalet i vintras och där kan jag nog spela en roll i hur vi förbereder oss för att slutet på nästa säsong ska bli mer lyckat. 

Du har som sagt varit borta i sju år…
- Jo, men jag hade mer att plocka ut när jag la av, en nivå till, men det var inte läge då. Jag är ganska lätttränad och jag vet vad jag behöver. Men det är klart, jag får vara lite kylig i början. Det kommer nog ta ett tag innan man får in rätt tajming och sådär och jag får räkna med att startsträckan blir lite längre än för tio år sen, men när serien börjar i november kommer jag att vara redo. 

Wiström är taggad och lovar att ge Magnus Wilsson duktig konkurrens om målvaktsposten.

- Jag vill inte vara med för att dricka kaffe. Det ska vara på riktigt. Känner jag inte att det är utvecklande, då är det inte värt det. 

P.H.

Kommentera gärna nyheten:

Nyhetsarkiv

Senaste kommentarer

Senaste nyheterna