Målsprutan Kalle Högberg stannar

Kalle Högbergs 65 kassar i grundserien och allsvenska kvalet den senaste säsongen gjorde honom intressant för klubbar högre upp i seriesystemet. Men de fick nobben. Det blir Selånger även till vintern för Smalle!

- Det känns jättebra! Jätteskönt! Nu är det färdigt. Men jag trivs ju jättebra här, så egentligen var det inga tveksamheter, säger Smallinho. 

Han kom till oss från Östersund inför säsongen 2013/2014. Mittuniversitets civilingenjörsutbilning ledde honom till Sundsvall och plugget är även anledningen till att kommande säsong kommer att få ett speciellt upplägg. Den inriktning som Kalle valt för de sista två åren av studierna finns vid Kungliga Tekniska Högskolan i Stockholm. 

- Det innebär så klart att jag inte kommer att kunna vara med på alla träningar i Sundsvall, men jag kommer att träna med något lag där nere. 

Hur känns det hittills med försäsongen?
- Jag tycker att det känns jättespännande! Det är ett jävla privilegium att vi har Sebastian Falk som kan hålla i träningen nu. Det blir bra kvalitet och bra struktur på allting och det tycker vi om. 

Vad tror du om Selånger till vintern?
- Jag tror att vi kommer att höja oss ytterligare ett snäpp. Vi byggde upp grunder förra året, både spelmässigt och styrkemässigt och allting, så nu kan vi börja justera och dra det en nivå till. 

Ding ding ding!
- Ring bing bing! Och så ska jag göra 80 kassar!

Ojdå. Det låter mycket det.
- Jo, men med bättre spel kommer det fler mål!

Bara att hålla tummarna för att Smällson och laget infriar denna siffra. 

Kalle Högbergs kontrakt sträcker sig över kommande säsong. Seriespelet börjar om drygt sex månader. 

P.H.

Kommentera gärna nyheten:

Nyhetsarkiv

Senaste kommentarer

Senaste nyheterna