Tack till Jim och välkommen tillbaka till Hunden

Backlejonet Jim Norberg lämnar oss för Söråker. In i A-lagstruppen kommer istället den pånyttfödda kreatören Micke Gustavsson.

Jimpajen, för evigt ihågkommen för sina enorma blåmärken, flyttade sommaren 2015 till Söråker. Bilåkandet mellan hemmet, jobbet och Gärdehov den senaste säsongen blev för mycket för Jimmen, som istället väljer att ha cirka tre hörnkanoner till omklädningsrummet på Löta. 

Den senaste säsongen var 34-årige Jims femte raka i Selånger. Han har varit bofast på högerbacken och utvecklats för varje år. Vi tappar också en profil i omklädningsrummet där han bland mycket annat har hållit citatfloran från Småstadsliv levande. Lycka till i Söråker, Jimmy!

In kommer alltså en comebackande Mikael "Hunden" Gustavsson, 91:a uppvuxen i Bergsåker, redo för en andra blomning.
 
Härligt att du är tillbaka efter sabbatsåret! Vad har du gjort sen sist?
- Jag har upplevt hur bra man verkligen är som läktarexpert, haha. Det är lätt att ha åsikter när man står på läktaren, men att utföra det själv är en helt annan femma. Har även testat gubbarnas bastuklubb [red:s anm. ett gäng mer seniora ssk:are som dyker upp på Gärdehov på tisdagar], men känner direkt att jag måste samla på mig mer rutin.

Vad är det som fått dig att vilja spela igen?
- Jag har saknat tillvaron och tryggheten i omklädningsrummet. Det är ett gäng sköna grabbar och det är svårt att hålla sig ifrån Gärdehov.

Det har hänt några gånger att du har haft ganska långa perioder med skadeproblem. Hur ska du se till att det inte blir så nu?
- Med rätt förutsättningar och Sebastian Falks magi så ska jag göra mitt bästa för att glida ut på ett spegelblankt Gärdehov och ta mig därifrån utan trasiga baksidor.

Vad tycker du att vi ska förvänta oss av dig till vintern?
- Jag vill bidra med ett snabbt bolltempo och hjälpa till med strukturen grabbarna har byggt upp. Det ska bli ett mer bollsäkert Selånger och där tror jag att jag kan bidra. Jag har analyserat och lyssnat på många åsikter efter att ha sett alla matcher i vinter från läktaren hur bandy ska spelas. Tror detta året har utvecklat mig personligen på ett helt annat sätt än tidigare. Sedan får vi se om jag kan slå en fin macka eller om jag glider ut med tröjan bak och fram.

Det sista syftar på Hundens legendariska manöver hemma mot Karlsborg säsongen 2012/2013 då han spelade bra länge med tröjan felvänd, se bild ovan.  

Välkommen in i spelet igen, Micke! Tröja nummer 10 är ledig!

P.H.

Kommentera gärna nyheten:

Nyhetsarkiv

Senaste kommentarer

Senaste nyheterna